Taki oto chleb razowy o składzie: naturalny zakwas (mąka żytnia, woda), ziarno żyta łamane (21%), mąka żytnia, płatki owsiane, mąka żytnia razowa, sól, drożdże, mąka prażona jęczmienna; makroskładniki B/W/T- 6,4/45,4 w tym 2,5 cukrów/0,9. Czy jest to dobrej jakości razowiec? Czy kolejny razowo-podobny?
mąka pszenna stąd, że zjadłam naleśnika, ser topiony to pomyłka - źle wpisałam: miał być zwykły ser żółty gouda. a ciasto jest z przepisu z ladies (zrobiłam ciastka z 4jajek 20g cynamonu i odrobiny proszku do pieczenia- wyszło 19 ciastek, zjadłam jedno- nie ważyło 100g)
Okej okej, staraj się dokładać ciężaru- http://www.sfd.pl/-t831133.html tutaj art, a do naleśników bardzo dobra jest mąka gryczana, trochę droższa, ale lepsza od pszennej.
Piękne! Te okrągłe to jakoś bez formy robisz? I jak zrobić by była mąka na wierzchu? :-D Bo na razie umiem tylko by była na spodzie. Zmieniony przez - ag88 w dniu 2013-05-05 22:51:24
Te okrągłe i podłużne wkładam w koszyki do wyrastania obficie wysypane mąką by nie przywarły podczas wyrastania.Potem wyrzucam je na kamień do pieczenia i tak oto mąka jest na wierzchu:-)
tez uzywamy kamienia i koszykow (moze byc miska wylozona czysta scierka kuchenna, posypana maka), i przyznam ze kilka prob pieczenia zytniego na zakwasie na kamieniu skonczylo sie nieciekawie, ale kilka dalo sie po wyrosnieciu w formie/koszyku'przerzucic'-roznie bywa mysle ze zalezy od smaku- ja nie przepadam za ciemnym pieczywem i dla mnie w [...]
Ciociu};-) :-) właśnie jestem na etapie czytania o diecie bezglutenowej dla mojej mamy i dziś wygooglałam ciekawe produkty (pewnie wiesz o ich istnieniu, ale czasem człowiek zapomina o najprostszych rzeczach :-) ) sklep NA ZDROWIE ma dobre ceny i zdrowe jedzonko: mąka gryczana amarantus (mąka też) quinoa ciecierzyca soczewica kasza gryczana [...]
Chlebek : http://www.sfd.pl/Lady_przy_garach%2C_czyli_lu%C5%BAne_pogadanki_o_kuchni_i_nie_tylko_%3B_-t699560-s143.html i tutaj mój post: http://www.sfd.pl/Lady_przy_garach%2C_czyli_lu%C5%BAne_pogadanki_o_kuchni_i_nie_tylko_%3B_-t699560-s142.html Moja siostra ostatnio piekła na zakwasie gryczanym z mąką gryczaną, ryżową i kukurydzianą i jej wyszedł [...]
ok, to tak: + tu przepis na chlebek: http://www.sfd.pl/Lady_w_kuchni,_czyli_nasze_babskie_przepisy_%3B_-t696301-s28.html + tu dzienniki, w których możesz szukać inspiracji: http://www.sfd.pl/Hashimotka_na_redukcji%2F_str_61półmetek-t875074-s92.html http://www.sfd.pl/Shake_your_ass_II_with_TREC_Nutrition!%2FDONTKNOW-t936797-s6.html#post1 + przepis [...]
Ciocia przepis na makaron bnezglutenu: jajko, woda, maka gryczna lub ryzowa. Smazysz placki na prawie suchej patelni. Kroisz w paski i masz prawie makaron. Co do kupnego bezglutenowego to fakt, ze jest bleeeee.:-)
Po treningu wrzucilbys jakies jadalne zrodlo bialka. Twarog chudy wymien na poltlusty. Rybe wrzuc. Jogurt naturalny tez wrzuc. Owoce i warzywa. Na sniadanie co zamierzasz robic z ta maka ? Po poprawieniu przy wskazowkach Koci i tych wrzuc w ten sposob http://www.sfd.pl/ZRZUT_DIETY_Z_POTRENINGU__INFO_JAK_TO_ZROBIĆ.-t922822.html
O dziękować jak nie wiem co, wiedziałam, że szefowa nie zawiedzie :-D sadzać sadzać, ja się sama trochę wsadzam jak widać, ale opyerdola nie było to ćwiczę se ze sztangą. Dziś po kryjomy spróbowałam MC na prostych ze samą sztangą, 10 powt, nogi z tyłu ciągnęły masakrycznie. To wyjdzie 205 ww, kalorie tyż podskoczą o całe 100 8-) bo ja głodna [...]
[...] Dlugo mi bylo niedobrze i nie bylam w stanie nic zjesc... Te interwaly to dobry sposob na gloda %-) MISKA DNT 170/80/80 - owies, jajko, banan, whey, zelatyna, bialka jaj - maka gryczana, bialko jaj, ziemniaki, indyk - indyk, schab, ser zolty, orzechy, pestki dyni, oliwa, maslo - jw - sledz, indyk 168/80/81 + kawalek kaszanki z grilla \-) [...]
DNT Miska nieliczona bo nie byłam wstanie zważyć obiadowych porcji, a szacowanie na oko sobie odpuściłam. I - razowy z serem smażonym, kefir z owsianką, bananem, żurawiną i cynamonem II - omlet z mąką gryczaną na słodko z malutką odrobinką dżemu :-D III - nadziewana papryka zmielonym mięsem od szynki z warzywami, z kaszą jaglaną. I z [...]