A no dzisiaj dzieńtreningowy %-) to zaczynamy od dobrego sniadanka 8-) : owsiane,3 jaja,wpc 15g,mąka razowa lyzka,mleko,ananas na to wszystko ;p /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD/3f28e66d66fb4d45ab62a30e69d414aa.jpg
Mnie napisał że może chodzić, biegać, skakać ale nie na maka, także torebka i więzadła w porządku... ale lepiej i tak się upewnić i iść do lekarza. Ma wielkiego siniaka i odczuwa ból... Szkoda że go głowa nie boli, bo tak się urządzić... Zmieniony przez - Dythican w dniu 2012-04-14 13:21:59
Witam wszystkich, rozmyślałem dzisiaj nad zdrową wersją pierogów ruskich... co myślicie o takiej mieszance : żeby wyrobić ciasto- mąka pszenna typ 2000, jajka, itd farsz - zamiast ziemniaków dać ryż basmati lub parboiled i zmilić w blenderze, do tego ser biały twarogowy chudy, jakaś cebulka... jak pierogi się zrobią to polać je olejem lnianym lub [...]
[...] pomyślałem iść do przodu znowu jeden krok i znowu coś wymyślić ;) przepis, który wymyśliłem jest super alternatywą dla ryżożerców z suchą piersią kurczaka i dodatkami... makaron razowy... możemy kupić gotowy- durum... albo samemu zrobić : 100 g mąki pszennej razowej (2000), do tego jedno jajko wielkość L, sól, pieprz... mieszamy wszystko, [...]
Tutaj ciekawie wypowiada sie uznany w swiecie kardiolog Dr Dwight Lundell miedzy innmi na temat cholesterolu http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=44491 Tutaj tlumaczenie PL do powyzszego Źródło: http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=44491 05/03/2012 Dr Dwight Lundell – Laleva.org March 1, 2012 Tłum. wMordechaj Dr Dwight Lundell My, lekarze, po tym, jak [...]
[...] 8. wyciskanie wąsko: 8x10kg/15kg/12x15kg dieta: środa, 4.04: - placki owsiane - sałatka z cieciorką, tuńczykiem, jajkiem, pomidorem - pieczony łosoś z ryżem i brokułami - makaron z domowym pesto z orzechów włoskich, rukoli i pomidorów suszonych - twaróg z pomidorem Od czwartku do wtorku byłam poza domem na święta, jako gość, więc wybrzydzania [...]
[...] mam pytanie. Jako ze jestem w momencie przejscie z redukcji na mase po treningu moge przyjmowac wegle o wysokim IG ryz bialy, ziemniaki? czy zostac narazie na niskim IG makaron pelnoziarnisty z pszenicy durum, brazowy ryz itp? Wogole mam na makaronie sklad maka pelnoziarnista z pszenicy durum, woda. Czy to jest ten dobry makaron o niskim IG? [...]
czy mąka razowa tego gorszego typu(chyba 880 czy jakoś tak) jest w miarę wartościowa i można sobie pozwolić na upieczenie z niej np. pierogów? Czy tylko ta typ 2000 jest wartościowa?
czy mąka razowa tego gorszego typu(chyba 880 czy jakoś tak) jest w miarę wartościowa i można sobie pozwolić na upieczenie z niej np. pierogów? Czy tylko ta typ 2000 jest wartościowa? Maka razowa to typ tylko 2000.
reziolki a masz nowo uchodowany zakwas? bo chleb zytni to wyrabia sie raz dwa np lyzka (maka zytnia nie ma glutenu wiec nie wyrabia sie jej jak pszenna). Wina moze byc za mlody zakwas-bo jak jest mlodszy to potrzebuje chleb wiecej czasu zeby wyrosnac (ja pilnowalam tak 'na oko' az sie wyraznie powiekszyl) czasem nastawilam go przez noc, albo na [...]
reziolki a masz nowo uchodowany zakwas? bo chleb zytni to wyrabia sie raz dwa np lyzka (maka zytnia nie ma glutenu wiec nie wyrabia sie jej jak pszenna). Wina moze byc za mlody zakwas-bo jak jest mlodszy to potrzebuje chleb wiecej czasu zeby wyrosnac (ja pilnowalam tak 'na oko' az sie wyraznie powiekszyl) czasem nastawilam go przez noc, albo na [...]
czy mąka razowa tego gorszego typu(chyba 880 czy jakoś tak) jest w miarę wartościowa i można sobie pozwolić na upieczenie z niej np. pierogów? Czy tylko ta typ 2000 jest wartościowa? Maka razowa to typ tylko 2000. A ja jednak znalazłem mąka żytnia typ 720. to chyba ta: http://www.niam.pl/pl/produkty/1690-maka_zytnia_typ_720
[...] sobie pozwolić na upieczenie z niej np. pierogów? Czy tylko ta typ 2000 jest wartościowa? Maka razowa to typ tylko 2000. A ja jednak znalazłem mąka żytnia typ 720. to chyba ta: http://www.niam.pl/pl/produkty/1690-maka_zytnia_typ_720 Musisz rozrozniac maki. Maka razowa to typ 2000. Ta, ktora wkleiles to maka zytnia. Poczytaj o typach maki.
Co wiecie o chlebie vitalnym z piekarni pod telegrafem? Pisze ze niby jest pełnoziarnisty, ale w jakim stopniu? Bo mnie to wygląda na to, że mąka pełnoziarnista jest jedynie dodatkiem w tym chlebie. http://www.podtelegrafem.pl/pl/wyroby/piekarnia/chleby/
Bez składu nic nie poradzimy. Na chlebie jedyne informacje to: Skład: mąka pszenna, woda, mąka żytnia, siemię lniane, słonecznik słód jęczmienny, drożdże, sół W 100g: Białko 9,7g Węgle 51,5g (nie ma podziału na proste i złożone) Tłuszcze 4,2g Niedowierzałem, że to chleb pełnoziarnisty więc miła pani sprzedawczyni przyniosła mi taką oto ulotkę: [...]
Wg standardów, składnik który występuje w największej ilości, wymieniony jest na pierwszym miejscu. Raczej szukałbym chleba gdzie na pierwszym miejscu na liście składników jest mąka żytnia lub po prostu razowa (pszenna lub żytnia)
Na pierwszym miejscu powinna być mąka razowa, mąka typ 2000, mąka graham etc. W podanym przez Ciebie składzie najprawdopodobniej jest zastosowana zwykła oczyszczona mąka żytnia i pszenna. Ja bym odradzał.