nooo laktoza...jutro tez zjem i w dodatku popije zbozowka z mlekiem...i bede myslec wtedy o tym koledze ze spamu co nam wlasnie kazal wyrzucic nabial i mleka a wtedy wszelkie nasze problemy znikna jak reka odjal wiem Kasia!!!...powiedz ze przestaniesz zle pisac jak rack kupia albo jakies regulowane cos do siadow Zmieniony przez - mala_mi82 w dniu [...]
Hmmm gdyby laktoza nie była trawiona, to nie powinna powodować tycia, prawda? W wszyscy wiemy jak łatwo się zalać zajadając serki wiejskie, twarogi i pijąc mleko. Warto zobaczyć na stronie musculara seminarium z Radkiem, wspominał o produktach mlecznych. Niestety nie pamiętam, która część.
czyli rozumiem, że np ten skład Laktoza (substancja wypełniająca), kwas cytrynowy, wodorowęglan sodu (regulator kwasowości), witamina C (substancja aktywna), sorbitol (substancja wiążąca), acesulfam K, aspartam (substancje słodzące), aromaty identyczne z naturalnymi, żółcień pomarańczowa (barwnik). jest ok - to znaczy nie ma w sobie zbednego cukru [...]
[...] kupisz od jakiejs firmy krzak czy niewiadomo od kogo jakas 'przesypke' itd tanie bialko od renomowanej firmy = pewnosc jakosci nawet jesli bedie to tanie bialko (wpc) ktore de facto niczym sie nie rozni od wpi czy wph - jak tylko iloscia bialka poporstu ma dodatki typu wegle (laktoza) czy fat ale i tak przewaznie ma 70-80% bialka izolat >90%
[...] pod uwage zapotrzebowania kcal, pozwala jesc nieograniczone ilości nabiału, ktory notabene na redukcji to jakieś nieporozumienie (wszelkie kefiry, maslanki, jogurty to sama laktoza i znikome ilosci bialka). wywalenie warzyw, zdrowego tluszczu. jojo po takiej diecie jest murowane, brak chęci i sily do treningów, waga spada- woda, mięcho i [...]
[...] ok 2900kcal. Moja waga to 85kg. Stosunek białek zwierzęcych do roślinnych wynosi 78/22. Stosunek kwasów tłuszczowych J/W/N wynosi ~40/40/20 Stosunek węglowodanów skrobia/laktoza/sacharoza/błonnik wynosi 83/3/5/9. Po 2 tygodniach może 3 powinno być widać pierwsze efekty, a jak nie będziemy myśleć co zmieniać. Pozdrawiam Zmieniony przez - [...]
[...] tluszcze IV: gdzie bialko? ma byc to samo co w II posilku V: na noc twaróg+ oliwa powywalaj te poprzetwarzane cuda- czekolady, nabiał, fety, owoce. produkty nabialowe to kiepskie zrodlo bialka. za to węgle- laktoza. w sniadaniu i obiedzie dawaj wegle zlozone. jak masz tluszcze w plynie, to nie musisz dorzucac jeszcze po 30g pestek czy orzechow.
Sweet whey czuć wyraźnie, ma charakterystyczny mleczny posmak za który odpowiada laktoza. Biorąc pod uwagę specyficzny smak econo, raczej na suszoną serwatkę bym nie stawiał. i to mnie martwi w abnexenie
[...] służy Ci, bo zrobiła z Ciebie chudego grubasa. 0 mięśni, 0 wyników siłowych i spora oponka. Więc proszę, nie ośmieszaj się wymyślając własne teorie dietetyczne: -mówisz, że laktoza jest zła, a spożywasz nabiał rano i wieczorem -mówisz, że miód ma dwucukry. To, że produkt ma 2 monosacharydy, nie oznacza, że ma sacharozę (Tzn, ma ale do 5%. [...]
[...] jednak od trochę innej strony – dlaczego jest tak dużo galaktozy w mleku kiedy w innych produktach spożywczych już niekoniecznie (przynajmniej tych nieprzetworzonych) Otóż galaktoza niezbędna jest do prawidłowego rozwoju mózgu układu nerwowego i kilku białek Stąd taka jej ilość w mleku gdyż to właśnie noworodek potrzebuje rozwoju tych struktur [...]
No w twojej odżywce masz 3 składniki, więc albo ten koenzym b12, albo białka serwatki albo np. laktoza z węgli Cie uczula. Najlepiej spróbuj czysty izolat, potem czyste carbo bez żadnych dodatków, jak jest ok to wymieszaj sobie 50/50 i masz to co chciałeś.
ICP-MS to spektrometria mas. Wypowiedzi Twoje fabularasa byłyby bardziej wiarygodne, gdybyś popierał je materiałem naukowym, wtedy można by było ocenić wartość źródła. Galaktoza się trawi, a laktoza jest świetnym źródłem jej w żywności. Problemy z trawieniem kazeiny mogą mieć ludzie rasy czarnej i jeśli dobrze pamiętam Chińczycy ze względu na [...]
[...] 25 łyżeczek cukru dziennie. Nawet jeśli nie słodzimy kawy czy herbaty, cukier jest obecny w wielu produktach i to wcale nie słodkich, często jako glukoza, fruktoza, galaktoza, sacharoza, laktoza, maltoza, sorbitol, karmel, monosacharyd, melasa, glicerol, itp. Dlatego nie tak łatwo jest ograniczyć jego spożycie. A powinniśmy, gdyż tycie to [...]
Venc1Lq - Mleko jest dobre. Nawet bardzo je lubię, nie wiem dlaczego się przyjęło, że mleko jest złe. Laktoza? Ale przecież nikt nie pije 1L dziennie przez cały miesiąc. Paweł i 0,5 - Dokładnie, pod koniec treningu to już myślę o szejku i rodzynkach, bo jestem tak spragniony, że ho ho :)) Artur i Przemyski - Jutro mam DNT więc przejadę się do [...]