Czy powodem zatłuszczenie w diecie na masę(w przypadku nie-ektomorfika) mogą być następujące czynniki? 1. Używanie do odżywek mleka, a nie wody(laktoza)? 2. Używanie cukru stołowego, powiedzmy 4 łyżki(do herbaty) dziennie 3. Liczba w/w w postaci 6 g/kg Wiadomo, ze dobra dieta wyklucza stosowanie cukru, ale chodzi mi raczej o teorię. Aha, [...]
PROMOCJA ZOSTALA JUZ ZAKONCZONA, WYSZSTKIE SZTUKI ZOSTALY WYPRZEDANE!!! Witam To nie zart!!! Izolat WPI 1 kg za 42,90 zl!!! Dostalismy specjalna cene dla SFD od Lacma (Extensor) dla parti izolatow z krotka data przydatnosci. Mamy tylko kilkadziesiat sztuk, wiec warto sie pospieszyc! Termin waznosci to 04.12.2005, ale jak wiadomo mozna spokojnie [...]
a co myslales, po towarze ktory kosztuje 7 zl ...przeciez to nie bylo zadne bialko, tylko syf z jakiejs mleczarni, piekarni itd. w ktorym moze w 100g bylo z 10-15g bialka, a reszta to tluszcz i cukier mleczny - laktoza, lub inny syf
[...] kij ma dwa konce: kakao i gorzka czekolada (pow. 70% kakao) - zbedne kalorie kawa - kofeina i fenyloetyloamina - nadcisnienie chudy biały ser - tyramina, wapń i fosfor - laktoza, oczywiscie nie mowie o serze w ilosci 200g dziennie bo smieszna to dawka owoce cytrusowe - synefryna i oktopamina - duza ilosc fruktozy, zbednego (praktycznie) [...]
[...] sprzedawcy wysmiewają ten produkt i oczywiscie tez nie wierzą w jego sklad:) cena jest realna jak to zrobić? otóż dajemy 35% WPC -- bardzo tani surowiec. 35% bialko, 60% laktoza do tego dodajemy 10% glukozy i 10% maltodekstryn i smak i bialko pszennicze dla zwiekszenia ilosci bialka cena takiego produktu to grosze, jakosc - bez komentarza;d
zalezy ile masz lat podobno do 14 roku zycia mozna pic ale pozneij laktoza (weglowodan prosty)sie nie trawi sie juz i przemienia od razu w tłuszcz i lepiej mleko zamienic serem bialym
Mleko w proszku ładnie ......... otłuszcza. A w mleku otłuszcza nie tłuszcz a laktoza. Nie podbieraj więc mleka młodszemu bratu/siostrze a mamie zafunduj sesyjkę na sfd albo zapodaj kilka artów lekarzy z pism kulturystycznych nt. odrzywek (wiem, że są sponsorowani przez fimry, dla których piszą ale to w tym przypadku nie ma znaczenia). btw. ile ja [...]
[...] tym przytosty sily i masy Bf też rośnie ? -4 jajka 2 całe,2 bialka Dlaczego nie 4 całe ? -4 kopiaste lyzki serwatki(naturalnej tej 3 zl za 0.5kg) O ja pie... że ludzie to jedza :/ -40g glukozy spozywczej Ta, i pewnie jeszcze w ciagu dnia. Smacznego, ble.. glukoza, laktoza.. wzrost fatu murowany! Zmieniony przez - Ark w dniu 2005-11-15 20:26:18
ja wiem ze białko serwatkowe przyjmuje sie w kazdym organizmie produkty z laktoza u niektorych wywoluja (pierdy, sraczki itp) umnie na przyklad wchodzi wszystko dobrze i takich niepożadanych akcji to niema ale pokaszy jęczmiennej dobre bonie sadze he to tylko potym!
[...] 1 ml na 2 tygodnie) -cos w stylu kompleksu witamin Vitrum -tajna bron Aspargin (poczytajcie sobie o zma i wyciagnijcie wnioski dlaczego to biore) -sok greapfrutowy lub winogronowy (tylko bez przesady - laktoza) -glukozamina -hepatil zeby watroba ie dobrze czula z nami :) -aminokwasy to podstawa! Zmieniony przez - psho w dniu 2005-11-22 14:19:15
[...] wiekszosc bialka pochodzi z suszonej serwatki(10%bialka 80%laktozy i trochę tłuszczu-grosze na allegro!mozna sie tez szybko domyslec ze węgle w "boingu737"to laktoza w wiekszosci!opis składu jest to prosty chwyt marketingowy a mianowicie piszac ze jest to serwatka nie musza pisac ze produkt zawiera nic nie wartą laktoze a takze [...]
Mleko i produkty mleczne źródłem wapnia Najlepszym i wręcz niezastąpionym źródłem wapnia są: mleko, mleczne napoje fermentowane (jogurt, kefir, mleko acidofilne, zsiadłe mleko, maślanka itp.) oraz sery. Wynika to zarówno z dużej zawartości wapnia w tych produktach, jak i jego wysokiej biodostępności (czyli przyswajalności lub absorpcji, która [...]
[...] miesnie, zgadza sie ze moze powodowac i jest ryzyko magazynowania tłuszczu gdy bedzie spozyta z weglowodanami (duza ilosc szczególnie tych cukrów jak fruktoza sacharoza laktoza) ale tylko u tych osób które maja skłonnosci do tycia i u których metabolizm jest jakos bardziej wydajny w otrzymywaniu energii z pożywienia, który sprawia że lepiej [...]