Kokosowe lub migdałowe dobry zamiennik smakowy czasami, tyle, że drogi w stosunku do zwykłego krowiego, ale wiadomo to tylko okazjonalnie dla smaku, przynajmniej u mnie :)
Tłuszcze możemy założyć, że występują w ilości 15 gramów, czyli chuda pierś z kurczaka, plus to co zostało użyte do smażenia. Plus, jak to przy curry, mleczko kokosowe w którym wszystko pływa, a to też trochę tłuszczu.
pomyłka, to ostatnie które piłem mioało 19kcal chyba kokosowe, a teraz mam to migdałowe i ono ma 30 :-P nie muszę rozwadniać, na takim poziomie na jakim jest ten smak wyczuwalny to mi wystarcza :-)
[...] z plastiku więc raczej nie powinno go rozsadzić, chociaż i dobrze było by przelać do jakiegoś innego opakowania. Frużeliny nie kupowałem, ale to na moje oko zwykła konfiturka. Mleko kokosowe też się psuje szybko w parę dni i też jedyne rozwiązanie które stosuje, bo nie znalazłem lepszego, to po prostu mrożenie sobie go w foremce na kostki lodu :)
Zgadza się. Mleczko kokosowe również będzie obecne w tym daniu. Można podbić ilość tłuszczów do 20 gramów, maksymalnie 25 gramów. Jest ono dość drogim składnikiem tego typu posiłków, więc nie sądzę, żeby dodawali go sporo. Jeżeli już, to i tak najtańsze light 6-8 procentowe. Nie ma jednak co się rozwodzić nad jednym posiłkiem, zjedzonym raz na xx [...]
pomyłka, to ostatnie które piłem mioało 19kcal chyba kokosowe, a teraz mam to migdałowe i ono ma 30 :-P nie muszę rozwadniać, na takim poziomie na jakim jest ten smak wyczuwalny to mi wystarcza :-) Alpro polecam :-)) Zmieniony przez - witorrr98 w dniu 2022-04-20 12:03:34
[...] do garnka. Dodać pastę z nerkowca, miód, i masło. Całość podgrzać i następnie zblendować na gładką masę. Do powstałej masy dodać ryż preparowany, płatki migdałowe, wiórki kokosowe i nasiona chia. Całość dobrze wymieszać. Przełożyć do foremki 20x20 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Mocno docisnąć i wyrównać łyżką. Przełożyć do lodówki na [...]
[...] To świetna wiadomość dla tych, którzy nie chcą pić mleka krowiego lub mają problemy z jego trawieniem. Dostępnych jest wiele rodzajów napojów roślinnych — sojowe, migdałowe, kokosowe, a nawet konopne. Szukaj tych wzbogaconych w wapń, witaminę D oraz inne witaminy i minerały. Tofu Na półkach sklepowych znajdują się różne rodzaje tofu. Chcąc [...]
[...] produktów destrukcyjnych dla zdrowia w słodkich kremach stanowić mogą dodatki smakowe o niskim stopniu przetworzenia, które zawierają pewną ilość błonnika. W nowym kremie o smaku białej czekolady są to płatki kokosowe, kawałki migdałów oraz liofilizowana malina, które wzbogacają nie tylko tabele substancji odżywczych, ale również smak.
[...] nie zawierają dodatku cukru oraz oleju palmowego, a charakteryzują się bogatym smakiem i właśnie dlatego mogą być nowym ulubieńcem smakoszy słodyczy. Ciastka kakaowo-kokosowe Kakaowe ciasteczka MAGIC CARDS o smaku kokosowym pokryte są kremem z wiórkami kokosowymi oraz przypominającą lukier, jednak bez cukru, polewą. Dodawane mogą być do [...]