Kiedyś w biedrze był u mnie po 2,60 czy po 2,70, teraz też koło piątki lata : / Jak ktoś mieszka w Gdańsku to w Delikatesach sieci 34 na słowackiego od 7 marca będzie filet z indyka za 15 i 30 jajek za 10 ;) Zmieniony przez - szocik w dniu 2013-03-05 19:44:02
filet szczególnie zdrożał z kury ps: teraz w biedrze ja kupuje makaron pełnoziarnisty 500g za 3zł naprawde zayebisty i nawet powiem ze lepszy niz ten lubella za 4zł Zmieniony przez - davidooo w dniu 2013-03-08 15:06:02
[...] W Biedrze schab krojony wychodzi ok. 15 PLN za kg, ale obok w Lewiatanie był piękny schabik za 13 8-) Muszę oblukac teraz jakąs dobrą marynatę do niego ... 1,5 kg, więc będzie wyżerka :-D O TYM MÓWIĘ , że i stonka i lidl są przreklamowane! np ten filet z dorsza, co to w promocji był w Lidlu.. ile tam bylo? 24,00 za kg? u mnie w rybnym 25 zł ;-)
U mnie standard Filet z kurczaka w cieście i dzisiaj ziemniaki, bo ileż tego ryżu można A Ty na co masz smak? Ja na Pizze, Frytki majonez ............................. mmm
[...] z sokiem jablkowym 14.00 potreningowo -snickers%-) -wpc na szybko , nie mialem czasu zrobic posilku bo na orlika grzalem po orliku gdzies po 17.00 odrazu 2 mandarynki i kreatyna -ryz bialy 70g -schab grilowany -kapusta kiszona ok.21.00 -makrela w pomidorach (filet) -2 kromki razowca -warzywa ok.23 lub po -twarog lub serek wiejski -10g oliwy
[...] rybkę natrzeć przyprawami, najlepiej sól, pieprz, sok z cytryny, owinąć w folię. W przypadku pieczenia w alum folii dajesz 15 min dłużej Piekarnik nagrzewasz do 180-190 stopni i tak: w przypadku grubego kawałka pieczesz ok 10 min na 2 cm grubości. Jak dzwonek albo filet dajesz na 20 min. Zmieniony przez - grekar9 w dniu 2014-05-06 20:15:52
Jak przechować najdłużej filet z tłustej ryby (łosoś)? Kupiłem nieco za dużo i chciałbym maksymalnie przedłużyć okres przydatności do spożycia- poporcjować i włożyć do pojemnika, zasypać cebulą? Może ugotować część jutro albo przemrozić samemu? Do poniedziałku nie wytrzyma?
[...] ryba jaka mi wychodzi to panierowana i smażona na tłuszczu, a przecież nie w tym rzecz... Największą zagadką jest dla mnie zrobienie ryby na patelni grillowej. Zakupiłem filet z dorsza atlantyckiego w Biedronce ( mówiąc ryby mam na myśli ogólnie mrożone filety) Radźcie proszę jak się zabrać za tego dorsza. Na teflon go? na patelnie grillową? [...]
[...] z łososia tak samo,sól ,pieprz i na patelnie ,może być grillowa ,tylko zawsze zaczynaj od strony skóry smażyć ,możesz ją też upiec z piekarniku,zawijając wcześniej przyprawioną rybę w folię. edit: Zapomniałam dodać że z mrożonych filetów typu dorsz,mintaj wychodzą świetne kotlety rybne :-) Zmieniony przez - Malinowa w dniu 2014-12-05 20:04:04