Zamiast indyka czasem wolowina leci lub jaja, od czasu do czasu tunczyk/makrela aczkolwiek nie przepadam. Wszystko smażę na oleju ryżowym, czasami na oleju z pestek winogron. Zrezygnuj z tych olei, a dodatkowo po obróbce termicznej bardziej szkodą niż może się wydawać. i tak jak wyżej do smażenia masło klarowane, olej kokosowy czy nawet smalec.
Łosoś , makrela , halibut , pstrąg , ogólnie zmieniaj je co jakiś czas , tuńczyk też ale nie za czesto aha dzięki, mam jeszcze jedno ostatnie pytanie czy te ryby to mają byc zamiast tego: filety z makreli w sosie pomidorowym NEPTUN??? Czy to moze zostac a te łososie i tunczyki to jesc w innym posiłku???
Aby rozwiać niejasności Ryby, z których pozyskiwany jest olej do Omega 3 i Gold Omega 3, Gold Omega 3 Sport Edition to łosoś, makrela, sardela, sardynka, pochodzą z okolic Peru, Maroco, Chile, Oceanu Atlantyckiego i Pacyfiku. Zmieniony przez - NUTRIFARM w dniu 2011-10-27 09:02:34
Ryby, z których pozyskiwany jest olej do Omega 3 i Gold Omega 3, Gold Omega 3 Sport Edition to łosoś, makrela, sardela, sardynka, pochodzą z okolic Peru, Maroco, Chile, Oceanu Atlantyckiego i Pacyfiku. Ile % stanowią ryby hodowlane (w tym morskie hodowlane), ile % morskie, ile % oceaniczne?
Witaj , Po pierwsze pierś z kurczaka zamień na : udka, podroby, szynka schab wieprzowy , wołowina , ryby jak śledź , makrela , łosoś , jajka a twaróg też na półtłusty czy na tłusty jeśli to ma być low carb. Słonecznik zamień na laskowe, włoskie , nerkowce czy migdały. Pozdrawiam
OMEGA-3 to rybi tłuszcz czyli oprócz OMEGI-3 znajduje sie w tranie oraz tłustych rybach takich jak makrela , halibut , mintaj oraz omega-3 znajduje się jeszcze w orzechach włoskich
Schab i szynka jak sa w poromocji to osiagają cene 12- 13 zl za kilogram a więc podobnie jak kurczak. Makrela, śledź jeszcze taniej i na pewno jajka. Podroby jak wątróbka czy serca też fajna smaczna i tania opcja. Na śniadanie np jajecznica lub inne formy jajek. Zamiast tego sosu kup pomidory w puszcze./przecier pomidorowy i np mrożonkę warzywną.
Schab i szynka jak sa w poromocji to osiagają cene 12- 13 zl za kilogram a więc podobnie jak kurczak. Makrela, śledź jeszcze taniej i na pewno jajka. Podroby jak wątróbka czy serca też fajna smaczna i tania opcja. Na śniadanie np jajecznica lub inne formy jajek. Zamiast tego sosu kup pomidory w puszcze./przecier pomidorowy i np mrożonkę warzywną. [...]
samymi migdałami tłuszczy nie zapewnisz makrela 2-3 razy w tygodniu, postaw na inne ryby i najlepiej świeże bądz mrozone wędzone żadna rewelacja czasami też moze byc tuńczyk pucha ale też nie zbyt często a warzyywa też mógłbys wrzucic jak to wygląda żeby eksperci mogli to ocenić
tuńczyk odpada codziennie, podobnie z makrelą od czasu do czasu można brakuje źródła tłuszczu jednonasyconych i wielo: Źródła tłuszczy: tłuste ryby, olej lniany,, oliwa z oliwek, orzechy, olej rzepakowy , awokado Posiłek 4 to same węglowodany ( cukry ) do wymiany
orzechy ziemne, makrela w sosie z puszki, makaron jajeczny- do wywalenia. Dieta dosc uboga w wartosci odzywcze i monotonna. Brak ryb, tluszczów poza oliwą, brak omega-3, brak owoców, brak innych mies poza filetem. warzywa jesz?
Ja na drugie snadnie jem bułki z tuńczykiem, do tego jajko pomidor kukurydza i jest ok a z ryb wędzonych to też tuńczyk ok węgorz (z tym ze drogi) makrela, zresztą na ogół smakują mi ryby
kurde mi chodzi zeby sie nie pjerdolic z oscmi itp. a pasta rybna spoko ? albo cos takiego jak makrela w sosie pomidorowym ? badz salatka z tunczyka? bo w oleju to syf