dokladnie tak jak mowi nowiutka, gotowana marchew ma straszliwie wysokie IG, pozatym przez gotowanie traci to co najceniejsze - witaminy.. nie lubisz surowej marchewki? ja nie znosze gotowanej - fuj! Pozdrawiam PS. 4. dzien, nastepne 0,5 kg mniej -> 52 czyli jest ok, udalo mi sie zalozyc dzisiaj moje ukochane letnie spodnie wiec jestem cala [...]
Wszystkie kategorie Rodzaj potrawy: Dania główne Przekąski Ryby Desery Sałatki Napoje Zupy Ciasta... Wegetariańskie Sosy Mięsa Owoce morza Drób WegańskieKuchnie narodowe i regionalne: Polska Węgry Meksyk Holandia Chiny Bułgaria Japonia Francja Indie Włochy Tunezja Polska - Podhale Polska - Ponidzie Tajlandia Grecja Stany ZjednoczoneSposób [...]
No wlasnie nie mam!!o 7mej wychodze do roboty i wracam o 16!!!a w pracy nawet 5ciu minut czasu nie mam na jedzenie!!!!!wiec nie wchodzi w gre jakies gotowanie!!!Pracuje z ludzmi i ciagle przychodza kontrachenci wiec nie ma jak..........
Od razu sorry ze tutaj a nie w odzywianiu- ale to raczej nie dietetyczne pytanie tylko czysta biochemia.... Wiec jak to jest ? Czy podczas obrobki termicznej (smazenie, gotowanie itp.) bialko zawarte w pokarmie ulega jakims negatywnym (z naszego punktu widzenia ) przemianom ? Jakas denaturyzacja czy cos ? Czy jezeli np. jem usmazony kotlet z [...]
Ożywione pokarmy są kluczem do naszego zdrowia i długowieczności. Pozwalają naszemu ustrojowi funkcjonować jak należy. Nasz ustrój ewoluował ponad 4 miliony lat. Przez ww. 3950000 lat jedliśmy tylko surowe, ożywione pokarmy. Zaledwie ostatnio zaczeliśmy jadać przegrzną żywność. Kiedy spojrzymy na inne zwierzęta w naturze, nie spostrzegamy [...]
[...] pomidorki z puszki tylko uwaga na cukier!!! albo ewentualnie przecier pomidorowy i jeszcze razem chwilke dusze Njlepsza jest jak troszke przejdzie ale pycha po prostu i do tego kefirek 0% tł i pycha chyba cały przepisik podałam jest prosty tylko ze ta soja sie tyle moczy i to gotowanie:) Gotuje na oko zeby była al dente aletez bez przesady;)
dobra koniec gadania biore sie za gotowanie i POPRAWNE odrzywianie Powoli ale do przodu Dzięki za wsparcie i naprowadzenie na tą lepszą drogę Myślicie, że jak bede odpowiednio się odrzywiał to dam rade bez odrzywek? Oczywiście jak już wpominałem bronie się rękoma i nogami przed suplementami w proszku..wiecie o co chodzi :[
poprostu czasu nie mam na takie ******ly jak gotowanie 20 min ryzu wiec jak jest jakis taki ryz co sie gotuje powiedzmy np. 5 min ? Aha i jeszcze takie pytanie czym sie rozni ryz preparowany od zwyklego ? Bo np. na ryzu Halina gold - ryz dlugozarnisty w nawiasie pisze (preparowany termicznie)
Wg mnie duzo osob je surowe jajka bo "przyrzadza" sie je najszybciej(nie trzeba tracic czasu na gotowanie/smarzenie).Jednak z uwagi na salmonelle osobiscie nie polecam jedzenia surowych jajek.
No ja to potrzebuje jesc 6 posilkow dziennie wiec.. Za***ista opcja byla gdybys mogl nastawic juz np taki ryz pod swoja nieobecnosc. Tylko wracasz do domu i masz. Tylko np Jak by to wygladalo gdybym dal ryz i kurczaka na jedno gotowanie? Kurczak by sie rozgotowal po 35 minutach? (a raczej rozparowal ;o)
[...] weryfikuje i nieważne jest czy ktoś kiedyś coć tam robił... Ostatnio ze 116 dostało sie 6 :) Co do służby zasadniczej w tej jednostce to nie ma takiej możliwości, jednostka jest już w pełni uzawodowiona. Jeśli ktos dostanie tam bilet to nie bedzie robił nic innego jak sprzątanie, gotowanie, ***anie wart. Dawać pyania póki jestem na bieżąco !
Sachem thx 4 sog znalazlem jeszcze cos takiego http://www.gotowanie.wkl.pl/przeliczniki.php chociaz tam nie ma tego wiele, ale moze komus sie przyda pozdrawiam
[...] i ogórka świeżego III, IV 50g ryżu i 100g piersi indyczej ugotowane z jarzynami V 75g tuńczyka na sałacie VI Pewnie odżywka białkowa (chyba, że zdążę przeliczyć i wyjdzie mi inaczej) Obliczyłam wczoraj, że zawodowo (z drogą do/z pracy) pracuję 15-16 godzin dziennie do tego treningi i gotowanie, ja się poddaję. żeby jeszcze efekty jakieś były...
Witam. Ja także przymierzam się do kopenhaskiej. Na razie zbieram informacje i usiłuję rozplanować sobie zwłaszcza gotowanie. Wiem już że mogę zamienić pomidora na paprykę i sałatę ewentualnie na brokuły. Chciałam zapytać o tę grzankę. To może być sucharek, czy kromka pieczywa chrupkiego?
Przetwarzanie jajek ( gotowanie, smażenie itp..) na ogół zwiększa ich wartość biologiczną. Nie powinno się zjadać jajek na surowo bo surowe białka z tzw. białka jajka wiążą się w trwałe kompleksy z niektórymi witaminami których organizm nie może wówczas przyswoić Co wy z tą salmonellą?
Na pewno ktos z was je soję ( ma dużo białka oczywiście) ale mam pytanie z czym wy ją jecie , chyba nie samą. Sama w smaku nie jest taka zła ale jak już troche wiecej to zaczyna być gorzej bo strasznie zamula . Piszcie please z czym można ją jesć. Tak na szybko bez zabawy w jakies gotowanie różnych gupot.
[...] za mało białka jest w mojej diecie. Ale na stołówce sa do wyboru tylko wysokokaloryczne posiłki wieć wybieram po prostu sałatkę, a wieczorem nie mam za bardzo czasu na gotowanie, ale chyba sie jednak zmusze. Jak ty to robisz attika?? Od tych wszystkich diet tez juz mam mętlik w głowie. Ile bialek, weglowodanów czy tłuszczy. Byłam już na [...]