[...] wydołuj się, zmień trening, zastanów się nad dieta i regeneracją a nie ma bata,że będzie lepiej. Gajner to nie wszystko, nic dziwnego,że obwód pasa rośnie proporcjonalnie do ilości w******lonego gajnera, zbilansuj diete i więcej samokształcenia. Donio faka maka "...a nolva sra gdzieś tam po krzakach wokół tej przysadki..." by sweter
Za Wikipedią: "Chleb razowy ("razowiec", chleb z pełnego ziarna) – odmiana chleba wypiekanego z pszennej, żytniej lub mieszanej mąki razowej, tzn. z wyprodukowanej przez jednorazowe (stąd nazwa: jeden raz, czyli razowy) grube zmielenie ziarna, zawierającej otręby i mającej ciemniejsze zabarwienie niż mąka "biała", tj. przesiewana." Czyli razowy [...]
Tak, rozumiem - wszystko w nadmiarze szkodzi. Ale powiem szczerze, że pogubiłam się już z tymi mąkami. To jak to w końcu jest z tą mąką pszenną razową - czy może ona "zaszkodzić" sylwetce i lepiej spożywać inne typy mąki czy spokojnie mogę włączyć np. chleb domowy na zakwasie z tej mąki do swojego odżywiania? Bo ponoć (tak czytałam), że pszenicy [...]
razowy na zakwasie jak najbardziej możesz sobie zrobić to chodzi o ty by unikać najbardziej przetworzonej pszenicy poniżej 1000 Masz na myśli ten chleb pszenny razowy, że spokojnie z takiej mąki (pszennej razowej) mogę sobie zrobić tak? I nie będzie żadnych skutków ubocznych typu utrata efektów wypracowanych na siłowni? :-P A ta mąka pszenna [...]
Odpuść ten cukier i mąka kukurydziana szczególnie mnie odpychają . Pieczywa ogólnie mozna unikać , a jeżeli już to razowe . Poszukaj w sklepach normalnych razowców bez karmelu, za to na zakwasie .
Chia poza tym nie zmielisz. Dodać jak najbardziej można. Warto dzień wcześniej wymoczyć. Poza tym warto mieć na uwadzę, że tego typu mąka owsiana może nie być łatwa do strawienia dla naszego układu trawiennego.
Tak się składa , że piłem to 3 dni temu u kumpla. Nie chcę nikogo urazić ale nigdy bym tego nie kupił. Jak dla mnie to nie białko tylko mąka. Rozpuszczalność tragedia. Stanowczo nie :P już jakbym miał czaić się na 700g to wolałbym sprawdzonego u mnie olimpa czekoladowego - miazga. Ale dzięki za pomoc. Temat do zamknięcia bo białko wybrane.
BloodPL-Tak,jesli do cista dodaje sie jajka to ma ono w sobie bialko,ale na cala mase nie jest tego wiele,za to cukru tak,do tego maka.Staraj sie nie jesc takich rzeczy,raczej od czasu do czasu. dobradieta.pl -tu sa dobre,proste tabele
wątpie koleś jezdził do ameryki i wogule pewnie miał do tego dostęp //// za darmo to chodz by nawet mąka była to dobra hehe :)) nie no data ważności jest smak truskawki wsyztso ok...
Nie sądze, jak już to z dodatkiem mąki kokosowej w niewielkim stopniu . Mąka kokosowa to nic innego jak sproszkowany odtłuszczony i pozbawiony wody kokos, nie klei się , więc nie uzyskasz konsystencji placka bez użycia np. jaja - a tego się w tortillach nie używa..:-)
dobra zadam teraz dwa, może wyjątkowo głupie pytania, ale nigdy z produktem jakim jest mąka nie miałem zbytnio do czynienia w kuchni ;-) 1. to w takim razie czy z samej ryżowej by wyszło? widziałem, jak już wspomniałem, tylko przepisy mieszane jak ryżowa+kukurydziana , ryżowa+gryczana 2. czy "wypiek" z mąki gryczanej będzie w smaku podobny do [...]
Kiedyś próbowałem robić tortille ze zwykłej pszennej itd i kupa roboty, a efekt końcowy wylądował w koszu. A zabawa jeszcze z innymi cięższymi mąkami w obróbce to już może być nie lada wyczyn jak nie miałeś wcześniej z mąką do czynienia %-)
Kiedyś próbowałem robić tortille ze zwykłej pszennej itd i kupa roboty, a efekt końcowy wylądował w koszu. A zabawa jeszcze z innymi cięższymi mąkami w obróbce to już może być nie lada wyczyn jak nie miałeś wcześniej z mąką do czynienia %-) no właśnie kurde jak patrzę na przepisy to każdy wygląda tak samo i wydają się one cholernie proste. [...]
Wiedziałem, że ktoś to źle zrozumie, bez dodatku mąki miałem na myśli żeby nie był posypany mąką.. bo są takie pieczywa. Zmieniony przez - dudee w dniu 2013-02-26 11:34:03