[...] Centrum Zdrowia Dziecka”, - prof. dr hab. med. Paweł Januszewicz, Instytut „Pomnik – Centrum Zdrowia Dziecka”, krajowy konsultant w dziedzinie pediatrii, - prof. dr hab. med. Witold Rużyłło, Polskie Towarzystwo Kardiologiczne Instytut Kardiologii. Zmieniony przez - faftaq w dniu 2011-01-04 16:30:08
Aras84 dobrze by bylo jakby i mi przeszlo po kilku dniach... faftaq ze spalaczy bralem kiedys ( pewnie z póltora roku temu) L-karnityne - dzialanie srednio zauważylem... i bralem tez troche thermo speed extreme - bralem zalecaną porcje i efektów nie widzialem zadnych , dopiero jak zwiekszylem dawke troche poczulem ogólnie oba te srodki nie [...]
[...] nikt nie poleca . Straszyć ludzi nie ma co. I ja nie mam nic do omega 3 w postaci suplementu - sam używam, ale sugerowanie iż jest to opcja jedynie korzystna - nie ma przekonującego uzasadnienia i dyskwalifikacja ryb jako źrodła tychże kwasów tłuszczowych - nie ma wystarczającego uzasadnienia. Zmieniony przez - faftaq w dniu 2011-01-04 17:28:52
faftaq, co do drugiego pytania, to autorowi raczej sie rozchodzi o to, czy w 1 porcji jakiejs mieszanki substancji (dajmy np. jakis stack przedtreningowy) jest dokladnie ta sama ilosc poszczegolnych skladnikow. Czy za kazdym razem bierzemy dokladnie te sama ilosc poszczegolnych substancji.
Faftaq ale zmiana jakości pozywienia w ostatnim czasie zmieniła się diametralnie, jeszcze 10 lat temu z 1 kg schabu robiono poł kilo szynki a teraz z 1 kg robią 2 kg szynki czy ten produkt jest tak samo wartościowy jak kiedyś? Jak karmiono kurczaki czu świnie 20 lat temu a jak teraz? Czy skazenie morza połudiowochińskiego 10 lat temu a teraz jest [...]
[...] takimi hodowlami jest coraz większy a co za tym idzie polepsza się jakość ryby. Oczywiście można tu pisać, że nie we wszytskich na pewno tak jest jednak uważam podobnie jak faftaq nie należy całkowicie rezygnować z ryb. Nadmiar żadnego składnika nie jest zalecany. A zjeść łososia 1-2 razy w tyg to przyjemność. Co do jakości mięsa wędlin [...]
[...] chyba, że smierć i podatki Stąd nacisk stawiam na pewną granicę, choć możliwe że w wypadku suplementów typu o3 - średnio fortunnie, bowiem biorąc pod uwagę dzienne spożycie z niskoprzetworzonych źródeł - suplement ten można wręcz potraktować jako alternatywną "fortyfikację" żywności.) Zmieniony przez - faftaq w dniu 2011-01-04 20:23:57
Faftaq ale: 1. Nie mówię o jakości usług gastronomicznych bo i wtedy i dzisiaj były dobre i złe i wtedy mogłeś zjeść g.... jak i teraz. 2. Mówię o jakoś produktu chyba zgodzisz się ze mną że sposób zywiania zwięrząt, sposób howu 20 lat temu a obecnie to 2 różne rzeczy. Obecnie stantardem sa pasze z żywnością modyfikowaną genetycznie, promotory [...]
[...] byś miał rację i by Twoja racja nie była kosztem mojej w praktyce, bo ja prezentuję jednak zgoła inne podejście do kwestii związanych z żywnością i uzupełnieniem diety suplementami. Ja jednak TVN raczej nie oglądam, gazet praktycznie nie czytam, a wiedzę czerpię z mało tutaj popularnych źródeł. Zmieniony przez - faftaq w dniu 2011-01-04 22:27:17
[...] - ja wyciągam z nich zupełnie inne krańcowo wnioski. Jeśli nie mieści Ci się to w głowie - trudno przeboleję, ale nie wkładaj mi do głowy proszę kolejnych przykładów z szybko starzejącą się szynką, czy innym w smaku pomidorem. Nie prowokujmy odbijania piłeczki i nie licytujmy się o pietruszkę. Zmieniony przez - faftaq w dniu 2011-01-04 23:13:17
[...] czy rodzinnej opcji wsparacia (o dobrej poleskiej szynce wiele się mówiło, a jadł ją niestety - mało kto i mało kiedy).... Teraz niestety ta inicjatywa niemal umarła, ale to wymiar ma kulturowy raczej i socjologiczny (choc wynika równiez z przyczyn rynkowych). EDIT - miłej nocy zatem Zmieniony przez - faftaq w dniu 2011-01-04 23:43:25
faftaq dobrze prawi megabol być może ma swoje za uszami ale te ich najdroższe białko to MIÓD w gębie, pyszniejszego białka w życiu nie piłem, jakość pierwsza klasa.
[...] przynajmniej model diety zbilansowanej i ustalenia WHO, czy choćby IŻŻ dotyczące dziennego spożycia poszczególnych kwasów tłuszczowych. A sam olej wysokolinolenowy można oczywiście zakupić, w Poznaniu na terenie UP (Instutut Włókien Naturalnych). Niezależnie od topografii - w internecie Zmieniony przez - faftaq w dniu 2011-01-05 12:24:33
WWP - to odzywka bialkowa? bialko i bulka - bierz wg braków w diecie, aminokwasy - okolotreningowo, priorytetowo - po treningu. Mozesz zapic - np bulkiem, albo zagryzać samymi weglami (bananem). Zmieniony przez - faftaq w dniu 2011-01-05 20:20:07
radzilbym koledze i tak zaczac od czegos lajtowego bardziej. na duza wode nie ma sie co od razu rzucac. najlepiej wpisz sie w temacie ktory podal faftaq Zmieniony przez - TomQ-MAG w dniu 2011-01-05 21:04:36
[...] itp. Aby temu zapobiec włączaj do każdego posiłku produkty alkalizujące oraz ograniczaj spożycie tych zakwaszających. Tabele z pH produktów łatwo znajdziesz za pomocą google. Także doskonały artykuł użytkownika faftaq tutaj: http://www.sfd.pl/Modelowa_dieta_sportowa%2C_a_r%C3%B3wnowaga_kwasowo_zasadowa_organizmu-t678651-s4.html Pozdrawiam