Może ktoś ma info na temat Ig produktów przed obróbką termiczną. Chodzi mi konkretnie o płatki owsiane kasze i mąkę białą (np 750). Jaka jest różnica między np. mąką surową a np. upieczoną?
Pytanie dotyczy tego czy można chudnąc jedząc co się chce a utrzymując bilans kaloryczny? Przykładowo czy można jeść tylko słodycze bądź maka i chudnąc bądź tez robić sylwetkę? Tak tak wiem ze to nie jest zdrowe, ale pytanie tyczy się tylko tego czy można
Mam pytanko, czy jedna miarka nowej 80-tki to tyle samo gram towaru co starej? Pytam poniewaz stara formula byla bardzo sypka- prawie jak maka a to nowe bialeczko jest takie bardziej zbite.
Mam 2 pytanka, która kretka jest lepsza mono vitalmaxa czy Universala,mono to mono ale universal lepsza firma. I co do vitalmaxa to ona jest jak mąka(konsystencja) a universala taka bardziej piaskowa.
Cześć czy do domowego hamburgera mogę użyć gotowej bułki z biedronki takiej do np kanapek w stylu amerykańskim lub klasycznych do hamburgerów? Czy zdecydowanie lepiej kupić grahamke? Zależy mi jednak na otrzymaniu typowo mięciutkiej buły jak z maka
Co sądzicie o płatkach kukurydzianych np jako panierka do mięsa? Skład: mąka kukurydziana 92%, ekstrakt słodowy jęczmienny, cukier, sól, barwniki: karoteny, karmel. W 100g takich płatków jest 86 g węglowodanów, a w tym cukrów 4,8 g.
Witam, mam pytanie czy chleb wiejski nadaje sie do diety czy nie za bardzo, wszystko co na nim pisze to Skład: mąka żytnia, drozdze, kwas naturalny i sól.
Jem gofry z takich skladnikow Maka ryzowa Mleko Jajka Olej kokosowy Czy warto dorzucic do tej masy odrobine kakao zeby bylo czekoladowe czy to sie nie uda? Boje sie sprobowac zeby gofrow nie popsuc hehe
Jestem piekarzem czy jak zrobie sobie chleb w 100% z mąki graham pszennej 1850 w skład jego wchodzi mąka graham 1850 ,woda ,sól drożdze to nada sie to jako zamiennik ryzu czy kasz ,makaronu ,bardzo go lubie .
Chce zrobic samemu maslo migdałowe, i nie mam zamiaru uzywac zadnego miodu, syropu itp bo to cukry Czy jak upraze migdały a potem zblenduje to wyjdzie masło czy raczej mąka ?
Ostatnio w sklepie znalazłam takie pieczywo chrupkie żytnie. Skład: 97% mąka żytnia pełnoziarnista, sól Czy pieczywo chrupkie jest fajnym urozmaiceniem diety? Można je spokojnie włączyć do swojego odżywiania? :-)
jw. czy składniki wymienione obok makro są podane chronologicznie od tego czego w danym produkcie jest najwięcej. Tj. np. mąka pszenna, mleko itd. i kolejnych składników jest coraz mniej? Czy jest taka zasada?
czy ta pizza jest pelnowartosciowa? można wpisywać ją do codziennej diety? Maka żytnia razowa 150g 100 g dobrego sera żółtego 200 g piersi z kurczaka 50g mozarelii 40 g sosu pomidorowego troche pieczarek
Moje pytnie brzmi nastepujaco , czy w diecie na mase mozna pozwolic sobie na kluchy na pyrach z bialym serem ? czy raczej odpada... wiadomo maka pszenna itd ale kto pyta nie bladzi