[...] wahaniom poziomu glukozy we krwi LABRADA Lean Body Cookie zadowoli nawet tych najbardziej wybrednych smakoszy. Posiada kilka wariantów smakowych do wyboru ( migdały i karmel, orzeszki ziemne i karmel, a także karmel z nugatem i chrupkami). Za swój wyjątkowy smak otrzymał Złoty Medal American Tasting Institute's Gold Medal O smaku Carmel [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] przetworów, gdzie cukier służy jako środek konserwujący, dlatego należy wystrzegać się produktów zawierających cukier ukryty pod różnymi nazwami: syrop glukozowy, sacharoza, karmel. Jeśli czujesz, że musisz zjeść coś słodkiego, spróbuj zastąpić słodycze surową marchewką, która wyrównuje poziom glukozy we krwi szybciej niż oczyszczone [...]
[...] kwas cytrynowy o smaku truskawkowym, karboksymetyloceluloza (substancja zagęszczająca), sukraloza (substancja słodząca), barwniki: koncentrat soku buraczanego, beta karoten, karmel E150c, ryboflawina E101 – użyte w zależności od smaku. Zawiera substancje słodzące. Sposób użycia: 1 porcję produktu wymieszać z 200ml – 300ml wody lub odtłuszczonego [...]
[...] przetworów, gdzie cukier służy jako środek konserwujący, dlatego należy wystrzegać się produktów zawierających cukier ukryty pod różnymi nazwami: syrop glukozowy, sacharoza, karmel. Jeśli czujesz, że musisz zjeść coś słodkiego, spróbuj zastąpić słodycze surową marchewką, która wyrównuje poziom glukozy we krwi szybciej niż oczyszczone węglowodany, [...]
[...] przetworów, gdzie cukier służy jako środek konserwujący, dlatego należy wystrzegać się produktów zawierających cukier ukryty pod różnymi nazwami: syrop glukozowy, sacharoza, karmel. Jeśli czujesz, że musisz zjeść coś słodkiego, spróbuj zastąpić słodycze surową marchewką, która wyrównuje poziom glukozy we krwi szybciej niż oczyszczone [...]
[...] jej ulegają jest komponent tłuszczowy - lipid, a szczególnie wielonienasycone kwasy tłuszczowe, które jełczeją. Ulegają także glikacji, w przemyśle spożywczym nazywa się to karmelizacją. Tak właśnie robi się karmel. Więc starzejąc się jełczejemy i zamieniamy się w karmel. Tak jest naprawdę. I to spotyka większość z nas. A jeżeli nie to, to [...]