Witam. Panowie potrzebuje odżywki bezglutenowej. Ogólnie to kupię białko serwatke czyste i chce do tego zmielic jakiś węglowodan ale bez glutenu. Wiem że najlepiej byłoby węgiel z owsa no ale tam jest gluten. Ktoa coś?
jak wyglada i czy to juz na cale zycie czy mozliwe jest uczulenie na ryz oraz gluten u mojego dziecka stwierdzono na oba produkty bardzo prosilabym o rady czym moglabym zastapic te produkty
Witam.Czy istnieja odzywki bezglutenowe , głownie chodzi mi o białko chce je kupic do diety tylko jestem uczulony na pszenice i gluten.Czy sa jakies firmy ktore produkuja takie odzywki? Z góry dzieki za odp.
Witam Jakie produkty na pewno nie zawierają gluteny? Bo ryż i kasza jaglana ma nie zawierać glutenu a często na opakowaniach pisze może zawierać gluten, jak w końcu z tym jest?
[...] zobaczymy jaki będzie efekt. A testy skórne które robiłam rok wcześniej nic nie wykryły. Testy które robiłam we wrześniu 2008r dzieciom wykryły że są uczuleni na mleko i gluten. W lutym 2008 robiłam w Instytucie Matki i Dz też testy z krwi i wykryły to samo - mleko i gluten. Dzielę się z wami tylko swoimi obserwacjami, nikogo nie chcę do [...]
Koleżanka mi tłumaczy, że nie mogła schudnąć i jak odstawiła gluten to raptem waga zaczęła spadać. Tyle, że zanim ten gluten odstawiła, to żyła głównie na pączkach, drożdżówkach, ciastkach itd. Jak kiedyś liczyłam to tak lekko 2 tys z samych tylko takich rzeczy miała. Plus inne żarcie. A jest niska i ma minimalną aktywność. W ramach rezygnacji z [...]
Rzadko kiedy w ogóle sam gluten szkodzi, bardziej z badań wynika, że to fruktany. Gluten owszem przy celiakii tak, ale ja nie zajmowałam się nakierowywaniem osób chorych, tylko wymianą produktów węglowodanowych, z jakich można korzystać ;-) Może kiedyś powstanie artykuł na temat GLUTENOWYCH produktach ;-) Pozdrawiam.
[...] czynników wzrostu IGF-1 i IGF-2 które w budowie przypominają insulinę kojarzone są z wieloma chorobami cywilizacyjnymi, między innymi z trądzikiem. Istnieją dowody iż gluten działa insulino naśladowczo. Badania te wywołały burzę wśród dietetyków i dermatologów, zaowocowały artykułem który pojawił się piątego grudnia 2002 roku w serwisie [...]
[...] dobrze je trawią!). Dla bogatych były zboża oczyszczone.. Trzeba by sięgnąć w historię rodziny - z 10tys lat - żeby się dowiedzieć co jest dla każdego OK :-) Odnośnie glutenu - Mauricz mówił, że wszyscy jego podopieczni zyskali na eliminacji tego składnika. Wychodzi na to, że jeśli im bakterie żywiące się glutenem wymrą, to potem - po [...]
no ale szkoda dyskusji. Jw masło to zło,mąka to zło , no i chleb przecież to też zło bo z pszenicy - cały świat od zawsze jadał biały chleb i było git, teraz ble, gluten to zło , cukier to zło, jaja to zło i nie wiem co jeszcze . Porównuje masła orzechowe do maseł odrzechowych ble. %-) ja wybieram tylko te co mają mało soli i cukru,reszta mnie [...]
[...] o ziemniakach %-) Mina bezcenna jak ktoś słyszy, że po 400-500 kcal z nich potrafię zjeść na jednym posiedzeniu ;) Ziemniaki to jeszcze jakoś, ale buła? No przecież od glutenu to się od razu i na miejscu umiera %-) Podrzuciłam kiedyś jednej lasce link do dziennika Natalii, stwierdziła, że to jakaś ściema %-) Przez Ciebie zachciało mi się [...]
Ja sobie robię pudding chlebowy czyli mam gluten, laktozę i cukier na raz %-) Zaraz koleżankom na fejsie wrzucę fotkę żeby miały ból doopy %-) A tak w ogóle to 16 grudnia w okresie między 16:14 a 16:36 czasu środkowoeuropejskiego na być koniec świata, myślicie, że jest sens redukcje robić? %-)