więc skąd pewność że te drogie białka z pierdółkami typu smaki, enzymy, cosik dla lepszego rozpuszczenia są lepszej jakości niż ta nieszczęśnie krytykowana ostrowia??
Czy jeżeli na redukcji wrzuce sobie np tabliczke czekolady , to czy niesie to jakieś konsekwencje poza nadwyżką kalorii ? Chodzi mi o to, że może organizm przyzwyczajony do jakiejś tam określonej liczby kalorii i braku cukrów prostych nie wytwarza czegoś (jakieś enzymy, hormony), a dostarczenie tej czekolady może coś rozregulować ?
a czy po wbiciu dlugiego estru ktory sie uwalania z uplywem czasu przez enzymy, badanie na zawartosc testosteronu wykaze calosc ? pozatym wedlug moejej wiedzy niektore srodki maja wplyw na dodatkowa produkcje wlasnego testosteronu w jakims czasie wiec to takze zafalszowuje wyniki stezenia we krwi
[...] z przyczyn powstawania gazow moze byc nietolerancja laktozy przez organizm. Czesto u ludzi po 20 roku zycia laktoza nie mozna byc poprawnie rozkladana ze wzgeldu na brak enzymy - laktazy. Poprostu sluzowka jelita juz go nie posiada. Trzeba wyeliminowac produkty mleczne czyli mleko. W diecie widze ze masz mleko i inne mleczne przetwory wiec [...]
Jedz wolniej i dokładniej przeżuwaj, możesz też zakupić w aptece enzymy trawienne. Jeżeli wcześniej miałeś dietę o mniejszej kaloryczności, to kłopoty trawienne są wynikiem większej ilości pożywienia. Z czasem organizm się przyzwyczai. Szybki metabolizm nie ma nic wspólnego z częstym wypróżnianiem się.
[...] jak napisałem, efekt ten zaskoczył badaczy, to jednak patrząc z pewnej perspektywy, należało się go spodziewać. Dla czego?... Upraszczając, można powiedzieć, że kinazy to enzymy zajmujące się przenoszeniem grup fosforanowych z jednej substancji na drugą. Wiemy już, że zadanie metaboliczne kreatyny polega na magazynowaniu i transportowaniu grup [...]
[...] tym razem szkodliwe rodniki tlenowe. Sportowa dieta powinna obfitować więc w kwas foliowy, bo nawet jeżeli nie stymulujemy specjalnie produkcji NO, to przy wysiłku i tak enzymy produkują go sporo, co wzmaga zagrożenie katabolicznymi rodnikami. Dlatego Vita-Min Multiple Sport zawiera bardzo dużo tej witaminy - 200% rekomendowanej dawki. Kilku [...]
[...] już wymagany technologicznie skład aminokwasowy, dodaje się estry etylowe aminokwasów pochodzących z innych białek. Otrzymany hydrolizat, w którym cały czas są zawarte enzymy, przetrzymuje się określony czas w temp. 37*C, co doprowadza do reakcji enzymatycznej - wiązań peptydowych między ściśle określonymi aminokwasami. Powyższa metoda [...]
[...] ponad 50 tysięcy białek i ponad 15 tysięcy enzymów.Aminokwasy nie tylko są odpowiedzialne za produkcję tych wszystkich enzymów przez organizm (włączając w to enzymy trawiennie), ale także pełnią kluczową role w normalizacji natroju,koncentracji,agresji,uwagi,snu,pociągu seksualnego.Po spożyciu białka , w organiźmie są one [...]
[...] stąd też bierze się duża odporność na wszelakiego rodzaju trucizny oraz niekorzystne warunki środowiskowe. To właśnie oskórek u tych pasożytów zapobiega strawieniu przez enzymy trawienne żywiciela. Pod oskórkiem leży jednowarstwowy nabłonek, zwany tu hypodermą. U mniejszych osobników ma on budowę komórkową, natomiast u większych jest [...]
[...] ze nie zawiode was Cobraf tak probowalem cappucino bardzo dobre moim zdaniem najlepsze co do tej pory szamalem , problemow nie mam zadnych po prostu to jest super masz enzymy trawienne w tym gainerze i nawet pol gaza nie mam po tym na powaznie z tego co widzialem na opakowaniu to to jest jakas nowa formula to moze Ty jadles ta stara... a [...]
[...] jest wys. jakosci/ wiec sam porpownaj . pomysl co dzieje sie z chwila kiedy wsuwasz tak duze ilosci kalorii nie do konca uzuplenionme w mineraly wirtaminy, /powstaja z nich enzymy, regulatory... dzialaja pompy w blonach kom. itd/ w blonnik rozpuszczalny i nie rozpuszczalny w subst . bioaktywne nie majace jescze swego uznanego miejsca w dietetyce [...]
salix czemu mnie zadajesz takie trudne pytania ? by wyizolowac leucyne nalezy pddac hydrolize enzymatycznej bialka z duza zaw. leucyny. odp enzymy (nie pamietam jaki) rozcinaja wiazania peptydowe laczace leucyna z innymi aminokwasami... zreszta w marcu ukaze sie odp. art o produkcji aminikwasow. co do etylowych estrow niczego w biotechnologii [...]
[...] w ponad 300 reakcjach enzymatycznych. Najważniejszą funkcja magnezu jest udział w procesach syntezy i rozpadu związków wysokoenergetycznych (ATP), magnez aktywuje enzymy biorące udział w przemianach węglowodanów oraz tłuszczy. Uczestniczy też w syntezie białek i ich sprzęganiu z kwasami nukleinowymi.(DNA i RNA) Mówiąc [...]
[...] byłem.Zrobbiłem sobie badania na tescia.Poziom jest od 280 ng/ml do 780ng/ml.Ja mam 700 Więc z hormonami ok.Reszta badań krwi tez ok.Jedyne co kiepskie to podwyższone enzymy wątrobowe.Dodam jeszcze,że prawie cały zeszły rok nie było żadnych kłopotów,a nawet miałem już dość,ale ciało jeszcze chciałoA tu taki klops....koksu nie łykałem,więc [...]
[...] byłem.Zrobbiłem sobie badania na tescia.Poziom jest od 280 ng/ml do 780ng/ml.Ja mam 700 Więc z hormonami ok.Reszta badań krwi tez ok.Jedyne co kiepskie to podwyższone enzymy wątrobowe.Dodam jeszcze,że prawie cały zeszły rok nie było żadnych kłopotów,a nawet miałem już dość,ale ciało jeszcze chciałoA tu taki klops....koksu nie łykałem,więc [...]
cobrav jaka kazeine (jest jej kilka rodz ) kazeina nie rowna kazeinie . ile % jej ma ? czy sa tam enzymy proteolityczne ? (sa na pewno) idt rozumiesz oco michodzi ?
[...] przez układ trawienny, a ilość enzymów trawiennych będzie zbyt mała by w tak krótkim czasie zapewnić pełne strawienie białek zawartych w produkcie. Pierwotnie były to enzymy pochodzenia roślinnego (papaina, bromelina, ficyna) które spełniały swoje zadanie i wspomagały procesy trawienne. Jednak takie postępowanie nie było pozbawione wad. [...]
[...] przez układ trawienny, a ilość enzymów trawiennych będzie zbyt mała by w tak krótkim czasie zapewnić pełne strawienie białek zawartych w produkcie. Pierwotnie były to enzymy pochodzenia roślinnego (papaina, bromelina, ficyna) które spełniały swoje zadanie i wspomagały procesy trawienne. Jednak takie postępowanie nie było pozbawione wad. [...]
Dobrze jest. Amyloza właśnie dzięki swojej budowie trawi się wolno. Enzymy mają do niej mniejszy dostęp niż do amylopektyny, która jest rozgałęziona. Produkty bogate w skrobię o niskim IG, zawdzięczają je między innymi większej zawartości amylozy.