Cześć dziewczyny, mam wielką prośbę - dostałam dzisiaj swojego grzyba (załączam zdjęcie). Nie wygląda oczywiście tak jak na zdjęciu, dostał jakiś przebarwień i nie ma startera. Czy powinnam go już spisać na straty? W ogóle co powinnam z nim zrobić? Będę wdzięczna za wszelkie porady... /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD2/cba0b4dce3004b63a25aeeaf61aa94b7.jpg
Dziewczyny - pytanie. Czy jest jakiś sposób na zrobienie czegoś podobnego w smaku i konsystencji (ale zgodnego z zasadami Ladies) do tradycyjnego sosu pieczeniowego, takiego z mąki pszennej?
dziewczyny, a macie jakiś pomysł na posiłek potreningowy, który mogłabym zjeść bez podgrzewania? znudził mi się już placek owsiany z bananem, chociaż przyznam, że był wygodny, bo mogłam go jeść nawet w drodze na zajęcia ;-) Zmieniony przez - dontknow w dniu 2013-03-03 22:06:01
Hejka dziewczyny, macie może jakiś sposób, żeby groch się tak nie pienił podczas gotowania? Strasznie trzeba go pilnować, normalnie piana jak jakiś płyn do kąpieli :P
Dziewczyny ...właśnie sobie przypomniałam, że miałam o to zapytać. Jakoś tak mi się ostatnio sypnęło za dużo cukru do kombuchy ...niby miałam na wadze, ale poleciało no i wyłowić się już nie da....jak sprawdzić, czy już go przerobiła w całości: po prostu odczekać dłużej i potem próbować co jakiś czas i jak czuć "sfermentowany smak" to oznacza, że [...]
Mam pytanie niestety nie a propos rybek (ale chętnie bym jakąś wszamała8-)) Dziewczyny co robię źle, że w moim kombuszanym napoju powstaje to: czy mam jakieś kijowe filtry do kawy? (kupiłam jan niezbędny za 2,49zł w kauflandzie \-)) /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD2/6a4f9946a0144578909205200328a3e2.jpg
[...] kciuków...kombucha będzie przedmiotem eksperymentów naukowych- chcę z naszego szlachetnego biofilmu czerpać prąd... no żeby nie było że ma tak mało zastosowań!!! ja chwilowo dziennikowo nieaktywna, ale doszlifowuje doktorat i relizuje kombucha secret project wieczorami:-) jak coś wyjdzie to nie zapomnę o Was dziewczyny w podzęikowaniach:-)
dziewczyny już nie przesadzajmy jak zjecie paprykę i jej nie wliczycie to świat się nie zawali i na pewno nie zahamuje to redu czy masy (no masy to na pewno ni zahamuje %-)). A jak już się upierać to karczochy i groch przecież są na liście "do liczenia" więc do "lejdisowego zielonego warzywa" się nie zaliczają ;-) Trochę więcej luzu :-)
dziewczyny, odejdę od tematu kombuchy czy któraś z Was praktykowała z papierem ryżowym? Domyślam się że moja porażka wynika bardziej z braku wprawy... albo nie wiem co robię źle. Farsz mi je dziurawi a jak zwijam luźniej by się nie przekłuły to wyglądają mało estetycznie :/
dziewczyny, odejdę od tematu kombuchy czy któraś z Was praktykowała z papierem ryżowym? Domyślam się że moja porażka wynika bardziej z braku wprawy... albo nie wiem co robię źle. Farsz mi je dziurawi a jak zwijam luźniej by się nie przekłuły to wyglądają mało estetycznie :/ Ja używam papieru ryżowego. Nie wiem co dajesz w środek, mi się nie [...]
Dziewczyny - zrobiłam 8-) W smaku jest po prostu super!!! Jestem przeszczęśliwa, bo po waszych historiach bałam się, że wszystko pójdzie do kosza. Jeszcze raz dziękuję za pomoc. Jedyne co mi nie wyszło to jego "konsystencja". Po godzinie jak wsadzałam patyk, to nadal przyklejało się ciasto, więc ostatecznie piekłam 1,5h i jeszcze pół godziny [...]
Dziewczyny... nie śmiejcie się, ale przy przepisie powinna być jakaś uwaga, by nie jeść chleba zaraz po upieczeniu dla takich ciemnot jak ja... Ile ja się dziś w nocy nacierpiałam... }:-( Zmieniony przez - ag88 w dniu 2013-05-06 09:04:26
dziewczyny, gdzie trzymacie zakwas w lato? w zimę trzymałam przy kaloryferze, a chlebek wyrastał na deseczce położonej na kaloryferze.. teraz kaloryfery już nie grzeją, a słońce w mieszkaniu mam tylko rano, więc za gorąco nie jest..
Dziewczyny, jakiś pomysł na seler naciowy? Kupiłam pierwszy raz w życiu, leży w lodówce od tygodnia i nie mam pojęcia co z nim zrobić. Będę wdzięczna za propozycje ;)