polecam robić własny placek do domowej tortilli, bardzo prosty sposób: mąka razowa, mleko, woda, jaja, sól - odpowiednie proporcje i pieczemy jak naleśniki, świetnie się komponuje z kurczakiem i sosem czosnkowym. te kupna tortille to niesamowicie przetworzone śmieci :S
natomiast ja ze względu na chorobę muszę przestrzegać diety bezzbożowej i beznabiałowej i mniej więcej dziennie jem w proporcjach (białko/tłuszcz/węglowodany): 106g/113g/101g (dodam, że duża ilość tłuszczy - 113 g to głównie koks, mleko, mąka itp) maka i mleko źródłem tłuszczu? I koks?
DZIEŃ 33 Miało być lepiej, a nie jest, bo przerażona ostatnimi brakami białka, chciałam je nadrobić i przedobrzyłam :| Ten murzynek, to z takiego fajnego przepisu (z mąką orkiszową itp), tylko wyszedł mega suchy, więc dodałam miodu (nie powinnam, ale nie wiedziałam czym go "doprawić" żeby był zjadliwy, a na kolację już nic innego nie miałam). [...]
[...] na chorobę muszę przestrzegać diety bezzbożowej i beznabiałowej i mniej więcej dziennie jem w proporcjach (białko/tłuszcz/węglowodany): 106g/113g/101g (dodam, że duża ilość tłuszczy - 113 g to głównie koks, mleko, mąka itp) czy takie proporcje nie zaszkodza mojemu zdrowiu jak i sylwetce? Mam jej jakoś zmodyfikować? (jestem 18-letnią kobietą)
Powiedzcie jakie oleje typu Pam używacie? Jak długo wam wystarcza, przy jak częstym smażeniu? Właśnie chcę sobie kupić jakiś i nie wiem który wybrac: 1. GLOBAL OIL OLEJ RZEPAKOWY O SMAKU MASŁA W SPRAYU 170g Zawiera 557 porcji. Naciskając przez 1/3 sekundy zużywa się około 0.25 g. Skład produktu: Olej rzepakowy*, lecytyna, smak masła, beta [...]
[...] (lub zawyżasz). Monitoruj swoje ciało w lustrze - to idealne narzędzie to pomiaru postępów. 6. Jako źródło węglowodanów wybieraj: kasze, ryże, ciemne pieczywo (czytaj skład, mąka razowa lub graham), płatki owsiane, owoce (najlepiej na śniadanie i po treningu). 7. Jako źródła białka wybieraj: mięsa (chude np. drób), ryby (mogą być ryby tłuste), [...]
[...] tak ochoczo się do cukrowania zabierzecie :-> ale co można jeszcze zrobić. Można użyć talku czy mąki ziemniaczanej by nie kleiło się do ciała. Ot tylko przetrzeć dłonią żeby mąka pokryła włosy. Gdy nie chce się oderwać mamy 2 opcje...zaczekać chwilę i dorobić nową kulkę i nią dokończyć zrywanie...lub zmyć ciepłą wodą. To jest ogromny plus. Nie ma [...]
Raczej ciężko o nadmiar dzisiaj więc nie powinieneś się o to martwić. Bardziej bym zwrócił na FODMAP, ilość białka oraz formę jego dostarczania, a także udział werbaskozy, stachiozy i rafinozy - jeśli masz problemy z gazami Zmieniony przez - Paweł W. w dniu 2014-02-04 13:55:45 kurcze nie wydaę mi się żeby to był problem białek, bo jak odłożyłem [...]
[...] gryczana biała z tuńczykiem, grochówka i kapuśniak na boczku i cebuli oraz pizza domowa z mozzarellą, fetą, pomidorami, rukolą i najprawdziwszą szynką parmeńską. Wiem, biała mąka, itp. Ale pozwoliłam sobie, może mnie nie zabije raz na rok. Trening wykonany, wrzucę rozpiskę wieczorem. Wczoraj już nie miałam siły. Samopoczucie: ok, ale w dzień [...]