[...] Whole Egg Cow's Milk Egg White (Albumin) Fish Beef Chicken Casein Rice Soy Wheat Beans Peanuts 100-159 104 100 91 88 83 80 79 77 74 59 54 49 4 to wartość biologiczna białek białko i wartość w 2 częśćiach musiśż układać czyli izolat serwatkowy 100-159 tak sie brzydko skopiowało Wojtas Zmieniony przez - BULMASTIF w dniu 2002-06-11 20:37:49
[...] białko wzorcowe jest znane od lat. Co lepsze? Serwatka ma swoje zalety (szybkość wchłaniania) jak i wady (też szybkość wchłaniania), jajko też ma zalety i wady. Na pewno izolat serwatki jest lepszy od białka jaja. A czy koncentrat też? Trudna sprawa, ale myślę że większych różnic nie ma. Należy też zwrócić uwagę na fakt, że mało który [...]
[...] proporcje pomiędzy białkami. A czy jajko czy serwatka, to powiem tak: Jeśli miałbym do wyboru za ta samą cenę te dwa białka, wybrałbym serwatkę, a jesli np. serwatkę miałbym za 100 zł a jajko za 80 zł, wtedy wybrałbym jajko. Oczywiście cały czas mówię o koncentracie serwatki, bo izolat to już inna bajka (i inna cena). SONBATY
Zależy który, ten który bedzie z Lacma będzie może do przyjęcia, Weider drogi (ok. 110 zł za 750g), choć jak na izolat jeszcze w normie, ale Prolab to już cenowo odjazd. Trzeba być naprawdę bogatym żeby jechać na białkach za ponad 200 zł za kg. Ovopolu miałbym za to ponad 6kg. SONBATY
[...] rodzinkę na 3 dni do Kazimierza Dolnego, więc przez te 3 dni żywiłem się głównie lodami i piwem, ale z drugiej strony to mi nawet pomogło (jestem trochę pełniejszy). A jako ciekawostke powiem Ci, że serwatka której zdjęcie dałeś (izolat Vita Life o BV 157) na stronie Vita Life jest tańsza niż proteina oparta w 100% na białku jaja. SONBATY
[...] ulotki o której mówiłem ale wszedłem na stronkę Olimpa i znalazłem http://www.sportatut.com.pl/zakupy/productpreview.asp?ID=19 Tu w składzie Olimp Amino 2300 masz napisane izolat i/lub koncentrat... Więc może rzeczywiście jest jakiś przepis, który o tym mówi, Ty czepiasz się Fitmaxa a Olimp robi to samo. Proszę oczywiście o nie kasowanie tego [...]
98pln/kg izolatu netto czyli 119pln brutto...bo te ceny nas obowiazują... Czy ten izolat pakowany w workach po 2,5kg wychodzi taniej czy należy przemnożyć tą cenę za kilogram przez 2,5 i nic nie jest taniej??? Danone
[...] Dlatego zamiast ladować w siebie tanie preparaty o wątpliwym efekcie anabolicznym, których większą część wydalacie - spróbujcie białek serwatki - efekt murowany. Nasz izolat ma BV160! Ze wzgledu na skomplikowaną technologię izolacji białek z serwatki nie należą one do najtańszych w przeliczeniu na kilogram białka. Natomiast w przeliczeniu [...]
WIesz co... ja za 37 zł za kg kupuję izolat białka sojowego, 90%. To jest preparat który dodaje się do produktów mięsnych, żeby podniejść wartość odżywczą i ilość białka w mięsie, i jem to. To nie smakuje jak odżywka, czyli truskawkami albo czekoladą, tylko nie za smacznym proszkiem :) ale z sokiem spokojnie wypijam i nic mi sie po tym nie dzieje [...]
[...] interesujacej Cie B-12. Rozek, Co do lecytyny to obojętnie jakiej firmy spożywasz ważna jest zwartość Choliny i Inzytolu. hmm lecytyna Naturell (tabletki) zawiera dodatkowo izolat bialka sojowego, oraz dekstroze, ale nie wiem jak wypada w porownaniu do innych produktów. Żeń-Szeń -> polecam Ginsana lub Zawarty w preparacie Geriavit Pharmaton
[...] szczególnie w tych firmach o których mówisz. Dobierając aminokwasy sprawdź czy pisze na nich hydrolizat białka serwatki. (hydrolizate whey protein) Jeśli tak nie pisze ten produkt na pewno nie będzie dobry gatunkowo. Może być to np. izolat serwatki lub zwykła proteina mleczna zrobiona w formie tabletek a więc zwykła proteina w tabletkach.
Słusznym jest twierdzenie iż enzymatycznie trawione białka to dobry produkt, jednakże jasne określanie przez producenta ilości białka i jego jednorodny rodzaj ułatwia wybór. Gdybym miał wybierać wybrałbym 100 % hydrolizat, który ma zarówno bardzo wysoki współczynnik BV jak i dużą zawartość białka rzędu 90 g na 100g. Współcznnik BV 135 dla [...]
Proponuje wypróbować ci MASS GAINERA Phytochema zawiera on wyłącznie czysty izolat białka serwatki, maltodekstrynę i cukier gronowy. Dzięki temu jest puszysty, smaczny, lekkostrawny, niepowoduje wzdęć, łatwo się rozrabia. Białka jest 20% pozostałość to węglowodany. Dzięki takiemu składowi nie powoduje rozrostu komórek tłuszczowych. pozdr
Lalka wiesz może już coś o tym białeczku?Czy izolat soji jest dobrze wchłaniany?Wiem że to białko roślinne ale może ma duże BV? "I'm Neutral, BUT - Not Afraid You"
Calkiem niedawno bylem w Barcelonie. W sklepie Decathlonu widzialem odzyki Weidera (robione przez Haleko), w cenach niemal identycznych jak u nas w Polsce. Natomiast izolat serwatki IsoPure Protein firmy Nature's Best, w tym samym sklepie kosztowal tyle samo co w Stanach (pokusilem sie o 2 opakowania). Jedyna roznica w cenie mogla wynikac z [...]
Piszecie ze supro zostalo dodane po to, by uzupelnic sklad aminokwasowy... okej, ale dlaczego nie mozemy sie dowiedziec o BV tego bialka ? I czy to taka tajemnica z jakich fabryk pochodza surowce ? dwie juz pewnie odgadlismy - Izolat Sojowy Supro, i Bialko Jaja z Ovopolu, a skad pochodza bialka mleczne i serwatkowe (podobno tam sa) ? z Mleczarni ? [...]