Witam czy każde masło roślinne jest siebie warte? Tzn czasem lubię je dodać jako zamiennik do grahamek albo do domowych hamburgerow zamiast walić sera żółtego który ma sol więc czy jest sens przepłacać za masło roślinne? Bo są takie gdzie kupię 500g w cenie 250g albo taniej. Proszę o odp :)
Przesyłam poprawioną dietę. Zmieniłem rodzaj chleba, masło zamiast margaryny i wykluczyłem ser topiony. Ilość posiłków wynosi: 6 Dodatkowo do podwieczorku zalicza się koktajl z owoców, warzyw, nasion który każdego dnia jest inny więc trudno byłoby wyliczyć kaloryczność. Staram się zamieniać składniki aby dostarczyć jak najwięcej różnych witamin. [...]
[...] kg + brzuch: Allahy 8x Miska: 2200 1. burger %-) 2. kurczak, ryż z warzywami TRENING 3. żelki 4. kurczak, ryż z warzywami 5. j.w. 6. papryka faszerowana mielonym z indyka, masło orzechowe Ja nie wiem co stało się dziś z moimi nogami ale czułam, że w skórze mi się nie mieszczą... %-) %-) Obserwuję widoczny wzrost dwójeczek :-D Taaak ostatnio [...]
Witaj, również nie rozumiem zastępowania sera masłem, ale ok ;-) Druga kwestia to mówisz o margarynie z tego co rozumiem? A trzecia to polecam artykuł: http://potreningu.pl/articles/2658/piec-powodow-dla-ktorych-lepiej-wybrac-maslo-niz-margaryne
[...] i wykroków, które poszły intensywnie albo sam już nie ogarniam tego xD Wczorajszy twaróg z budyniem o smaku toffi xD https://iv.pl/images/19274586643284324538.jpg 1. C-6 +masło orzechowe 2. Galaretka 3. C-6 +jabłko+ płatki owsiane +płatki śniadaniowe 4. Galaretka 5. Makaron+ kura 6. Makaron+ kura 7. Makaron+ kura 8. Twaróg + wafle ryżowe [...]
[...] Wafle od czasu do czasu, ryż biały wymieniaj na basmanti, parabolied, jaśminowy, skoro masz problem jelitowy, wywaliłabym też ryż brązowy, masło minimum 82%tł, mixy itd sobie daruj, bo to kiepski produkt, szynki od czasu do czasu (szynka ze schabu samemu robiona jest mega dobra, można mrozić). Majonez od czasu [...]
[...] za mało daj co najmniej 1g/kg i resztę z węglowodanów. Co do samej diety wyrzuciłbym takie produkty jak: bułki grahamki, polędwica sopocka też średnio, serek wiejski, jeśli masło orzechowe to raczej z orzechów nerkowca np. , wafle ryżowe. Musisz też wprowadzić więcej urozmaiceń, różne źródła białka nie tylko kurczak, dodaj tłuste mięsa i ryby. [...]
Część co radzicie na temat spożywania masła roślinnego. Czasem używam go do pieczywa ciemnego i są masła w sklepach które maja na 100g 80g tłuszczu a są co maja 20-30g. Ja osobiście wybieram te z mniejsza zawartością ponieważ objętościowo mogę zjeść więcej masła niż tego co ma większy poziom tłuszczu. Robię dobrze?
Witaj, Robisz źle :-P Krótko mówiąc wybieraj masła z przynajmniej 80% tłuszczu. Mała roślinne czy jak kto woli margaryny nie mają prawa bytu w zdrowej diecie ;-) O tematyce masło vs margaryna możesz poczytać na portalu Potreningu.pl ;-)
Rzeczywiście podaż białka jest zbyt wysoka. Optymalnie 1.8g/kg masy ciała wystarczy, poza tym produkty o wysokim stopniu przetworzenia takie jak wyżej zostały wymienione: polędwice, masło orzechowe z ziemnych, wafle ryżowe, bbułki do eliminacji. Dieta na chwilę obecną jest niedoborowa i strasznie monotonna.
[...] morza, orzechy włoskie, nasiona lnu i olej lniany wysokolinolenowy, - źrodłami kwasów tłuszczowych nasyconych są: olej kokosowy (źródło kwasów średniołańcuchowych MCT), masło, mięso, jaja. Ilośc kcal powinna być wyliczona na podstawie naszego zapotrzebowania, z którego można odjąć 200-300kcal by wprowadzić deficyt energetyczny. Pozdrawiam [...]