napisałem ten post choć wiem że jest ich tu pare ale żaden(przynajmniej ja nieznalazłem)nie jest tak dokładnie opisany jak ten WITAMINY A I B1 WITAMINA A Inne nazwy: retinol, beta-karoten, prowitamina A, akseroftol Witamina A, rozpuszczalna w tłuszczach została odkryta i rozszyfrowano jej strukturę chemiczna w roku 1931 a od 1947 witaminę A [...]
/SFD/2017/3/20/43933f6fc0d042fbac3b1df702021523.jpg Sporo osób aktywnych fizycznie, będących w szczególności na deficycie kalorycznym (redukcja) rezygnuje z potraw mącznych, zastępując mąkę płatkami jaglanym, czy owsianymi, tym samym odbierając sobie możliwość urozmaicenia potraw i samego jadłospisu. Uważam, że mąka może znaleźć się w naszej [...]
Witam. Szukałem na ten temat, ale nic konkretnego nie znalazłem, więc postanowiłem zamieścić ten artykuł,(przypadku jeśli jednak już jest taki artykuł to proszę o jego usunięcie). Wiele osób odżywiając się tym XXI w. tym niezdrowym jedzeniem(fast food), ale i nie tylko takim, nawet dobrze odżywiające się osoby nie do końca wiedzą jak [...]
Witam Wszystkich. Tekst jest długi i z pewnością znajdziesz tutaj odpowiedzi na swoje pytania. Przesiedziałem wiele godzin nad tym, by artykuł był napisany przejrzyście i prostym językiem, byś go w pełni mógł zrozumieć i pojąć, więc wykorzystaj tę chwilę i przeczytaj go. Dziękuję, miłego czytania. W artykule tym podam sposoby pozbycia się [...]
Witamina A (Inne nazwy: retinol, beta-karoten, prowitamina A, akseroftol): Witamina A, rozpuszczalna w tłuszczach została odkryta i rozszyfrowano jej strukturę chemiczna w roku 1931, a od 1947 witaminę A wytwarza się syntetycznie. Witamina A i jej różne chemiczne formy (aldehydowe, estrowe, kwasowe) występuje tylko w produktach zwierzęcych [...]
Uzyskanie wyraźnie widocznych szczegółów umięśnienia jest i łatwym, i trudnym zadaniem dla kulturysty. Trudnym, ponieważ wymaga pełnej koncentracji, żelaznej dyscypliny i poświęceń. Łatwym, ponieważ spełniając te warunki wstępne, prawie każdy kulturysta może osiągnąć odtłuszczone, poprąźkowane umięśnienie. A gdy już raz uzyska się taki stan, to [...]
[...] białka • mleko— 1-3% białka • warzywa, ziemniaki i owoce — 1-3% białka Białka niepełnowartościowe: • groch, fasola, soja, bób, soczewica — 20% białka • pieczywo, mąka, makarony, kasze — 8-13% białka Dla kulturysty ważącego np. 80 kg i trenującego 5-6 razy w tygodniu potrzeba około 140g proteiny dziennie. Nie zawsze taka ilość znajduje się [...]
Znalazłam dość wyczerpujący artykuł o mleku, pochodzi z miesięcznika "Samo Zdrowie" Pora, by wyklinane przez lata mleko wróciło do łask i wypełniło lodówki Polaków. Macie wątpliwości, czy powinniście je pić? Odpowiadamy: po trzykroć TAK! Polacy piją za mało mleka! W ciągu ostatnich 10 lat spożycie tego napoju spadło w Polsce aż o 30%! Kto jest [...]
Cel:pozbycie się tkanki tłuszczowej po zakończonej redukcje przy masie 63kg, a sporo tego zostało :<. Jakiś wspomagacz do spalania tłuszczu by się przydał... Płeć : mężczyzna Wiek : 25 Waga : 63 Wzrost : 174 Obwód klatki : 91 Obwód ramienia : 31 Obwód talii : 85 Obwód uda : 53 Obwód łydki : 35 Szacunkowy poziom tkanki tłuszczowej : 20-25% [...]
[...] dzieci, kobiet ciężarnych i karmiących, wystąpiłby niedobór wapnia. Oto przykłady: * produkty zbożowe, tj. mąka, kasza (100g) można zamienić na: pieczywo (153g), lub makaron (100g), czy też groch i fasolę (100g) * mleko (100g) na: maślanka (100g), mleko w proszku pełne (15g), mleko skondensowane (50g), sery twarogowe (15g) * jaja (2 [...]
Witam ! Ostatnimi czasy postanowiłem urozmaicić swoją dietę jedzenie 4x ryżu brązowego xczasu męczy :Dz Nie kupywałem nigdy pieczywa więc jestem zielony w tym temacie Lecz wpadła mi w oko BUŁKA FITNESS z lidla Skład: Bułka śniadaniowa Fitness - Lidl Masa netto: 80 g Skład: mąka pszenna 46.8%, woda 26.9%, mąka żytnia 13%, słonecznik 4%, soja 4%, [...]
1.Warto wiedzieć, że organizm zwierzęcy potrafi sam wytworzyć większość spośród 20 aminokwasów, ale w przypadku 8 z nich okazuje się bezradny i musi je otrzymać z zewnątrz, w pożywieniu. Nazwa pochodzenia greckiego: aminokwasy egzogenne oznacza właśnie pochodzące z zewnątrz. Badania naukowe prowadzone przez cały XX wiek pozwoliły ustalić skład [...]
w czasie deszczu dzieci się noodzą %) a że właśnie pada %) poważnie - imho możn poczytać to fragment pana siergieja poremowa Insulina - hormon, z powodu którego tyjemy Insulina - hormon, który okazuje się być jedną z najsilniejszych i najaktywniejszych substancji, przy pomocy których organizm reguluje wykorzystywanie, rozkład i gromadzenie [...]