"If you're not growing, it's likely your diet, not your training, that's holding you back" Dr. John Berardi Pora na temat o odwiecznej walce ‘dobra’ ze ‘złem’, białego z czarnym, czyli ‘czystego’ jedzenia z ‘nieczystym’. http://img691.imageshack.us/img691/8717/a1b9.jpg Co nazywany ‘czystym’ jedzeniem ? Większość ludzi zgadza się z tym, że ‘clean [...]
[...] (ziemniaki, mąka, warzywa). Pewną ilość cukrów prostych i dwucukrów w ilości 10-20g/dziennie można dostarczyć z owoców jagodowych (porzeczki, maliny, agrest, truskawki, dżemy niskosłodzone, powidła śliwkowe), produktów mlecznych (śmietanka, śmietana). Przy tak małej ilości węglowodanów w diecie, cukier prosty fruktoza zamieniany jest na [...]
[...] zwiększonym wiązaniem polisacharydów i białek przez ściany komórkowe owoców w odpowiedzi na zmniejszoną aktywność wody. Szczególnie wysoką zawartością dimerów odznaczały się dżemy bez cukru. Procentowa zawartość barwnych związków polimerów wzrosła ponad trzykrotnie w przetworach z borówki w stosunku do świeżych owoców, przy czym ich zawartość [...]
[...] lub pijanica) ma owoce sinoczarne, wewnątrz zielonkawe o smaku kwaskowatym i własnościach odurzających. Nie spożywa się jagód łochyni na surowo; przetwory, a szczególnie dżemy, są bardzo wartościowe Brokuły- można przyrządzać zarówno świeże, jak i w postaci mrożonek (takie nawet smaczniejsze) , są bardzo zasobne w witaminy (A, C, Bi, B2, PP) [...]
[...] naturalnej w Ameryce Północnej, Środkowej i Południowej. Można ją spożywać; . na surowo (korzenie mają smak podobny do cukierków toffi) . pieczoną . przetworzoną na dżemy lub słodki, fermentowany napój zwany maca chicha . wysuszoną (wysuszone korzenie mogą być przechowywane do siedmiu lat, podczas których nie tracą swych wartości [...]
[...] przyczynia się do udarów mózgu, raka żołądka. Jemy 14 g soli dziennie, a powinniśmy jeść 5-6 g. Najtańszy dżem Dżem truskawkowy Sympathica. 0,5 litra - 2,39 zł Najtańsze dżemy to sam ulepek. Bo bierze się do ich produkcji mało owoców, a dużo pektyny (roślinna żelatyna z wytłoków jabłkowych lub cytrusowych), wody i cukru. Powstaje dżemowa [...]
[...] 50% węglowodanów). Podstawa to dieta - względnie białko w formie WPC/WPI/WPH. Dlaczego? We współczesnym jedzeniu i tak masz za dużo cukru - słodzone jogurty, słodzone dżemy, drożdzówki i inne wyroby cukiernicze, słodzone napoje. Jeśli trzymasz się od nich z daleka (powinieneś, dla zdrowia i kondycji) to jaki sens ma dostarczanie kolejnych [...]
[...] owocni, jest bardzo bogaty w witaminy, zwłaszcza witaminę C. Owoce spożywane są przede wszystkim na surowo, ale mają też szerokie zastosowanie w przemyśle spożywczym (soki, dżemy), perfumeryjnym i farmaceutycznym Przedstawiam wam CYTRON: (Citrus medica)nazywany także cedratem albo ethrogiem, to [...]
[...] strączkowych) i owoców. Z produktów węglowodanowych niskobłonnikowych zaleca się natomiast pieczywo z jasnej mąki, biały ryż, sucharki, ziemniaki puree, przetwory owocowe (dżemy, soki, przeciery). Jak w praktyce powinien wyglądać przykład posiłku przed startem w zawodach? Przykład posiłku poprzedzającego start w zawodach przedpołudniowych. [...]
[...] soczewica ,przyprawy Warzywa jemy z produktami węglowodanowymi i tłuszczowymi . -owoce cytrusowe i krajowe: jagody ,jabłka, śliwki, nektarynki, brzoskwinie, rabarbar oraz dżemy-bez cukru (z fruktozą ) -węglowodany: chleb z pełnego przemiału, makaron z pszenicy durum, makaron z pełnego przemiału, ryż nie łuskany. Tych produktów nie łączymy z [...]
[...] skrobi i mogą dostarczać znacznych ilości błonnika pokarmowego. Znaczne ilości węglowodanów występują również w pieczywie cukierniczym, przetworach owocowych takich jak dżemy, konfitury, syropy. Ziemniaki, warzywa okopowe, owoce i napoje zawierają zazwyczaj do 25% węglowodanów. Znikome ilości występują również w produktach mlecznych tam [...]
[...] czas NIE MIAŁEM ŻADNEJ DIETY. I dla tych, którzy chcą teraz powiedziec że jakaś dieta na pewno była opisuje: chleb i bułki, masło, wedliny, sery, majonez, ketchup. Serki, dżemy, miód. Pizza, frytki, zdrowe rzeczy obiadowe też, płatki i crunchy z mlekiem, kiełbaski, parówki, warzywa tak, owoce bardzo rzadko, bo co to za posiłek? Ciasta!(żona [...]
[...] tkanka ta jest zbudowana. Rozwiązanie: Jeśli chcesz uniknąć zbyt wysokiego poziomu insuliny, to unikaj produktów o wysokim indeksie glikemicznym (słodycze, miód, słodkie dżemy, białe pieczywo, rozgotowany makaron i kasze). 2,2 g węglowodanów na kilogram wagi ciała dziennie wystarczy, aby chudnąć i zapobiec spalaniu tkanki mięśniowej. Jeśli [...]
[...] kromki chleba) 15:30 – obiad (zupa plus 2 danie) 20:00 – kolacja (około 4 kromek, kawa z bardzo dużą ilością mleka) W odżywianiu dużo było węglowodanów (szczególnie na noc), dżemy, pączków, drożdżówek, słodyczy, ciastek, cukier biały do słodzenia, sporo fast food’ów i tym podobnych syfów Dwa miesiące temu postanowiłem się odtłuścić (można [...]
[...] natomiast jeśc pieczywa, produktów zbożowych,owoców, warzyw zawierających skrobię, chudego nabiału i kofeiny. Bardzo mocno zabronione są wszelkie cukier, miód, słodycze i dżemy. Po 2 tygodniach przechodzimy do kolejnego etapu. Etap drugi: tzw. kontynuacja utraty wagi Potczas tego etapu jemy więcej warzywi owoców, nie zapominając o tłuszczach i [...]
[...] takie jak kartofle, płatki owsiane i brązowy ryż. Węglowodany o szybkim działaniu szybko dostają się do krwi i towarzyszą im witaminy oraz błonnik. Najlepiej jeść urozmaiconą dietę, zawierającą owoce, cukier i oczyszczone węglowodany, takie jak płatki śniadaniowe, ciastka ryżowe, dżemy i miód. ---> http://mojtrening.w.interia.pl z pomocą...