[...] do pogody, ale mieć zawsze pod ręką sweter, uważnie obserwować reakcje ciała i psychiki. Okres wyjścia jest tak samo ważny jak okres przygotowawczy, musi trwać tyle samo, ile trwała głodówka. Od niego zależy, czy osiągnięte efekty okażą się długotrwałe i korzystne. Pierwszego dnia pijemy tylko świeżo wyciśnięte soki, zmieszane pół na pół z [...]
[...] różnic w poglądach, żaden naukowiec nie zaprzeczy temu, co tutaj na ich temat powiedziałem. Są na to naukowe dowody, nie można ich kwestionować. Są pewne spory co do tego, ile białka potrzebuje dana osoba. Ale kiedy dochodzimy do tłuszczu, to jest to jedna wielka niewiadoma dla nauki, o jakim tłuszczu mowa. Mamy dla tłuszczu tylko dwie nazwy, [...]
[...] by jego synteza była większa od rozpadu. Wartości te powinny wahać się pomiędzy 1,5 g do 2,5 g białka na każdy kilogram wagi ciała. Teoretycznie można spożywać tyle białka, ile się chce, ale warto jednak wiedzieć, że zbyt duże ilości białka są niewskazane. W wątrobie nadmierna jego ilość zamieniania jest na glukozę oraz produkty uboczne, takie [...]
[...] bo chyba masz malo wegli na tygodniu (~50g)? byc moze przez to ze: masz duzo wegli na tygodniu (duzo duzo wiecej niz 100g) albo zle sie zwazyles! nie wiem jak wygladasz i ile masz miecha na sobie bo ilosc glikogenu jaka jest sie w stanie pomiescic wiesz ze zalezy od ilosci/wagi miesni im wiecej - tym wiecej glikogenu jesli ktos jest szczuply [...]
mowisz ze przecietny posilek trawi sie 5-6 h...u mnie jak u wiekszci spozywajacej wiecej jak 4 posilko rownie rozlozone w czasie..wystepuje okrutny glod po 4 h....czly mozg dostaje sygnal o potrzeie dostarczenia subst odzywczych... trawienie nie konczy sie na zoladaku a mozna napisac ze dopiero zaczyna W żołądku pokarm mieszany jest z sokiem [...]
[...] dać podobny efekt jak śniadanie zawierające węglowodany (na stronie autora jest artykuł o leucynie, pozytywny, ale po prostu mówi żeby nie brać rano) Dinneen S, Alzaid A, Miles J, Rizza R. Effects of the normal nocturnal rise in cortisol on carbohydrate and fat metabolism in IDDM. Am J Physiol. 1995 Apr;268(4 Pt 1):E595-603. Samra JS, Clark ML, [...]
[...] uczucie głodu - jeżeli w ogóle, wyeliminowanie insuliny i obniżenie poziomu glukozy we krwii spowoduje, że hormony spalające tłuszcz będą robić co do nich należy. Więc ile tego tluszczu? Zaleca się zaczynanie z deficytem wynoszącym ok. 500 kalorii. Jeżeli nie wiesz ile wynosi Twoje zapotrzebowanie, przeważnie jest to waga ciała razy 30 [...]
[...] różnic w poglądach, żaden naukowiec nie zaprzeczy temu, co tutaj na ich temat powiedziałem. Są na to naukowe dowody, nie można ich kwestionować. Są pewne spory co do tego, ile białka potrzebuje dana osoba. Ale kiedy dochodzimy do tłuszczu, to jest to jedna wielka niewiadoma dla nauki, o jakim tłuszczu mowa. Mamy dla tłuszczu tylko dwie nazwy, [...]
[...] wyczerpanie lub zniszczenie ich wlasnych tkanek.PO kazdej seri zostaw w miesniach miejsce na regeneracje i rozrost. 3 Zasada->Pozostań wierny podstawowym ruchom Sile i mase miesni najbardziej zwiekszysz za pomoca podstawowych cwiczen.Beda to na klatke-wyciskanie lezac,na nogi-przysiady,na grzbiet-martwy ciag,na barki-wyciskanie nad [...]
[...] naturalnym źródłem selenu.Ostatnie badania mówią że czosnek może być skuteczny w profilaktyce i leczeniu chorób serca oraz nowotworów. Co do pytania czytałem że jeżeli zbyb dużo jemy czosnku(kilka ząbków dziennie) to obciążamy układ pokarmowy a jak bierzesz w tabletkach to nie powinno nic zaszkodzić. a ile masz zamir to brać i w jakich dawkach?
[...] jest insulina, która ma ten cukier zabrać i przechować. A jak ona go przechowuje? (Ktoś z widowni zasugerował glikogen)... Glikogen? Ile glikogenu przechowujemy? Czy wiecie, ile glikogenu znajduje się w organizmie w danej chwili? Bardzo mało. Cały glikogen z wątroby razem z całym glikogenem z mięśni nie wystarczyłby nawet na jeden dzień. A kiedy [...]
[...] Orzechy, jagody, fasolka, surowe mleko, mięso zwierząt karmionych naturalną paszą. Pełnowartościowe, nieprzetworzone pokarmy są zawsze zdrowe, niezależnie od tego ile zawierają węglowodanów, białka lub tłuszczu. Wszystkie zdrowe diety łączy fakt, że nie obejmują one produktów oznakowanych kodami kreskowymi. Zawierają również tylko [...]
[...] przyczyną tycia. Tyjemy wówczas, gdy jemy za dużo kalorii i tłuszczu, a za mało ćwiczymy. Niemniej jednak za dużo cukru w diecie czyni spustoszenie w metabolizmie poprzez nasilenie wydzielania insuliny i pobudzanie gromadzenia się tłuszczu. Jednak po treningu idealnie jest jeść właśnie cukry proste. Nie głodź się. - Jeśli sądzisz, że nie jedząc [...]
[...] reaguje na różne ilości węglowodanów nie można sugerować się wynikami uzyskanymi przez inne osoby, eksperyment musi zostać przeprowadzony na każdym z nas. Wiedząc już ile powinniśmy zjadać białek oraz węglowodanów, musimy zwrócić uwagę na to, z czego będziemy je czerpać, czyli na produkty spożywcze bardziej i mniej zdrowe. Na podstawie [...]
[...] dolne, górne, środkowe, wewnętrzne i zewnętrzne partie mięśni piersiowych. Nie można osiągnąć pełnego rozwoju robiąc tylko jedno ćwiczenie. Przenoszenia za głowę robilem po to, by powiększyć i rozszerzyć klatkę. Płytka klatka powoduje, że tułów wygląda na bardzo mały. Klatka sama w sobie "użycza" rozmiarów całej górnej połowie ciała, [...]
[...] Byłem słaby i nieporadny (z 175 cm wzrostu i wagą nie przekraczającą nigdy 63 kg). Nie mogłem wzorować się na swoim bracie , ponieważ jego jiu-jitsu oparte było na sile i dużych umiejętnościach. Nie posiadałem żadnego z tych atrybutów. Postanowiłem wtedy stworzyć jiu-jitsu, które znane jest obecnie, tzn. zmodyfikowałem jiu-jitsu brata, [...]
[...] i jak napisałem wczesniej skupiłem się w większości na odzywianiu) Mam nadzieje ze poniższe wiadomości przydadza się w szczególności młodym czytelnikom forum. Zycze milej lektury. Pozdrawiam PODSTAWOWE ZASADY DIETETYCZNE 1. Spożywaj 5-7 posiłków dziennie, przyśpieszy to twoją przemianę materii oraz zwiększy przyswajanie przez organizm [...]
Nie każdy ma takie geny jak Jay Cutler, który podczas swoich pierwszych dwóch treningu wrzucił na siebie 20 kg mięśni. I nie wszystkie kobiety mogą wyrzeźbić swoje ciało jak królowa Fitness Olympia`98-Monica Brandt. W gruncie rzeczy, większości z nas ciężko jest powiększać masę, mimo regularnego chodzenia na siłownię i silnej motywacji do [...]
Nie każdy ma takie geny jak Jay Cutler, który podczas swoich pierwszych dwóch treningu wrzucił na siebie 20 kg mięśni. I nie wszystkie kobiety mogą wyrzeźbić swoje ciało jak królowa Fitness Olympia`98-Monica Brandt. W gruncie rzeczy, większości z nas ciężko jest powiększać masę, mimo regularnego chodzenia na siłownię i silnej motywacji do [...]
Nie każdy ma takie geny jak Jay Cutler, który podczas swoich pierwszych dwóch treningu wrzucił na siebie 20 kg mięśni. I nie wszystkie kobiety mogą wyrzeźbić swoje ciało jak królowa Fitness Olympia`98-Monica Brandt. W gruncie rzeczy, większości z nas ciężko jest powiększać masę, mimo regularnego chodzenia na siłownię i silnej motywacji do treningu [...]