Nie dajmy się zwariować,jak zjesz żółtego sera plasterek czy dwa nic złego się nie stanie.Żółty ser zawiera białko,wapń,cynk,fosfor,potas oraz witaminy a,d,e,k i z grupy b i oczywiście sporo tłuszczu.Pozdrawiam.
[...] wapnia. W przypadku najbogatszych w wapń serach żółtych wystarczy 4 plasterki by pokryć całe dzienne zapotrzebowanie (np. parmezan, szczególnie odtłuszczony). Również fosfor, cynk, selen, witamina B12, witamina B2, witamina A to witaminy, które znajdziemy w dość dużych ilościach w serze żółtym. Oczywiście, poza tym produkty te są zwykle [...]
"Korzeń marchwi zawiera odżywcze cukry-węglowodany (4-10%, m.in. sacharozę i glukozę), białko, liczne karoteny (8-22 mg, prowitamina A α- i β-karoten), olejek lotny, witaminy B1 i B2 (0,06 mg), B6, C (6-10 mg), E, H, K, PP (0,05 mg) oraz wapń, żelazo, miedź i fosfor, a także pektyny"
[...] tych odpowiedzialnych za metabolizm - B1, B2, PP, C Zalecenia dietetyczne przy treningu szybkosciowym: - dieta wzbogacona W bialko (1,5-2g/kg masy) - wzbogacona w fosfor (zrodla: mleko, sery, orzechy, drozdze) - ochrona przed zakwaszeniem organizmu kwasem mlekowym poprzez spozywanie warzyw, owocow oraz mleka i jego przetworow. Zrodlo: [...]
Witamina D3 i witamina K2 to dwa ważne składniki, które współpracują dla zdrowia kości i naczyń krwionośnych. Witamina D3 pomaga wchłaniać wapń i fosfor, które są niezbędne dla budowy i utrzymania kości i zębów. Witamina K2 natomiast aktywuje białka, które transportują wapń do kości i zapobiegają jego odkładaniu się w naczyniach krwionośnych, co [...]
[...] rezygnować z jej picia (nawet podczxas cyklu) zawiera ona rozpuszczalen w wodzie (!) witaminy: B1, B2, B6, K, PP oraz sole mineralne: mangan, wapń, magnez, żelazo, sód, fosfor , miedź, fluor, flawonoidy, puryny, lecytynę, polifenole...ufff... warto ją pić! a co do wchłaniania kreatyny kofeina zawarta w zielonej herbacie zdecydowanie dłużej [...]
Wartości procentowe oznaczają dzienne zapotrzebowanie.(przy założeniu diety, która dostarcza 2000Kalorii dziennie) Oczywiście są to wartości uśrednione dla dużej próby, mogą się trochę różnić od tych, które mają twoje otręby. Tłuszcz: 7g; 11% *nasycone ~1g 7% *trans 0 0 Cholesterol: 0 0% Sód: 4mg Węglowodany: 66g 22% Błonnik: 15g 62% Cukry: 1g [...]
1 łyżeczka ok 10 g zależy jaka Składniki odżywcze produktu: miód, pszczeli W 100 g. Energia 294 kcal Białko 0.3 g Węglowodany 79.5 g Indeks glikemiczny 85 Tryptofan 0 g Treonina 0 g Izoleucyna 0.01 g Leucyna 0.01 g Lizyna 0.01 g Metionina 0 g Fenyloalanina 0.01 g Walina 0.01 g Błonnik 0.2 g Woda 20 g Wapń 5 mg Żelazo 0.9 mg Magnez 5 mg Fosfor 16 [...]
[...] ograniczone a zasoby związków buforujących ulegają wyczerpaniu Część z nich jest kwaso- część natomiast zasadotwórczych. Do tych pierwszych należą przede wszystkim: fosfor, chlor i siarka. Do drugich: WAPN, magnez, potas i sód. To czy produkt ma wpływ zakwaszający czy alkalizujący nie ma nic wspólnego z jego smakiem. Wiele owoców ma [...]