[...] sól i pieprz Przygotowanie marynaty: czas przygotowania: 3-5 minut Bierzemy pojemnik/miskę wsypujemy wszystkie składniki i dokładnie mieszamy żeby powstała jednolita marynata o konsystencji takiej emulsji nie za gęsta i nie wodnista Przygotowanie kurczaka: Kroimy go grubo. Filet 250g wzdłuż na 3 pasy i każdy pas na pół. Po prostu mają być [...]
nie musisz powtarzac, seewy wie dlaczego dodam tylko ze nie koniecznie marynata musi zawirac tłuszcz, możesz wina/wody używac, ja np jak piekę wieksze kawały miecha typu golona, całe schaby albo karkówki to robie tak: pokrojone warzywa(marchew,pietrucha,korzeń selera,cecula,czosnek) zalewam wrzątkiem doprawiam solą i ziołami ew troche wina po [...]
Śledzę wątek i trzymam za Was kciuki. Najbardziej jestem ciekawy wyników z podsumowaniem Widziałem na któreś focie polędwicę wołową i jak na moje oko te szlachetne kawałki mięsa zostały trochę zmarnowane Podam Wam rewelacyjny przepis na stek wołowy: Marynata: oliwa, pieprz, estragon, tymianek, czosnek, ziele angielskie rozdrobnione. Mięsko [...]
Hej, świetnie Ci idzie IMO bym dawki Tighta nie zwiększała, skoro teraz jest ok.. Słonie śliczne, tylko takie smutne na tych zdjęciach EDIT: Sprawdź czy marynata nie zawiera jakiś ulepszaczy, glutaminu sodu itp - straszna chemia, nie polecam. A do płatków z wodą da się przyzwyczaić Spróbuj trochę pomajstrować z cynamonem, może lepiej będzie Ci [...]
T-Blacha: Tatar średnio wygląda? No to chyba nigdy przedtem tatara nie widziałeś i nie jadłeś... To jest chyba największy raj dla podniebienia spośród mięs czerwonych dla mnie. Co do pasa - moim zdaniem jest on bez sensu, powoduje uczulenia i pieczenie. I powoduje tylko pocenie się. Proponuję w ogóle go nie używać, nic Ci nie da, a już założenie [...]
[...] czosnku i pieprzu cayenne i dokładnie mieszam. Wrzucam ubite tłuczkiem piersi z kurczaka, dokładnie je obtaczam w marynacie. Pakuję całą miskę w szczelną torbę foliową wkładam i do lodówki na jakiś czas. A potem na grilla albo patelnię grillową (nie trzeba tłuszczu, bo jeśli coś się przyklei to będzie to conajwyżej marynata) i gotowe :)
ostatnio jadłem taki czosnek ze słoika"czosnek marynowany w ziołach" miał bardzo mało intensywny zapach i był smaczny..wogole po nim nie było czosnkiem czuć..i tak sie zastanawiam czy jezeli nei podjezdzałczosnkim to czy ma takie same własciwości jak surwy czosnek czy może ta marynata wyssała z niego wszystkie dobrodziejstwa??zna ktoś temat??
thank You Fotki z posiłku: panga świeża (powiedzmy) posmarowana marynatą oliwa + przyprawy sól,pieprz,bazylia,oregano na blasze przed zgrilowaniem po 15 min(za duzo przypraw - oregano - zabiło zapach ryby podane do stołu +ryz ogurasy sos do smaku taka sobie ryba,jak pisałem wczesniej za duzo przypraw nawiliłem i tak naprawde to nie czułem smaku [...]
91. Sałatka Patryka do frytek Kukurydza i majonez jako baza, żeby było ostrzejsze: pomarańcza lub mandarynka ew. odrobina musztardy, żeby było zabawniej: szczypiorek lub pietruszka (nie za dużo) papryka duża, czerwona fasola, jabłko, nawet rodzynki 92. Sałatka Szefa Kuchni Kurczak wędzony - 1,870 kg, winogrona - 0,800 kg, majonez - 0,270, [...]
Na pewną wariację diety nieskoww będę wchodził za miesiąc. Wiem jedno - nie ma diety nisko ww bez wołowiny. W zasadzie całego kurczaka wymieniam na krowę - powód? Działa to na mnie jak dobry stack kreatynowy Cena nieznacznie wyższa, ale wartość odżywcza z nawiązką to rekompensuje (i nie mam tu na myśli tylko białka). Osobiście preferuję łopatkę [...]
masz tu jeszcze pare roznych rodzi dietek Założenia: Dieta jest najbardziej znana i najbardziej polecana jako skuteczny sposób odchudzania. Na początku zanim na dobre zaczniesz stosować dietę najpierw przez tydzień zapisuj wszystko co zjadasz, każdy posiłek i przekąskę. W diecie tej zaleca się zmniejszenie ilości produktów zawierających tzw. [...]
Z malym opoznieniem ale wrzucam foty z wczorajszej szamy : Tortilla Potrzebne nam bedzie : 1.Kroimy piers i wrzucamy do miseczki z marynata. 2. Kroimy warzywa i mieszamy je ze soba. 3. Smazymy a pozniej dusimyu piers na petelni 4. Podgrzeamy placek na patelni. 5. Kladziemy wazrywa i piers na placku i zwijamy go. 6. Marnie zwiniete ale gotowe do [...]
Witam. Dzisiaj zagladam do zamrazarki - w poszukiwaniu ryby, a tu pusto, lecz zauwazylem pakiet krewetek. I tu rozpoczela sie burza w mozgu - nie wiedzialem ile G powinienem sobie przygotowac, jakie maja wartosci(ile bialka/wegli/tluszczu). Pierwsze co to odrazu odpalilem forum i szukam, szukam, a tu lipa., podobnie jak w "dzeinniku posilkow", [...]
jak wspominałem jest to dieta na odchudzanie 1000kalorii dla pań dlatego ilości jedzenie przemnozyłem razy 3 co daje w sumie 3000kalorii, a więc według mnie powinno być dobrze. Oto i dieta: śniadanie (razy 3): Do wyboru 1. Bułeczkę pełnoziarnistą posmarować łyżeczką masła lub margaryny, obłożyć 2 cienkimi plasterkami gotowanej szynki oraz kilkoma [...]
ja w necie znalazlam jeszcze taki przepis: SER HARCEŃSKI W OLEJU Składniki: 500 ml oleju, 1/2 łyżeczki ziaren białego pieprzu, 2 obrane ząbki czosnku, kapary, 1/4 łyżeczki kminku, liść laurowy, mała gałązka rozmarynu, mała gałązka tymniaku, 1-2 czerwone papryczki chili, 500 g sera harceńskiego Wykonanie: Olej wymieszać z przyprawami. Ser podzielić [...]
Koniu151, oto opóźniona odpowiedź dla Ciebie: w Tacos znajdowało się mięso mielone oraz gotowa marynata, którą się kupuje w komplecie z dressingiem do sosu. Skunksiarz & niwix: spoko, poszukam właściwej dla mnie proporcji interwałowej podczas pierwszego treningu. Kondycję biegową zawsze - gdy uprawiałem sporty "ruchowe" - miałem [...]
[...] pokrojoną w kawałki pierś z kury - marynujemy, a następnie razem z całą zalewą wrzucamy na patelnię teflonową - kura jest aksamitna i soczysta ( najlepszy jest ten nowy jogurt danonne do gotowania) marynata z soku z cytryny, czosnku, oliwy i ziól - świetne na grila - kwas zawarty w cytrynie powoduję, że ścina się białko i kura pozostaje soczysta