Kurkuma to bardzo znana przyprawa, stosowana od wieków w indyjskiej kuchni oraz w medycynie. Charakteryzuje się intensywnym, żółtym kolorem oraz specyficznym zapachem. Słynie ze swoich przeciwzapalnych, przeciwbakteryjnych i przeciwutleniających właściwości. Jest ona często używana w gronie Pań ceniących naturalną medycynę. Czy kurkuma może mieć [...]
01.11.2021 LEŃ Chyba pierwszy raz od wielu lat nie szukałam siłki otwartej w ten dzień.... Spacer z Rudą, dużo kuchni i padłam po 3 dniach sprzątania... 02.11.2021 DT Bardzo nie chciało mi się iść na siłkę, nieprzespana noc, problemy z żołądkiem - obiektywnych przyczyn aż za nadto... Lower Body Max Day Rozgrzewka: ławka rzymska w te i na odwrót po [...]
[...] osób odżywiających się byle jak. Chodzi tylko i wyłącznie o świadomość takich osób, wraz z czasem, co warto, a czego nie i jak to zrobić, aby nie wpłynęło np. na konieczność przeznaczenia większej ilości czasu w kuchni. Ugotowane w jednym garnku ryżu i kaszy to ten sam czas pracy poświęcony na przygotowanie źródła węglowodanów jak tylko ryżu.
[...] duży. To na co warto zwrócić uwagę, to aby wybierać przyprawy bez dodatku glutaminianu sodu, czy soli. Moje ulubione to czarnuszka, papryka habanero, wędzona papryka, czosnek w suszonych płatkach. Polecam poczytać więcej informacji na ten temat: https://potreningu.pl/artykuly/zdrowie/przyprawy-ktorych-nie-powinno-zabraknac-w-zdrowej-kuchni-4136
[...] 112kg Cardio: 4x 25min ew Siemka Niedziela dla mnie tym razem dniem wolnym od teningu jak i cardio ;) Tak więc w sumie nic ciekawego się dzisiaj nie działo, trochę czasu w kuchni trochę śledzenia zawodów troche yt, teraz może odpale jakiś film na netflix i to by było na tyle ;) A jutro wpadną plecy ;) Tak więc pełen sił gotowy do działania ;) [...]
[...] najczęściej szybkie i proste rzeczy, których przygotowanie nie zajmuje więcej niż 5 minut jak szejk z owsianych %-) Ja obecnie praktycznie nie mam czasu na przesiadywanie w kuchni. Posiłki wrzucane tutaj, to często zrobione dania przez np. Mamę :-D (jak poniższy obiadek z wczoraj), czy Renię, swoje jak robię to od razu mięcho na kilka posiłków w [...]
[...] nadal trzyma. Młody co chwilę przynosi coś z przedszkola i za każdym razem jeszcze skapnie na kogoś z rodziny :-( Miałem nadzieję, że już dzisiaj dam radę zrobić barki, tak żeby w środę zrobić już ciężko siady ale czuję, że jeszcze za wcześnie. Jedyne czego mi się chce to łóżka i nie jest to takie najgorsze bo łóżko jest dosyć daleko kuchni ;-)
Veganmeal Italian to propozycja dla wszystkich fanów włoskiej kuchni. Połączenie makaronu z ciecierzycą, oliwkami, suszonym pomidorem i pestkami dyni to strzał w dziesiątkę. Danie jest chrupiące, niezwykle aromatyczne i sycące. Porcja 140 g zawiera 333 kcal i aż 10 g białka. Ma też dobrą porcję tłuszczu (17 g w porcji), ale są to zdrowe tłuszcze [...]
Kuchnia tajska charakteryzuje się bogactwem smaków i kolorów. Wyraziste przyprawy, często pikantne, ale z dodatkiem słodkiej nuty to wspólny mianownik wielu potraw. W kuchni tajskiej bardzo często pojawia się kokos w różnych formach, a także kolendra, trawa cytrynowa, liście limonki kaffir, imbir i wiele innych roślinnych dodatków. To sprawia, że [...]
[...] https://www.youtube.com/watch?v=xtJVL5oiJBU&t=151s https://www.youtube.com/watch?v=ljvFaZm_2rU 11.11.2021 REGE Jak zawsze plany się posypały - Młody As pojawił się rano w kuchni z ogłoszeniem, ze w nocy miał "febre". Nim doszłam, ze chodzi o dreszcze to juz widziałam, ze wygląda jak zombie. Zombie z 39C temperatury! Zagoniłam chłopa do łożka i [...]
[...] No cudowna sprawa, w pracy każdy ma mnie za idiotę, nikt nie może ogarnąć jak ja tyle jem i nie jestem gruby }:-( .Na kuchni to temat tabu bo każdy lubi mega pysznie i nie potrafi bez tłuszczu, a mało tłuszczu wydaję im się tyle co ja na dzień bo nigdy nie mierzyli :D..., heh wystarczy [...]
Wiele lat temu miałem dylemat , jak jeść twaróg, żeby smakował, bo na sucho nie wchodzi. Obecnie kupuje 7 kostek na tydzień (2 do zamrażarki zapasowe), bo akurat co jak co, ale z twarogiem można robić cuda niewidy w kuchni :) Zmieniony przez - witorrr98 w dniu 2021-11-12 14:52:27
Widziałem od kuchni jak to wygląda w jednym dość znanym cateringu. Produkty były ważone, lecz najpierw zasada, że przygotowują te o największej kaloryce i jak dochodzą do niższych kalorii, a towaru zostaje więcej to oczywiście się tęgo nie wyrzuca, tylko zamiast 150 gram produktu rozdziela się 200 gram, więc z automatu te diety 1000-1500 kcal mają [...]
[...] No cudowna sprawa, w pracy każdy ma mnie za idiotę, nikt nie może ogarnąć jak ja tyle jem i nie jestem gruby }:-( .Na kuchni to temat tabu bo każdy lubi mega pysznie i nie potrafi bez tłuszczu, a mało tłuszczu wydaję im się tyle co ja na dzień bo nigdy nie mierzyli :D..., heh wystarczy [...]
Widziałem od kuchni jak to wygląda w jednym dość znanym cateringu. Produkty były ważone, lecz najpierw zasada, że przygotowują te o największej kaloryce i jak dochodzą do niższych kalorii, a towaru zostaje więcej to oczywiście się tęgo nie wyrzuca, tylko zamiast 150 gram produktu rozdziela się 200 gram, więc z automatu te diety 1000-1500 kcal mają [...]
[...] to spada bo było prawie 79kg. Makro sobie liczę na bieżąco , w sumie jem czasem trochę jałowo ale za bardzo sobie szanuje wolny czas i nie chce go tracić na stanie w kuchni bo nie wiem jak długo młody będzie tak łaskawy dla mnie w ciągu dnia :) Sprawdziliśmy z Dawidem rozejście mięśni i jest ok . Miednica też w normie więc jeszcze [...]
generalnie warto korzystać ze wszystkich orzechów, każde mają coś cennego w mniejszej lub większej ilości. Osobiście na stanie w kuchni mam z 4-5 rodzajów orzechów i w zależności od chęci, czy czasu od osstatniego używania dodaję do dań, najczęściej jednak używam w takiej kolejności włoskie -> migdały -> pini -> laskowe -> nerkowce
generalnie warto korzystać ze wszystkich orzechów, każde mają coś cennego w mniejszej lub większej ilości. Osobiście na stanie w kuchni mam z 4-5 rodzajów orzechów i w zależności od chęci, czy czasu od osstatniego używania dodaję do dań, najczęściej jednak używam w takiej kolejności włoskie -> migdały -> pini -> laskowe -> nerkowce Co za [...]