Bronti mrożony rozmróź odparuj wodę mozesz dodać masła czosnku i go poddusić i potem np z ryżem wymieszac lub po prostu obok na talerzu z ryżem położyć, Masło nie ma nic wspólnego z długością życia, ile osób wcina masło i spokojnie 90 przekraczają. Klarowanego bym nie używał do podbijania tłuszczy w diecie, raczej jedynie do smażenia.
Masło zwykłe tzn? :-) Najczęsciej spotykane u domach to jest chyba roślinne a one jest tragiczne, jeżeli masło to klarowane do stosowania bez podrzewania lub krótko jak jajecznica, do dluzszego smażenia smalec jak najbarddziej tez i tak do szamania :-D Troche nie na temat ale zapraszam Panowie powiadomki uruchomić w moim dzienniki, będę robila tak [...]
A tam , na masie wjeżdża aż miło %-). Zreszta dalej sporo zawodników je zwykle masło nawet w okresie przygotowań. Sam jem dużo :D chodzi o źródło :) czyli używanie jako podstawą to odpada. W jednym posiłku może być Zwykłe masło jak najbardziej ok borson93 Olej z pestek winogron ok jest dobry, ale dla skóry %-) do spożywania lipa
Witam, Mówiąc w dużym skrócie delikatnie sobie redukuję (bf 13 %) waga spada 300 g tygodniowo więc na razie jest ok (bilans około 2500 kcal). Nie mam typowej strategii na dietę. Korzystam z paleo, LC, wchodzę czasem w ketozę, robię refeed, rotuję węglowodanami od potrzeby dnia treningowego. W domu posiadam różne wynalazki typu mąki z amarantusa, [...]
Amare89 nie ma takiego podziału to jedynie twój organizm może jedynie regować różnie na daną formę. kmick nie musisz na oliwę z oliwek się przerzucać, niby jakim sposobem masło ma tak działać, jajecznicę się robi chwila moment nawet tego masła nie spalisz, mozesz używać klarowanego kupnego lub sobie samemu zrobić. Ten tuńczyk pewnie już jest [...]
Panowie, jak to jest, Nie polecacie orzeszków ziemnych jako zdrowe tłuszcze bo coś tam, a maslo orzechowe jak najbardziej. To w końcu pod jaką postacią lepiej je spożywać? Czy może lepiej wcale? Dodatkowo, jakie tanie źródło dobrych tłuszczy? Olej, słonecznik trochę mi się znudziły :/ Dzięki za odpowiedź
siema,prosze kogos dobrze doswiadczonego o ocene jednego dnia z jadłospisu dla mojego kumpla.Daje dzień który wyszedł mi akurat najsłabiej,nie chce by posilki mu sie ciagle powtarzały.Układam mu na 4 dni (4 warianty) .Chce sie dowiedziec czy ten najgorszy moze być czy koniecznie do kosza. Gosc waga 63kg, ektomorfik C. DZIEN BEZTRENINGOWY I. [...]
cześć.Wiem ze masło orzechowe codziennie to nie jest dobry produkt spozywczy,nigdy tego nie mialem.Ale tak raz na 3 dni w jednym posilku to chyba mozna? Czym kierować się przy wyborze masła orzechowego,bo wiem ze tam są pewne niuanse tylko nie pamietam w tej chwili o co chodzi
tak się zastanawiam, bo jak wiadomo nie każdego żołądek toleruje owies, a płatki żytnie, czy jęczmienne na tej samej "zasadzie" działają - chyba wiecie o co mi chodzi z tym tolerowaniem Kwestia sprawdzenia po prostu na sobie, chodzi głównie o frakcje błonnika, który nie zawsze jest dobrze znoszony pytanie kolejne to kupiłem masło orzechowe Sante, [...]
http://www.sfd.pl/sklep/Szukaj.aspx?q=oli+oli Oli oli też jest w sklepie Czym się może różnić, firmą, pam chyba jako pierwszy to wprowadził a za renomę sie płaci, a tak to todzajem oleju, są rzepakowe z oliwek, masło.
Chciałem sobie zrobic masło orzechowe z orzechów włoskich. Czy przed blendowaniem koniecznie trzeba blanszowac? I czy taka obróbka termiczna nie wpłynie na utrate właściwości odzywczych orzeszków? :) Kwasy tłuszczowe z orzechów włoskich mogą zdecydowanie szybciej ulec utlenieniu niż np z migdałów. Czyli nie blanszowac? a wyjdzie tez dobre w smaku [...]
Czy masło klarowane na którym smażę omleta to dobre źródło tłuszczy czy lepiej smażyć na teflonie a zamiast tego masła po prostu zjeść jakieś orzechy albo oliwę?