Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
orzechy wloskie fajna opcja na pewno skorzystam i jeszcze jedno mnie interesuje poniewaz chodze jeszcze do szkoly i w domu mam niewiele czasu na gotowanie wiec masz moze jakies alternatywy co do dania glownego? o podobnych wartosciach odzywczych?
[...] czy wędzone ryby. Każdy tu chodził do szkoły, także nikt nie uwierzy, że uczysz się po kilka godzin dziennie od południa do późnej nocy i nie masz kilkunastu minut na przygotowanie jedzenia. Masz racje każdy chodzi do szkoły tylko nie uwierzy ten kto nie jest tak tak samo ambitny ;) Same przygotowania do olimpiad i konkursow z biologii [...]
hahahahahahh .. przesrane:) lepiej zmiksowac sobie platki tez to pewnie dobre nie bedzie ale latwiej ebdzie strawic . Ryz ma to do siebie ze traci sie czas na gotowanie i z malej 100 g porcji robi sie pol kilowa buła ktora trzeba zjesc,czasami nie moge a pcham to w siebie bleee
Dokladnie chodzi mi ze jakis tam numer jest oznaczeniem itd. Wpisze zaraz swoj z tego co mam w lodowce. Jesli chodzi o gotowanie i smazenie to wiem ze nie ma zagrozenia ale czasami rano nie chce sie pichcic wiec pilem surowe a teraz juz nie jest to taki loozik ;) Numer 3PL14371354
Jest tyle różnych przepisów na wołowinę :-) Steki się smaży . Możesz upiec sobie jakiś większy kawałek w piekrniku - np. używając rostbefu, możesz zrobić gulasz z udźca itd. , szkoda marnować mięsa stekowego na gotowanie go w wodzie %-)
[...] że jeśli jestem w większych miastach korzystam z restauracji w których podają takie jedzenie :) W weekend raczej gorzej z regularnością tzn nie jem co 3 godziny bo nie jestem w stanie przerwać pracy. Za to w ciągu tygodnia jestem cały czas prawie w domu i mogę sobie pozwolić na gotowanie itp Zmieniony przez - k45p3r w dniu 2012-10-06 00:06:55
Dieta, narazie jjem po swojemu nie mam czasu na gotowanie na szybko tylko mało czasu 10 godzin praca zajmuje a zgubię to na treningach i bieganie rano do tego, mięśnie chce porobić o to mi chodzi bo wygląda to tak :) /SFD/2020/11/29/21dc7b7d8caa4ce9b77142d954711f5d.jpg
Ok, dzieki chlopaki. Dostosuje dietke do teaej jaka ma Pro_Mass, tylko kurcze duzo czasu schodzi na to gotowanie tych piersi itp. Ehhh, zycie atlety ;]
Według mnie z tym miesem to jest tak, że wszystko zalezy od tego jaką strategię przyjmiesz na początku swojego działania i będziesz sie tego sumiennie trzymał. Jeśli zdecydujesz sie na przygotowywanie miesa tylko np. po przez gotowanie na parze to jako daną stałą w diecie możesz przyjac wage po obrobce i tego sie trzymac
Polecam wszystkie warzywa, gdyż każde coś pożytecznego do diety wnosi. Najlepiej gdyby były jedzone na surowo, czyli bez obróbki termicznej, a jeżeli już to polecam gotowanie (najlepiej na parze, jeżeli masz możliwość - wtedy nie utracą tak wielu witamin i minerałów ). Przepisów na surówki jest mnóstwo, dobieranie warzyw, smak zależy od [...]
Przy takiej ilości warzyw to nie znaczenia, bo witamin i minerałów będziesz miał, jeśli nie w normie, to nawet powyżej normy. Niektóe warzywa lepiej reagują na gotowanie, np. w zupie, a inne gorzej, ważne by nie przegotować. Zresztą, żeby się nie rozpisywać, łap ten artykuł: [...]
A nie lepiej zainwestować w garnek jak chodzi Ci tylko o gotowanie ryżu/makaronu/kaszy?Nie widzę sensu wydawania kilkuset złotych jak chodzi o taki banał.
[...] raz dziennie stanie przy garach przez co najmniej półtorej godziny (nie lubię jedzenia odgrzewanego wczorajszego, więc robienie na kilka dni odpada), to takie menu fajnie się sprawdza. Podchodzisz do kartki, ważysz składasz i gotowe. Ciężko było mi wyłuskać czas na gotowanie, a gdzie tu jeszcze układanie menu... Być może jeszcze nie ten level :)
Zdaje sie, ze napisales odwrotnosc tego co zamierzales. Kartka nie przyspiesza przyrzadzania posilkow, wazenie tez. 1,5 godziny dziennie na gotowanie? Nie dziwie sie, ze nie masz czasu (a powaznie to sie dziwie)
[...] Witaj, Zarówno ja jak i moja żona ćwiczymy z P90X. Opiszę jej problemy ze spadkiem wagi, stosowała tylko dietę MZ ( mniej żreć :) ) oraz starała się lepiej odżywiać ( gotowanie na parze, dużo warzyw itp etc ). Przez pierwszy miesiąc jej waga stała w miejscu mimo iż przykładała się codziennie do ćwiczeń ( dziwne prawda ? ), dopiero po [...]
[...] ważymy przed, a mięso po obróbce? Gdzie tu logika? I co się dzieje z tym "zniszczonym" białkiem, azotem? Wyparowuje? Zawsze też możecie sprawdzić w tabelach wartości danego mięsa surowego i ugotowanego/upieczonego. Te drugie ma więcej białka na 100g niż surowe. Czyli wniosek z tego taki, że gotowanie powoduje syntezę białka w garnku? %)
[...] białko to samo, ograniczenie, nabiał też. Jeśli już to dobrej jakości (swojski) Mocno tłuste rzeczy, jakieś gotowce, buliony, kostki rosołowe ...też aut. Zaleca się ogólnie gotowanie na parze. Trzeba też pamiętać o wszystkich produktach wzdymających, któe gromadzą gazy w jelitach, co prowadzi częśto do ucisku nerek. Warto wprowadzic wywary [...]
To zostaną te wartości, które były w 80gramach ryżu, tyle że on pod wpływem wody znacznie zwiększy swoją masę objętościowo. Co do piersi i smażenia to ona natomiast straci na wadze po smażeniu (także woda). Oczywiście gotowanie zdrowsze. Ważysz produkty przed obróbką i trzymasz się tego.