ok dzięki za porady zrobiłem dziś obiad z jedna z tych past tym razem zielona,jak przyprawę curry uwielbiam to te pasty są słabiutkie może z innej firmy lepiej smakują nie wiem od dawna chodzą za mną kluchy przecieruchy, kluchy szare z ziemniaków zwał jak zwał, jak wiadomo oprócz ziemniaków głównym składnikiem jest mąka, i jestem ciekaw czy [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Witam. Mam pytanie co do chleba razowego i oliwy z oliwek. 1.Obecnie jem taki: Chleb razowy mieszany, skład: mąka żytnia 2000, mąka pszenna 750, woda, drożdże, sól. Produkowany na naturalnym kwasie. Czy taki chleb jest ok czy muszę szukać jakiegoś innego? 2.Co do oliwy z oliwek to jak się przekształca ml na g???? Bo mam w diecie 5g oliwy z [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
''skład: mąka żytnia 2000, woda, mąka pszenna, sól, drożdze '' powinien być zakwas i proporcje, żeby było dobrze bo nie wiadomo ile tej pszennej tam jest godzin 21 a jak oglądam jak Marcus Pierdzi :D
oku, na czuja :-D jajko, mąka, jogurt naturalny, proszek do pieczenia, daję wheya bo dziś na słodko, bełtam, wody dolewam tyle by dało się lać ( jak ciasto na naleśniory) i "piekę" w opiekaczu do tostów. Z porcji jajo, mąka ż50, jogurt 120, proszku łyżeczka a wheya 15 wychodzi mi 19 placków. Jeden zjadam od razu a 18 składam po dwa jak kanapkę z [...]
23.09.14 DT jak Bóg da, a Ojczyzna pozwoli miska 107B/154W/73T 1. chleb, jajka, wiórki, mąka kokosowa, szynka z kurcząt, pomidor, kawa z mlekiem x3 3. ryż, soja czarna, tuńczyk, pomidor, ogórek kwaszony 4. chleb, jajka, wiórki, mąka kokosowa Zmieniony przez - azalianna w dniu 2014-09-23 09:26:38 edit. i d***pa, oczywiście nie mogłam pojechać na [...]
No właśnie.. Też mówiłam cos o kleiku ryżowym, że kosztuje on 6 zł za 500 g a skład 99% mąka ryżowa, cukier i jakiś "owoc" no i mówię kumpeli czy nie lepiej zmielić ryż dodać swój owoc i bez cukru dać?? Albo nawet z tą mąką kukurydzianą, ale swoją kupioną. No to oczy na mnie jak 5zł....
ciasto na tortille Składniki • 400g maki • 1 łyżka soli • 6 łyżek smalcu • 280 ml gorącej wody Etapy przygotowania 1. Przesiać mąkę. Dodać sól. Mąkę rozetrzeć ze smalcem i stopniowo dodawać wodę do utworzenia miękkiego, elastycznego ciasta. Ciasto dokładnie wyrobić, tak by było gładkie. [...]
Wydaje mi się, czy Ty masz gdzieś Maka koło silki? %-) tego by jeszcze brakowało, dobrze ze mieszkam troche od Łodzi %-) ale ostatnio ciągle jeździmy po pracy do Łodzi i np. dzisiaj odbieraliśmy nową brykę ...... dla Małego ;-) no i miala wpasc jakas restauracja włoska (spaghetti , lasagne) ,ale po drodze był mc's ,a to wiadomo kilka razy szybciej [...]
ja jadę CBL więc trochę ostatnio kombinuję w tych posiłkach B+T na śniadanie najbardziej podchodzi mi omlet z jaj rozbełtanych z siemieniem lnianym, na patelnię pomidora trochę w plasterkach i zalać i bardzo fajnie wychodzi, w ostatni weekend w zdjeciach szamy takiego miałem :-) Na słodko to z kolei z wiórkami kokosowymi lub mąką z orzechów [...]
Weekend za mną. Wczoraj zero aktywności - praca,a potem i tak nie byłem w stanie zrobić nawet aero... Dzisiaj miałem jeszcze zakaz trenowania od fizjo, ale jutro znowu siedzę 9h w sklepie więc trening raczej odpada, więc poszedłem dzisiaj i na spontanie zrobiłem mocne barki + triceps. Bardzo fajny trening, bo z kumplem wiec od razu lepiej niż [...]
Nie wiem jak teraz te burgery z Maka, bo niezmiennie kupuję tam tylko kawę i Makflura jak wyjdzie nowy, ale jak je wprowadzili w 2017 były całkiem niezłe. /SFD/2019/10/24/0292fe03325444e0a7169047e4ccfd00.jpg Zmieniony przez - BzykuDG w dniu 2019-10-24 17:44:00 Zmieniony przez - BzykuDG w dniu 2019-10-24 17:44:31
Renia korzystała z tego przepisu, tylko robi na różnego rodzaju mąkach - niektóre z nich do tanich nie należą %-) albo trzeba czekać, szczególnie jak teraz ludzie powariowali. Ja na jedną (orkiszową) już prawie 3 tyg. Ja używam 150-160 ml mojego zakwasu. Mam go już od okolo miesiąca. Cała reszta jak w przepisie z tym, że u mnie mąka pszenna i [...]
dokładnie: mąka ziemniaczana - ale tylko w małych ilościach gdy dodamy jej dużo nasz sos zrobi się zbity i galaretowany, redukcja czyli długie gotowanie na wolnym ogniu, woda odparowuje pozostawiając części stałe, esencję, można też połączyć mąkę pszenną z mąką ziemniaczaną i obie dodać do sosu, zamiast pszennej używałam też owsianej było ok [...]
Huk wii jakie te drozdze,mi wlazlo 180g,ale powiem Ci ze przeliczylam makro i mam wiecej zegla bo moja maka gryczana o mielona kasza a nie kupowana maka,moze dlatego