Masło orzechowe gdzie można kupić ? bo jeszcze nie spotkałem w biedronce ani w tesco i jak to wychodzi cenowo. Nutella może być :) ? Zmieniony przez - pekulski104 w dniu 2014-02-08 22:25:02
na masełku jest pycha ale dzisiaj akurat nie mam :/ to dzis zapodam na oliwie a na nastepny raz kupie maslo :) dzięki rano jadam omlet z 5jaj czy 8 jaj na dzien to nie bedzie przesada? oczywiscie ta jajecznica na noc bedzie od swieta Zmieniony przez - eks997 w dniu 2014-02-17 20:27:53
Jeśli chcę np. smażonego kurczaka to jak go piec (na patelni) żeby był najzdrowszy? Czego użyć zamiast oliwy, bo ta pewnie nie jest zbytnio porządana... Bez panierki na bezkalorycznym oleju do smażenia, ew. olej kokosowy, masło klarowane, smalec. Z drugiej strony rozbita, lub pokrojona pierś smaży się bardzo szybko, więc może być również oliwa.
Asariah, lubię, tylko wiesz co. Jest tak, że na razie trzymanie michy poniżej zapotrzebowania mi nie idzie, bo ciągle w******lam orzechy i masło orz. 12 tygodni minęło, a ja nie schudłam. I tak myślę- czy ja jestem zmotywowana, żeby się zredukować? Raczej nie. Z drugiej strony ciężko odpuścić bo mam ciuchy tylko w rozmiarze 38, a teraz noszę 40 i [...]
[...] razowe, jaja, mleko, twaróg, ryby, mięso z kurczaka, wołowina oraz w mniejszym stopniu wieprzowina a także wędliny drobiowe. Ponadto orzechy, migdały, oliwa z oliwek, masło. Oczywiście warzywa i owoce również. Bilans kaloryczny w okolicy 3000 kcal dziennie. W trakcie trwania konkursu zapewne wprowadzę jakieś modyfikacje w okresowym [...]
Neysha, ja migdałów i laskowych też, ale mi tłuszcze podbija a już dziś z masłem pojechałam na maksa. A to Ty mi chyba wykrakałaś że po tym maśle nie będę mieć energii ;-D I dziś nie mogłam się dobić aerobami bo z ledwością 15 min zrobiłam po treningu. Masło sucks...
Aż poszłam sprawdzić i przelałam zawartość do miarki, faktycznie trochę powyżej 200. Kocham to forum za to że pozwala jeść MASŁO ale z nabiałem to bida :-(
No a tarta: masło + mąka razowa, wyrobić ciasto, na pół godzinki odstawić do lodówki, rozwałkować i mamy ciasto na tartę. Samą tartę wstawiamy na 10 minut w formie do piekarnika na 180stopni, wykładamy, i wykładamy farsz. A reszta: podsmażamy pieczarki na czym kto tam chce z cebulką, układamy na to plastry sera camembert, a na to orzechy włoskie [...]
Nie wiem czy pamiętasz ale w "dawniejszych" czasach (PRL) dość często występowały braki w różnym asortymencie i np. jak nie było masła to specjalisci trąbili, że masło szkodzi a margaryna jest cacy a jak nie było margaryny to ona szkodziła itd. itd.