[...] krok?" ........................ Dopiero, kiedy ludzie będą wystarczająco świadomi i przestaną to kupować? Warto dodać, że 100% tłuszczu mlecznego w maśle nie oznacza, że masło musi mieć aż 82 czy 90% tłuszczu mlecznego w składzie. Może go być procentowo mniej, byle by to był tylko i wyłącznie tłuszcz mleczny, bez domieszek tłuszczów [...]
[...] krok?" ........................ Dopiero, kiedy ludzie będą wystarczająco świadomi i przestaną to kupować? Warto dodać, że 100% tłuszczu mlecznego w maśle nie oznacza, że masło musi mieć aż 82 czy 90% tłuszczu mlecznego w składzie. Może go być procentowo mniej, byle by to był tylko i wyłącznie tłuszcz mleczny, bez domieszek tłuszczów [...]
FDA "ciężka" ? Niemożliwe... ;). Co do masła, to skąd info, że nazwa "masło" nie jest prawnie chroniona? O ile mi wiadomo, to właśnie jest! No a "masło roślinne"? :P Nie powinno się tego tak nazywać... toż to oksymoron i jakaś koślawa nowomowa :P To tak jakby pisać "mięso sojowe". Nosz kurde, brzmi to idiotycznie. Termin masło powinien być [...]
Kasa, która się z tym wiąże, to jest filozofia :), nie przepisy same w sobie i ich przeróbki... Zgadzam się, że nie powinno być nawet nazwy "masło roślinne". Jednak ona mówi wyraźnie, że nie jest to tłuszcz mleczny... Jeśli produkt ma w nazwie słowo "masło" bez przymiotnika "roślinne", to powinien zawierać wyłącznie tłuszcz mleczny (o ile nie jest [...]
Zgadzam się, że nie powinno być nawet nazwy "masło roślinne". Jednak ona mówi wyraźnie, że nie jest to tłuszcz mleczny... Jeśli produkt ma w nazwie słowo "masło" bez przymiotnika "roślinne", to powinien zawierać wyłącznie tłuszcz mleczny (o ile nie jest zafałszowany). Dla ciebie i dla mnie mówi wyraźne :) Ale w przypadku konsumenta nie [...]
Dla kogoś, kto kupuje masło większe znaczenie ma cena i smak a niekoniecznie, to czy zawarte są w nim tłuszcze zwierzęce. Pewnie nawet większość uzna to za plus zdrowotny (dodatek roślinnych).
Dla kogoś, kto kupuje masło większe znaczenie ma cena i smak a niekoniecznie, to czy zawarte są w nim tłuszcze zwierzęce. Pewnie nawet większość uzna to za plus zdrowotny (dodatek roślinnych). Dokładnie. Skoro przez jakieś bodajże 30 lat były nawet oficjalne nawoływania do zamiany tłuszczów zwierzęcych na roślinne w celu zmniejszenia rozwoju [...]
[...] patrz na skład. Dobrze brać i samemu komponować np. tymianek, oregano, sól, pieprz do mięsa itd. Co do diety...nie wygląda źle. Warto na pewno dorzucić olej kokosowy, masło klarowane, awokado, tłustsze ryby, nie tylko śledzie marnowane oraz tłustsze kawałki mięs. Tutaj ściąga z czego korzystać: [...]
[...] można obrastać w tłuszcz). Przede wszystkim obniż ilość białka do 2g/kg masy ciała (150g). Dodatkowo oczyść swoją dietę z produktów o wysokim stopniu przetworzenia, czyt. (masło orzechowe sklepowe, pszenny chleb, panierki, wędzone ryby - od czasu do czasu, gdyż zawierają substancje smoliste, niepożądane dla naszego organizmu). Brakuje kwasów [...]
Masło orzechowe z ziemnymi w składzie to niepożądany składnik diety, skutecznie zaburzają stosunek o3 do o6. Dlaczego jadasz warzywa jedynie dwa razy dziennie? powinny być dodatkiem do każdego z posiłków. Szacowana ilość dla osób aktywnie fizycznie to około 0,5-1kg na dzień. DHA i EPA z kapsułek nie mają takiej wartości jak ryby.
[...] kcal B: 145 W: 200 T: 50 1. pierś z kurczaka, ryż TRENING 2. banan 3. pierś z kurczaka, kasza jęczmienna 4. pierś z kurczaka, kasza jęczmienna 5. jajka, płatki owsiane, masło, wiórki kokosowe, kiwi, jabłko Trening to wesoła twórczość, bo to ostatni w tym planie i to nie na mojej siłowni. Teraz cztery dni przerwy i od wtorku ruszam z nowym [...]
[...] nikt nie jada tony rodzynek, dorzucenie do owsianki, czy omleta 20g nikogo nie zabije... Robienie z igły wideł, to trochę śmieszne. Kogo stać na eko kurczaki, swojskie masło, jajka i produkty bio/eko. Jak ktoś jada tego na pęczki, to i owszem. Nie róbmy jakiejś propagandy. Od czasu do czasu nikomu nie zaszkodzi garść rodzynek, czy innych [...]
[...] jednonienasycone lipidy jak oliwa z oliwek, migdały, awokado.. dodatkowo uzupełniaj DHA i EPA tłustą morską rybą (2-3 w tygodniu). Nasycone również są mile widziane jak olej kokosowy, masło, jaja, tłuste mięsa. Generalnie lipidów w menu jest zbyt mało. Wzbogać ten jadłospis o liczne porcje warzyw ( różnokolorowych ). Badania należałoby zrobić.