rzabba: W sumie dobry pomysł (chociaż mam też opory, bo już mu coś wspominałam o tej tarczycy, a powiedział, że jest ok... Nie chcę też wyjść na osobę, która na siłę szuka choroby ;/ No ale trudno, może zapomniał @-)). Zrobię tak, może akurat poskutkuje. Mogę jeszcze tu wpisać wyniki tych badań hormonalnych, jeśli się przyda? 29.10.15r., czwartek [...]
Omlet z mąki kukurydzianej, rodzynek, orzechów włoskich, mleka i izolatu białek serwatkowych WPI 95D SKŁADNIKI: Mąka kukurydziana - 120 g Rodzynki - 25 g Orzechy włoskie - 25 g mleko 3,5% - 150 ml Izolat białek serwatkowych WPI 95D marki Extensor - 20 g Odmierzyć 120 g mąki kukurydzianej i wsypać do naczynia. Do wcześniej przygotowanego mleka [...]
/SFD/Images/2015/9/23/9f62f3adcb894bfcb0a692ee651cf51f.jpg 23 wrzesień DT Zakwasy na tricepsie po wczorajszym treningu nie odpuszczaja , a dziś mega dowalone plecy i dwugłowe , albo mi sie wydaje albo coraz cieższe te treningi sa . Dzis po treningowo zrobiłem nalesniki wg przepisu Bzyka wszystko zmieszczone w makro , mega dobre . [...]
W pieczywie nie licza się tylko kcal. Istotny jest skład - żytnie będzie lepsze niż pszenne. To na zakwasie jest lepsze od tego na drożdżach. Szukaj zwykłego chleba żytniego na zakwasie - w skłądzie ma być mąka zytnia i zakwas. najlepiej, żeby mąka była pełnoziarnista. A do pracy - pojemnik z miesem i ryżem doskonale zastępuje kanapki.
natomiast ja ze względu na chorobę muszę przestrzegać diety bezzbożowej i beznabiałowej i mniej więcej dziennie jem w proporcjach (białko/tłuszcz/węglowodany): 106g/113g/101g (dodam, że duża ilość tłuszczy - 113 g to głównie koks, mleko, mąka itp) maka i mleko źródłem tłuszczu? I koks?
Jutro tez ładujesz jeszcze ? Na jakich produktach bazujesz ? dziś glownie mąka pszenna, makaron razowy , ryz , chleb zytni i owoce , zero soli i smieci , Jutro równiez bez smieci ale dam czesc prostych i czesc zlozonych -dodam cukry ( miód , moze loda itp )w sobote juz jazda bez trzymanki po zdjeciach na niedzielne podsumowanie :) opije [...]
Skład chleba powinien wyglądać tak jak np u mnie w piekarni Chleb żytni "100%" Chleb żytni 100% wypiekany z mąki żytniej według starej receptury. Lekko wilgotna struktura miękiszu z chrupiącą skórką, wyróżnia się delikatnym kwaskowatym smakiem. Zawiera większa ilość żurku żytniego, zakwasu chlebowego i mąki żytniej (do 90%). Pieczony jest na mące [...]
Z kazdym dniem gardlo nap*****la mocniej:-) ale sie nie poddajemy, dzisiaj z 2500-3000 musze siebie upchac;-) mam nadzieje ze do 12 bede juz w domu. Zalezy to od lekarza jak mnie zbada. Jestem dobrej mysli:-) na dzien dobry jade do maka na ice fruit smoothie%-)
Wszystko w nadmiarze szkodzi, biała Maka jest mega lekko strawna chyba ze ktoś ka problemy z glutenem szybko wywala cukier i łatwo ja zjeść w nadmiernych ilosciach. Cukrem bym jej nie nazwał ale jest sporo podobieństw, głównym jest to ze łatwo o przejadanie się co jak wiadomo jest kluczem do problemów zdrowotnych.
[...] tak działają, tylko wina osób, które nie potrafią skomponować posiłku. Tostów nie jem nigdy bez białka i warzyw i często bez tłuszczu, podobnie z innymi mącznymi wyrobami, makaronu też nie jem samego itd. Jak ktoś na śniadanie zajada tosciki z dżemem i popija kawą z mlekiem i cukrem, a potem siedzi na dupie to długofalowo może nabawić się [...]
ten od walkowiaga chyba najlepiej wyglada, zbyt bogate skąłdy te chleby mają, nie masz jakiejś dobrej piekarni w poblizu. U mnie w piekarni osiedlowej np chleb żyni ma taki skałd zakwas żytni, rozczyn pszenny, mąka żytnia, mąka pszenna, woda, sól, drożdże. Zadnego cukru, kwasu akrobinowego, jakiejś maślanki, słodu, jakiejś meiszanki do [...]
Ja posiadam Graham od Schulsanda, ale go nie jem bo skład wydaje się podejrzany: Mąka pszenna (mąka pszenna graham 6,8%), woda, otręby pszenne, jogurt, mleko odtłuszczone w proszku, gluten pszenny, olej roślinny, drożdże, cukier, sól, stabilizatory (E412, E341), ekstrakt słodowy emulgatory (E472e, E471) regulator kwasowości (dioctan sodu), śladowe [...]
[...] mam zaległe 3 dni i post byłby zdecydowanie za długi -3 jajka, owsiane, banan, kakao -jajo, oliwa, śmietana, fasola, mleko (kawa) -indyk, gryczana, smalec, migdały -indyk, makaron żytni, awokado, ser żółty dostarczono 1 729,8 kcal b: 120,5 g (27,9%) ww: 175,7 g (40,6%) tł: 60,6 g (31,5%) DT 20., 25.11.2014 Tydzień 7. Założenia treningowe mówią, [...]
Te czarne kropki to owe pstrociny. Odnośnie pszenicy wykorzystywanej do produkcji makaronu, to wykorzystuje się do tego 2 jej typy. Pszenica twarda wysokoglutenowa Triticum durum Mąka makaronowa durum: typ 950, typ 1750, semolina. oraz Pszenica zwyczajna Triticum Vulgare, warunkowo musi zawierać duże ilości ziaren szklistych. Mąka makaronowa [...]