Xzaar - to tylko brzmi jak sporo zachodu. Specjalnie dla Ciebie następnym razem poważę wszystko co do grama. Da się :). Jak kwas raz gotowy to nie ma czego zepsuć chyba że pośpiechem. A ja robię chleb dzień do przodu. Nie muszę na niego patrzeć jak rośnie. Umieszam kwas z mąką i wodą, solą do tego i leży w misce a ja robię swoje. Jak gotowe to [...]
Skelque, przeczytaj pare postow powyzej :) akuratnie tam jest maka konopna i z orkiszu (bo kazdy diller rozciecza swoj towar %-) ) przepis wrzuce jak wyjda mi z tego rozsadne placki, takze wygladaj ;-)
Skelque, tanie to nie jest (w necie 16pln za 500g) ale i tak taniej niz w de ;-) obserwuj dzial kuchnia tam, jest wiele fajnych przepisow. Same tortille mozesz zrobic tylko z maki orkiszowej. Co prawda konopie podbijaja nieco ilosc bialka w tortillach (u mnie nieznacznie bo dodalam tej maki oszczednie ze wzgledu na cene i fakt ze nie znam jej [...]
Ladies nie pija zazwyczaj, a jak pija (okazje bywaja) to niewiele, szczegolnie na redukcji. Cala butelka z pewnoscia Ci nie pomoze. Prochu masz w misce za duzo, dzemy, suszone owoce (zwykle obtoczone w konserwantach i cukrze), a sam owoc to nie posilek. Teoria diety zbilansowanej ma celu bilansowanie makrosow rowniez w posilkach tak aby bylo [...]
Może kiedyś wypróbuję bo na oko "wygląda" nieźle. Ja kiedyś robiłem bezglutenowy i bez jajek, przepis znalazłem na jakimś wegańskim blogu kulinarnym. Muszę przyznać, że był zaj**isty a i białka było w nim całkiem całkiem (jak na chleb) bo była tam min mąka gryczana i mąka z ciecierzycy.