Całkiem dobre pytanie. Najlepiej je ograniczyć :-D Jednak wszyscy jesteśmy ludźmi i trzeba jakość żyć i cieszyć się życiem. Myślę, że optymalnym rozwiązaniem jest po prostu trzymanie się bilansu kalorycznego, czyli umieszczenie tej pizzy w założeniach kalorycznych na dany dzień. Warto jednak mieć na uwadze, że taka jedna zwykła pizza to średnio [...]
Wszystko zależy od ogółu diety. Jeden posiłek niewiele znaczy w perspektywie wielu innych. Najważniejsza będzie ilość kalorii, następnie ilości składników odżywczych, a na końcu jakość ich źródeł. Podchodząc do pierogów pod kątem jakości posiłku, to szału niestety nie ma. Słabej jakości mąka pszenna i brak źródła białka. Witaminy i składniki [...]
Wpc i żelki ok dzięki za podpowiedź o tym białku, ale chyba maka to nie za dobre i przetworzone węgle do zjadana na codzień Polećcie jakies inne dobre źródła węglowodanów? OPTIMUM NUTRITION Gold Standard Gainer - 1620g Ten gainer dlaczego taki drogi jest w nim cos wyjątkowego?
[...] kaloryczną. Zauważ, że zarówno odżywka typu gainer jak i odżywka białkowa oraz samo carbo mieszczą się właśnie w tych granicach. Tyle samo ma mąka, ryż i cukier, kasze, makarony itd. Porcja Collagen od SFD ma 20g https://www.sfd.pl/sklep/SFD_NUTRITION_Collagen_Premium-opis40198.html ma ok 12,5g kolagenu, czyli białka co daje nam ok 50 kcal. [...]
Ja na tam raz w tygodniu (też aktualnie redukcja) wcinam sobie zrobioną przeze mnie w domu pizzę. Taka domowa pizza ma jakieś 1500 kalorii przez co spokojnie mogę sobie ją wliczyć do makro i dzięki temu nie mam ochoty w tygodniu na jakieś fast foody. W sumie to można to nawet nazwać pełnowartościowym posiłkiem bo jedyny "nie zdrowy" jej składnik [...]
W diecie uwzględniam codzinnie pieczywo i w zależności czy masa czy redukcja to jest go róznie , nie ma nic złego w pieczywie pszennym i nie ma co go demonizować , kązde pieczywo może być dobre i każde moze być złe bez znaczenia jaka mąka będzie uzyta . Kupuj pieczywo z jak najkrótszym składem , unikaj tych marketowych z głebokiego mrożenia .
Upieczone w małych kawałkach w piekarniku, a do tego sosy na zimno w małym pojemniku lub słoiczku.. 1. jogurt-sporo, to jest podstawa, chrzan ze słoiczka, odrobina majonezu, koperek, sól, pierz, odrobina soku z cytryny. 2. baza ta sama jak w nr 1 tylko dodaję czosnek przecisniety przez praskę i zdeczdowanie więcej koperku, najlepiej świeżego, ale [...]
To teraz zaintryguj się Koleżanko tym: "Składniki: mąka ŻYTNIA (61%), woda, maślanka 6,0% (MLEKO, maślanka ), sól." Jest to chleb żytni z maślanką z Biedronki, więcej: https://www.biedronka.pl/pl/pieczywo?page=skladniki Kochany chlebek
Hej! Koło domu mam sklep gdzie zawsze kupuję chlebek ale ostatnio zawiesiłam oko na jego składzie. Mąka żytnia 50% ? I niby pozostałe 50 to woda i olej ? Wierzyć w to ? Do tego kalorycznie wychodzi dość nisko także też jestem tym zaintrygowana. No ma nawet mniej kalorii niż ten ww. przeze mnie z Biedronki który ma chyba 208. Pytanie jak to [...]
[...] produkt. Zerknij na aminogram takiego białka to większość to białka kolagenowe sa. dla osoby trenujacej pod katem sylwetki, niestety jest to opcja slaba. Zrob sobie wpc z maka ryzowa, do tego nieco owocow, zelkow/dzemora dla smaku i masz lekkostrawny posilek, gdzie jestes w stanie zaladowac gore weglowodanow :) osobiscie wole zrobic sobie cos [...]
[...] to w dodatku z czymś innym. Nie chciałbym żeby pieniądze poszły w błoto. opcji jest sporo blendowanie z owocami, czy chocby wymieszania z platkami kukurydzianymi, czy nawet maka ryzowa i zorbienie sobie potreningowego budyniu moze byc opcja na to, aby wykorzystac odzywke bialkowa. druga sprawa m mniejsza porcja bialka i wiecej wody tym smak [...]
Panowie żeby nie zakładać nowego tematu: Czy mąka ryżowa będzie spoko wyborem do zrobienia "domowego gainera" czy to raczej produkt do innych rzeczy np. kleiku i nie sprawdzi się jako "surowy produkt"? Pytam bo dla odmiany zastąpiłbym czyś płatki owsiane albo jaglane :)
witaj. bedzie oki, wiele osob teraz korzysta z takiego patentu jak maka ryzowa, tylko pamietaj o tym, ze musi byc ona raczej wykorzystana na cieplo. Bo uklad trawienny moze miec tutaj nieco klopotu. Ja robie tak, ze make ryzowa zalewam wrzatkiem i mieszam na konsystencje budyniu, a jak nieco przestygnie to wrzucam bialko i ponownie [...]
Jak najbardziej, mąka ryżowa, czy też owsiana może być bazą węglowodanów np. w koktajlu, którego będziemy spożywać bez żadnej obróbki. W sprzedaży nasz nawet opcję mąki ryżowej smakowej, właśnie do tego typu posiłków, jak i omletów/naleśników. Kwesta przede wszystkim tego, jak Twój układ trawienny zareaguje na ten produkt. Większość osób raczej [...]
Niestety tutaj się nie zgodzę :P talka ma właściwości zmiękczające, nawet jesteśmy w stanie wykonać masaż z uYciembtalku, gdzie będzie on służył jako element lekko poślizgowy. W w przypadku mąki ziemniaczanej ma ona bardziej właściwości sklejające i wysuszające bardziej tutaj bym mąkę ziemniaczaną porównał do magnezji jeżeli chodzi o właściwości. [...]
Niestety tutaj się nie zgodzę :P talka ma właściwości zmiękczające, nawet jesteśmy w stanie wykonać masaż z uYciembtalku, gdzie będzie on służył jako element lekko poślizgowy. W w przypadku mąki ziemniaczanej ma ona bardziej właściwości sklejające i wysuszające bardziej tutaj bym mąkę ziemniaczaną porównał do magnezji jeżeli chodzi o właściwości. [...]
Sama używam mąki ziemniaczanej na otarcia i odparzenia ;-) %-) a do gum mąkę mi polecali w sklepie gdzie gumy kupiłam. Masażu mąką jeszcze nie próbowałam %-);-)
ArcadeAgar wstawaj o 7.00 możesz już mieć 1000 kcal może być ciężko z zściśniętym żołądiem ale uwież mi jak będziesz przez tydzień sie zmuszał żeby jeść śniadanie to twój metabolizm zadoptuje sie do tego żeby dawać sygnał że jesteś głodny i naprawde będziesz mógł wciskać w siebie rózne śniadania po drugie zwiększ swoją gęstość kaloryczną załużmy [...]
Mam podobnie, wiele produktów ograniczam, inne poszły w odstawkę. Probiotyki w tabsach, nic nie dały, a próbowałem różne, z jedzeniem, na czczo, wieczorem. Piłem w tych małych buteleczkach też. Łączenie produktów jest ciekawe, zobacz, laktozy te nie toleruje, a robię tak, mąka kukurydziana, mleko, marchew(ma jakąś wyjątkowa zdolność redukowania [...]