SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

leukocyty

  • esortodox WYCINKA - PODSUMOWANIE STR 13

    Post
    Trening dla początkujących

    [...] jej poziom pomógłby w redukcji ?? morfologia (24.04.12) 10.09.12 (norma) dla porównania w nawiasie wrzucam wyniki z poprzedniego badania, kiedy nie byłem na redukcji WBC-leukocyty (5,6) 9,8 (4-10) górna granica RBC-erytrocyty (5,5) 5,7 (4-5,5) powyżej HGB-hemoglobina (15,8) 16,4 (14-18) HCT-hematokryt (49,7) 50,5 (40-54) MCV-śr.obj.krw.czerw. [...]

    Odpowiedzi: 129 Ilość wyświetleń: 9364 Data: 9/13/2012 4:23:28 PM Liczba szacunów: 0
  • Coś na stawy

    Post
    Doping

    [...] sog ale jak sie ten srodek nazywa dokładnie bo chyba jestem slepy ale jedno mnie zaciekawilo, ze podnosi poziom białych krwinek, czyli chyba ich ilosc. a białe krwinki (leukocyty) są przewaznie odpowiedzialne za zapalenie stawów, reumatoidalen zapalenie, itp. ostatnio na polsacie oglądałem ciekawy dokument, własnie o stawach, w duzym [...]

    Odpowiedzi: 35 Ilość wyświetleń: 4404 Data: 10/18/2005 10:56:46 AM Liczba szacunów: 0
  • Pierwszy cykl,48 lat.

    Post
    Doping

    Wychodzi na to że symex namieszał u mnie. Wyniki wcześniejsze dwa tygodnie temu, kilka dni przed zastosowaniem symexu. Wszystko w środku normy, leukocyty również ok. Muszę i tak powtórzyć estro więc sprawdzę morfologię ponownie,zrobię przerwę z symexem-tzn. Wezmę dwa dni przed pobraniem krwi,minimum 1 dzień.

    Odpowiedzi: 501 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 4/3/2019 4:40:27 PM Liczba szacunów: 0
  • Rezultaty po cyklu

    Post
    Doping

    Zeby nie robic kolejnego tematu napiszę tutaj. Zrobiłem sobie zestawik badań, oto wyniki: Estradiol 98,10 pg/ml 56,00 Progesteron 0,92 ng/ml 0,27 0,90 Prolaktyna 9,10 ng/ml 2,50 17,00 Testosteron >1600 ng/dl 160,00 726,00 Obecnie leci enan 25mg e4d. Przejmować się tym Estradiolem? Progesteron 0,02 ponad normę więc chyba walić to. Oraz [...]

    Odpowiedzi: 59 Ilość wyświetleń: 9413 Data: 4/18/2012 8:51:36 AM Liczba szacunów: 0
  • Pojedyncze pytania - 1001 drobiazgów

    Post
    Ladies SFD

    a hemoglobina jak? wysokie to pojęcie względne, wstaw proszę wyniki. Masz niedoczynność tarczycy? dziękuję że odpisałaś :) nie mam problemów z tarczycą (raczej nie, ostatnio badania pod tym kątem robiłam 2 lata temu). Poniżej wyniki które zaniepokoiły lekarza: MCV ↑ 101,0 fl 80,0 — 97,0 MCH ↑ 34,4 pg 27,0 — 34,0 a po nich dostałam skierowanie na [...]

    Odpowiedzi: 645 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 4/21/2016 11:25:23 PM Liczba szacunów: 0
  • Interpretacja Wyników z badania moczu

    Post
    Zdrowie i Uroda

    Prosze o pomoc w sprawie interpretacji wyniku moczu. W badaniu mojego meza stwierdzono liczne krysztalki kwasu moczowego, natomiast u mnie liczne leukocyty oraz pojedyncze bakterie. Prosze o interpretacje i w jaki sposob moge to wyleczyc. Z gory dzieki.

    Odpowiedzi: 34 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 11/4/2008 3:27:55 PM Liczba szacunów: 0
  • Interpretacja Wyników z badania moczu

    Post
    Zdrowie i Uroda

    Witam, właśnie wróciłam od lekarza z wynikami. Przypisał mi leki ale niewiele chciał mi powiedzieć o moich badaniach.Bardzo proszę o pomoc: Płeć:K Wiek:27 Waga:49 SG: 1.015 PH: 6.5 LEU: 25/ul NIT: neg PRO: 25mg/dl GLU: norm KET: neg UBG: norm BIL: 1mg/dl ERY: neg Nabłonki: wielokątne b.liczne Leukocyty:3-6 w polu widzenia Erytrocyty 0-1 w polu [...]

    Odpowiedzi: 34 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 3/23/2009 10:43:38 AM Liczba szacunów: 0
  • Interpretacja Wyników z badania moczu

    Post
    Zdrowie i Uroda

    Witam ostatnio znowu sobie robiłam badania moczu i krwi jakby ktos mógł spojrzec na te wyniki bytłabym wdzięczna mocz: SG 1.030 LEU neg NIT neg pH 6 ERY neg PRO neg GLU 50mg/dl ASC 20mg/dl KET neg UBG norm BIL neg nabłonki-wielokątne- 2-4 w polu widzenia Leukocyty- 1-3 w polu widzenia inne- śluz- nieliczne inne- baktreie- nielicznemoje [...]

    Odpowiedzi: 34 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 5/12/2009 4:25:19 PM Liczba szacunów: 0
  • Cykl testosteron i impotencja

    Post
    Doping

    wrzuc też ankietę działu robiłeś inne badania ? np. tarczycę? PSA ? bo to takie podstawy PSA właśnie by dało jakąs odp co prostatą Zmieniony przez - lodzianin1 w dniu 2017-09-23 12:34:53 Tych badań nie robiłem. Zrobię je w poniedziałek (masz może wiedzę czy do tych badań podchodzi się na czczo?). Podaj mi proszę link do ankiety to ją wypełnię [...]

    Odpowiedzi: 10 Ilość wyświetleń: 1099 Data: 9/23/2017 2:09:20 PM Liczba szacunów: 0
  • Węglowodany = insulina = tycie

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] czekających nas przyszłego dnia :) -dużej ilości glikogenu wątrobowego, a co za tym sytuacji, gdy siatkówka oka,śluzówka jelita,mięśnie poprzecznie prążkowane,erytrocyty,leukocyty, mózg nie pobierają glukozy, nie spalają jej w nocy,ponieważ jej nie potrzebują mimo stałej Michealisa 18-108 mg/dl Km=1-6mM a przecież w świetle naukowych faktów [...]

    Odpowiedzi: 32 Ilość wyświetleń: 6424 Data: 4/25/2013 7:52:52 PM Liczba szacunów: 0
  • Pierwszy cykl prawie 49 a może start z cyklem i non stop...

    Post
    Doping

    Morfo by przekalamane było (OB, leukocyty, krew zadsza). Jonogram możesz z ciekawości zrobić to tylko dycha. Jak wyjdzie nisko sód też za drugim razem to warto po niej na towarze minimalnie więcej solic, albo sobie na treningu elektrolity chlapać.

    Odpowiedzi: 64 Ilość wyświetleń: 1986 Data: 5/14/2019 7:41:22 AM Liczba szacunów: 1
  • Ocena cyklu - enan

    Post
    Doping

    A wiec badania wyszły tak; kortyzol w poniedziałek bedzie. Morfologia krwi Leukocyty 6,47 tys/µl 4,2 9,1 N Erytrocyty 5,7 mln/µl 4,63 6,08 N Hemoglobina 17,2 g/dl 13,7 17,5 N Hematokryt 51,5 % 40 51 H MCV 91,0 fl 79 92 N MCH 30,4 pg 26 32 N MCHC 33,4 g/dl 32,3 36,5 N Płytki krwi 237 tys/µl 150 400 N RDW-CV 11,9 % 11,6 14,4 N [...]

    Odpowiedzi: 18 Ilość wyświetleń: 1344 Data: 1/6/2017 6:48:52 AM Liczba szacunów: 0
  • Clen + T3

    Post
    Doping

    Ogólnie wyniki badań są dobre , więc nie wiem skąd to obniżone libido :/ Estrogen 28 Testosteron 357 Prolaktyna 9.1 TSH 2.48 Wolny testosteron 74,5 Lekko zawyżona wątroba , Leukocyty i Kreatynina . Lekarz powiedział ,żebym jeszcze poczekał 2-3 tygodnie i jak nie przejdzie to dostanę Cialis żeby spróbować podnieść libido ... Pytałem o testosteron i [...]

    Odpowiedzi: 65 Ilość wyświetleń: 6027 Data: 7/6/2015 3:51:51 PM Liczba szacunów: 0
  • Proszę o ocenę badań

    Post
    Doping

    Hormonów nie robiłem. Póki co robiłem tylko te, które kazała mi zrobić dermatolog. Hormony zrobię w następnym tygodniu. Teraz rozmawiałem z kolegą, który robi medycynę. Leukocyty są w takim stanie z powodu infekcji. Faktycznie: w noc przed badaniami czułem mocny ból gardła i miałem katar. Druga sprawa: Pani dermatolog kazała mi zdjąć koszulkę, [...]

    Odpowiedzi: 4 Ilość wyświetleń: 698 Data: 3/18/2015 3:03:13 PM Liczba szacunów: 0
  • Prop 100 Atomic Lab PYTANIE/PROBLEM

    Post
    Doping

    Strzał poszedł szrogumkowego Phoenixa kumplowi w dupę przedwczoraj. Obrzęk taki jak u mnie. Zrobił badania kontrolne dzisiaj w pracy. Leukocyty dwukrotnie przewyższyły normę. Czyli stan zapalny w ho.oj.

    Odpowiedzi: 94 Ilość wyświetleń: 6946 Data: 5/24/2009 9:39:18 PM Liczba szacunów: 0
  • Nadcisnienie

    Post
    Doping

    Czesc odebralem dzis wyniki badan i mam male pytanie, czym najlepiej zbic ta prolaktyne ? Podwyzszone leukocyty prawdopodobnie od zastrzyku w udo (wczoraj iniekcja), za kazdym razem na drugi dzien bol po iniekcji.Estro ostatnio 200 zbijalem symexem, Hemoglobina i Hematokryt spadl od ostatniego badania takze chyba jest w miare ok ? [...]

    Odpowiedzi: 79 Ilość wyświetleń: 4998 Data: 9/7/2017 4:06:58 PM Liczba szacunów: 0
  • Interpretacja Wyników z badania moczu

    Post
    Zdrowie i Uroda

    PROSZĘ O POMOC W INTERPRETACJI WYNIKÓW: PŁEĆ: K WIEK : 25 SG: 1,025 NABŁONKI-WIELOKĄTNE-LICZNE, LEU: +++ INNE-ŚLUZ-BARDZO LICZNE NIT: ++ INNE-BAKTERIE-BARDZO LICZNE,LEUKOCYTY-BARDZO LICZNE pH: 6 ERY: NEG PRO: ŚLADZIK GLU: NEG ASC: NEG KET: + UBG: NORM BIL: NEG KOLOR: ŻÓŁTY/MĘTNY ZA ODPOWIEDŹ Z GÓRY DZIĘKUJĘ

    Odpowiedzi: 34 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 8/21/2008 11:03:10 PM Liczba szacunów: 0
  • Wzdęty brzuch - IBS bezsilnosc :(

    Post
    Zdrowie i Uroda

    Powiem tak, nie wiem jak do końca może wpływać cykl na poszczególne wskaźniki z morfologii. O ile większa liczba płytek krwi zrozumiała, tak chociażby wyebane leukocyty, neutrofile by świadczyły o tym, że jakiś poważniejszy stan zapalny jednak się dzieje. Jak przypuszczam i dobrze zrozumiałem, nie ma nad tobą osoby, która sprawiałaby całkowitą [...]

    Odpowiedzi: 25 Ilość wyświetleń: 3013 Data: 9/1/2017 11:36:23 PM Liczba szacunów: 1
  • Stan podgorączkowy - Jakie badania?

    Post
    Zdrowie i Uroda

    ASO i CRP mozesz zrobic sam ,ale po co placic.Patrzac jednak ,ze masz leukocyty w normie ,watpie ,zeby CRP bylo podwyzszone. Mozna by bylo isc w kierunku ASO jak cos. Skoro to byly szalone wakacje hmm moze jakas wenere podlapales;)?

    Odpowiedzi: 24 Ilość wyświetleń: 6596 Data: 10/26/2010 9:20:42 AM Liczba szacunów: 1
  • Złe wyniki (cholesterol, alat, aspat)

    Post
    Doping

    ogolnie dzis zrobilem mocz na jutro bd mial wiecej badan watroba cholesterol w moczu jedynie leukocyty ponad norme tren sie mogl do tego przyczynic ?

    Odpowiedzi: 26 Ilość wyświetleń: 13812 Data: 8/20/2012 10:00:29 AM Liczba szacunów: 0