Ale co nie? To, ze ich nie masz w "diecie" to wiem. Bo nie ma zamiennika, trzeba rybe polubic (moze warto do dzialu Kuchnia Sfd zajrzec?). Nie pamietam juz jak to jest z konwersja ALA do dha i epa, ale to slabo wypada zdaje sie - gdzies na forum jest art na ten temat. Poprawiłam u góry o co mi chodziło z tą rybą, bo ucięła mi się większa część [...]
No dokładnie, kwestia tego co potrafisz robić w kuchni ;-) Dobrym rozwiązaniem są babki np. z jabłkiem, czy bananem, migdałami, mieszasz z jajem, mąką ryżową i do foremek sylikonowych, placki jaglane/owsiane mieszasz jaja z płatkami, dodajesz owoc, można też orzechy, inne bakalie smażysz na odrobienie oleju z obu stron i gotowe, robi się to w [...]
Jak to mówią 70% sukcesu w sylwetce to kuchnia, jeżeli nie chce Ci się liczyć, ważyć itd to wynajmij katering dietetyczny dostosowany pod twoje potrzeby za grube pieniądze. Jedzenie na oko ma rezultaty na oko chyba, że jesteś jeszcze młodziutki. Na początku jest ciężko wszystko ogarnąć, ale uwierz że po miesiącach zorganizujesz sobie tak dzień, że [...]
[...] ale na tym się opierajmy, jeżeli będziesz dostarczał ze zdrowych i nieprzetworzonych źródeł produkty, wliczał w bilans to możesz jeść wszystko, zajrzyj w dział kuchnia na jakich posiłkach ludzie bazują i jaką formę robią, chociażby pierwsze dwa dzienniki z brzegu Bzyku i Banan [...]
[...] tego białka to za dużo tam masz, żeby nabierać masy dokładasz 200-300kcal do wyniku i przyjmujesz ok 2g na kg masy ciała i 1-1,5 g tłuszczy, a reszta z węglowodanów jeżeli będzie to sporadycznie i małe ilości to szkody nie będzie, jednak lepiej w dziale kuchnia poszukać zdrowych zamienników słodyczy klasycznych
[...] jajecznica jest dobrym pomysłem, jeśli chcesz posiłek białkowo-tłuszczowy. Jeśli potrzebujesz raczej węglowodanowy, to owsianka na różne sposoby - ja preferuję omlet, ale w dziale kuchnia znajdziesz mnóstwo pomysłów. Tak naprawdę możesz zjeść nawet obiad na śniadanie, a śniadanie na kolację - ważne, żeby makro się zgadzało w skali tygodnia.
[...] Generalnie żeby to nie brzmiało jakos strasznie, zjedz 4x dziennie 30g białka zwierzęcego, resztę uzupełniaj z czego chcesz bacząc na to by były to głównie nieprsetworzone produkty, a wtedy spokojnie takie lody z wpc czy twarogiem albo jakieś laysy z pieca itp. możesz dobijać kalorie. Wejdź w dział kuchnia i zobacz jak ludzie jedzą, dasz radę.
wystarczy wpisać w wikipedii cytuję: "Masło shea – olej roślinny uzyskiwany z owoców masłosza Parka (ang. pot. shea tree). W postaci świeżej, nieprzetworzonej ma konsystencję pasty, barwę białawą, jest niemal bezwonny i ma bardzo słabo wyczuwalny smak. Zastosowanie: Kuchnia – olej jest jadalny i szeroko stosowany w Afryce subsaharyjskiej co [...]
wystarczy wpisać w wikipedii cytuję: "Masło shea – olej roślinny uzyskiwany z owoców masłosza Parka (ang. pot. shea tree). W postaci świeżej, nieprzetworzonej ma konsystencję pasty, barwę białawą, jest niemal bezwonny i ma bardzo słabo wyczuwalny smak. Zastosowanie: Kuchnia – olej jest jadalny i szeroko stosowany w Afryce subsaharyjskiej co [...]
Większość mięs świetnie się wkomponuje. Ja np dzisiaj na I obiad miałem ryż z kurą w sosie śmietanowym, natomiast na II obiad kasze gryczaną z szynką wieprzową taki ala gulasz, do tego sporo warzyw. Kombinacji jest na prawdę mnóstwo, warto zajrzeć na nasz dział KUCHNIA SFD, jest tam sporo przepisów od A do Z, także największy amator kulinarny [...]
[...] robiłem. Co jakiś czas robiłem sobie pizze, gofry itp, które jednak wliczałem w makro i był to u mnie normalny posiłek.„ ————- Spokojnie możesz tak robić , pozatym w dziale kuchnia sfd znajdziesz znakomite przepisy na właśnie takie posiłki , tylko będą one w opcji fit . Czyli zdrowe i smaczne .Pamietaj ze wszystko jest dla ludzi , tylko z [...]
[...] wolę właśnie bt, omleta takiego możesz zrobić np. z samych jaj+słodzik i sos zero/owoce, albo omlet z jaj i twarogu/serka wiejskiego, albo po prostu jaja gotowane, smażone, jajecznica, i warzywka, ewentualnei do tego jakiś ser czy kawałek mięsa np. bekon więcej pomysłów nie przychodzi mi do głowy, ale inspiracji możesz szukać w dziale kuchnia
Komponujesz sobie z produktów które masz poniżej . Dokładne przepisy w dziale kuchnia sfd Białko: -wszelkiego rodzaju mięsa(kurczak, kaczka, indyk, wołowina, wieprzowina(świnia należy do bardziej tłustych mięs) ,podroby np. wątróbka z kurczaka czy wieprzowa to ten tańszy zamiennik - ryby(tuńczyk, morszczuk, dorsz, mintaj itp.), - jajka, [...]
Dodam, że w kwestii insulinooporności, uważaj na szybkie źródła węglowodanów czyli proste cukry albo złożone o szybkiej kinetyce, czyli jak już bułka to lepsza grahamka. Przepisy masz dużo w dziale kuchnia
[...] chwilę. Z tego też względu posiłki powinny być urozmaicone i mieć wysoki poziom smakowitości. Sugeruję zaznajomić się z zaleceniami źródłami składników odżywczych i działem kuchnia sfd: https://www.sfd.pl/Kuchnia_SFD-f356.html https://www.sfd.pl/BIA%C5%81KO%2C_jakie_wybra%C4%87_Z_czego_czerpa%C4%87_-t1135440.html [...]
Zamienników węglowodanów, białka i tłuszczy jest cała masa. Tak naprawdę używasz takich produktów na jakie masz ochotę i takie które najlepiej tolerujesz np. nie każdy dobrze toleruje duże ilości płatów owsianych. Dobierasz gramaturę pod swoje makro i przyrządzasz sobie tak naprawdę co chcesz. Przepisów na necie jest cała masa. Polecam dział [...]
Pomysłów na robienie posiłków są miliony , na forum mamy dział „kuchnia” tam również znajdziesz dużo ciekawych propozycji przepisów , teraz wystarczy wpisać co chcemy w google i wyskoczy Ci milion przepisów , do tego co i jak po kolei robić a nawet i pojawia się co raz więcej profili gdzie podają całe makroskladniki posiłków itp. Troszkę chęci i [...]