[...] nie polecam nie wnosi w dietę żadnych wartości, jakichkolwiek. Żartujesz. ------ ale żartujesz, nie? Ser żółty jest bardzo gęstym odżywczo produktem, poza tym wnosi także kwas masłowy, które działa m.in. regeneracyjnie na nabłonek jelitowy oraz pobudza wzrost kosmków jelitowych. Jeśli chcemy ograniczyć tłuszcz, to możemy zawsze szukać wersji [...]
Kwas masłowy jest naturalną substancją, fizjologicznie produkowaną w jelitach, odznaczającą się korzystnym wpływem na procesy troficzne, regeneracyjne oraz posiadającą działanie przeciwzapalne. Te cechy pozwalają na zastosowanie maślanu jako leczenia uzupełniającego w przebiegu nieswoistych chorób zapalnych i zaburzeń czynnościowych przewodu [...]
[...] Warto też upewnić się co do jakości, żeby to nie był jakiś syf z mnóstwem pestycydów. Mąka żytnia chlebowa (typ 720) lub pełnoziarnista jest świetnym surowcem do robienia zakwasu (ponieważ jest doskonałym źródłem bakterii kwasu mlekowego i drożdży) i warto rozważyć fermentowanie jej, chociaż w części, aby uzyskać więcej wartości prozdrowotnych i [...]
[...] śluzy - do 6% (zbudowany z kw. galakturonowego, z ramnozy, galaktozy, arabinozy i ksylozy), glikozyd linamarynę - ok. 1,5%, linamarazę - enzym rozkładający llnamaryrę do kwasu cyjanowodorowego, acetonu i glukozy; substancja niepożądana!; zostaje uaktywniona po rozdrobnieniu nasion); olej - do 40%, białka - ok. 25%, węglowodany - ok. 12%, [...]
[...] choć nie wrzystko wkleiłem co chciałem Enzymy pełnią niezmiernie istotną funkcję w procesie trawienia. Dzięki nim z pożywienia uwalniane są witamin, sole mineralne i aminokwasy potrzebne do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Każdy enzym działa na konkretny rodzaj pokarmu i nie może zostać zastąpiony innym. Enzymy wytwarzane są również [...]
[...] i mniejszą ilość tłuszczu. Część tłuszczu masła występuje w postaci wolnej, część w postaci kuleczek otoczonych warstwą fosfolipidów i białek. Tłuszcz stanowią glicerydy kwasów tłuszczowych, których zawartość procentowa w ogólnej masie tłuszczu jest podana w tabeli. Kwasy tłuszczowe występujące w maśle w postaci glicerydów Nazw ogólna [...]
glutaminy trochę chodź podobno to mit no mit powielany przez tysiace, tak jak chrom na cukier %-) na jelita to przede wszystkim maslan sodu i kwas gamma-maslowy.
[...] bólu), powstających w mózgu. DLPA charakteryzuje wyraźne działanie stymulujące. Jest skuteczna przypadku długotrwałych powtarzających się wysiłków fizycznych. GABA (kwas gamma-amino-masłowy): Ważny neurotransmiter o wydłużonym działaniu i aktywator przemiany materii. GABA działa relaksująco, wspomaga regenerację i tworzenie masy [...]
[...] na celiakię, gdyż nie zawiera glutenu. Amarantus to przede wszystkim niezwykle cenne źródło białka. W nasionach znajduje się również wiele jedno- i wielonienasyconych kwasów tłuszczowych, ze szczególnym uwzględnieniem niezwykle wartościowych kwasów GLA. Ich obecność w znacznym stopniu przyczynia się do poprawy zdrowia, a zwłaszcza do [...]
[...] odmianach miodu stwierdzono niewielkie ilości 22 innych cukrów (m.in. trehalozy, izomaltozy, melibiozy i gencjobiozy). Do charakterystycznych związków powstających na skutek kwasowego rozkładu cukrów prostych, głównie fruktozy, należy zaliczyć 5-hydroksymetylofurfunal (5-HMF). Ważną grupę związków pochodzących z nektaru lub spadzi stanowią kwasy [...]
[...] Krowie mleko także zawiera przeciwciała, ale skierowane przeciwko chorobom typowym dla krów. Ponadto są one niszczone podczas obróbki cieplnej. Co więcej, niektóre aminokwasy w zbyt wielkim stężeniu mogą powodować uszkodzenia układu nerwowego u dzieci. (Na przykład w mleku krowim mentioniny jest znacznie więcej.) Osobna historia to [...]
gaba - kwas gama amino masłowy zwieksza wydzielanie hormonu wzrostu , reguluje gospodarke hormonalna poprawia faze rem snu powoduje odprezenie miesni, dziala silnie regenerujaco polecany po kontuzjach lub po dlugich przerwach treningowych w celu szybszego powrotu do formy czyli wszystkie te efekty co u siebie zaobserwowales
kwas gamma amino maslowy czyli GABA mozna kupic w wysylce u mnie ... jakby co nie bylo reklamy mojej firmy !!! zapraszam na moja strone od polowy wrzesnia !!! beda super promocje jesienne !!! zero kosztow wysylki !!!! super gratisy !!!! juz za tydzien darmowe ulotki-katalogi i super palakaty firmu UL.... hmmmm , nie moge robic reklamy !!! och , [...]
HMB (kwas hydroksy-metylo-masłowy) zapobiega katabolizmowi (czyli trawieniu mięsni przez enzymy np. w czasie snu , stresu , wysiłku itp.zmuszając je do trawienia tłuszczy). Najlepiej go stosowac kiedy posiadasz troche tłuszczyku , ale nie jest to konieczne , efekty i tak nastapią. Jeżeli mam rację dodajcie mi punkt. Nie dajcie się przygnieść!