[...] skropić sokiem z cytryny. Wymieszać odstawić na 15min. Rozgrzać oliwę, wrzucić do niej pieczarki i resztę przypraw, smażyć 2min aż wyparuje woda. Skropić 2 łyżkami wody, posolić i dusić 5 min. Bukiet gotowanych jarzyn Składniki: 1 ogórek 1/4 kg cukinii 1/4 dyni lub kabaczka 1 mała główka białej kapusty 1/4 kg pieczarek 3 cebule Pasta: 1 [...]
[...] to wiadomo że pójdzie. Zastanawiam się tylko czy zmądrzał po porażce z Sylvią. Jak teraz zaproponowaliby mu walkę z jakimś byłym mistrzem, to ciekawe czy by się zgodził i dostał kolejny łomot, czy raczej by odpuścił. Co do Mameda, to mam nadzieję, że pójdzie w końcu gdzieś na głębsze wody, na pewno przybliżyłaby go do tego wygrana na KSW 16.
[...] po czasie, ale pytałaś o śledzie. Ja jestem wielką fanatyczką śledzi i jeżeli chodzi o octowe, to mogę ci polecić nastepujący przepis: Zalewa: 1/2 szklanki octu 1,5 szklanki wody 5 goździków kawałek laski cynamonu łyżeczka gorczycy cebula pokrojona w plastry Składniki zalewy należy wymieszać, zagotować i ostudzić. Do zalewy wkładamy filety [...]
[...] dnie wlać oliwę, dodać masło i zmiksowaną mieszankę. Smażyć na małym ogniu, mieszając, aż cebula i czosnek zeszklą się, ale nie zbrązowieją. Dodać przecier, 1,5 szkl zimnej wody, sól i pieprz i zagotować sos. W tym momencie sos jest dość rzadki, ale później zgęstnieje. Dodać mleko i pulpeciki (po jednym). Gotować częściowo przykryte przez 20 [...]
[...] w plasterki. Na patelni rozpuszczamy połowe masła i wrzucamy cebulę, czosnek ścieramy na tarce lub wyciskamy do cebuli. Podsmażamy aż cebula będzie szklista. Ryż odcedzamy z wody i wrzucamy na patelnię do cebuli i czosnku, podsmażamy przez 3-4 minuty. Dodajemy połowę wina, podsmażany kolejne 3-4 minuty. Podlewamy całość wodą, dodajemy sól, [...]
[...] paprykę chilli, po chwili dodaję posiekane warzywa, wszystko podsmażam, wlewam pomidory wraz z całym sosem, doprawiam solą, pieprzem, mieloną papryką - czekam aż nadmiar wody odparuje (wtedy można wrzucić pokrojony w kostkę ser), gdy to nastąpi robię szpachelką miejsca na jajka, wbijam, czekam aż białko się zetnie - cały patent polega na tym [...]
[...] bardzo twardy i daje niezbyt pozytywne wrażenia podczas jedzenia. Suszony rozmaryn można np. zawinąć w gazę i tak ugotować w zupie lub też zagotować go w niewielkiej ilości wody, odcedzić i wywar dodać do zupy. *przepis z bloga Kwestia Smaku, nie mam zdjęcia, a autorskiego nie chcę wklejać, zupa jest wyśmienita, najlepsze są kuleczki [...]
[...] dodaję w zamian ryż naturalny, wychodzi równie smaczne), - mała marchewka, - około pół większego pora, - pół papryki czerwonej, - ok. 10 g przyprawy curry, - ok. 125 ml wody. Wykonanie: Makaron gotujemy al dente. W czasie, kiedy gotuje się makaron, marchew i paprykę kroimy w cienkie paseczki, a pora w krążki. Do kubka wsypujemy curry, [...]
[...] czosnku po 1 łyżce masła i oliwy (żeby się masło nie zjarało, można użyć innego tłuszczu, np. olej kokosowy będzie super) 800g dyni 160g marchwi 65g czerwonej soczewicy 1,5l wody świeży imbir gałka muszkatołowa, sól, pieprz W garnku z grubym dnem rozpuściłam tłuszcz, wrzuciłam drobno pokrojoną cebulkę i czosnek, od razu lekko posoliłam i [...]
"Owsianka" z dyni makaronowej Składniki: • ok 200 g dyni makaronowej (upieczonej wcześnie)* • 20 g wiórków kokosowych • 70 ml mleka kokosowego • 50 ml wody • cynamon • kurkuma • imbir • szczypta soli • ulubione dodatki (np. prażone jabłka, grillowane brzoskwinie, duszona gruszka, itp. U mnie świeże figi i duszone śliwki) Przygotowanie: 1. Do [...]
[...] -łyżeczka sody -łyżka duża octu jabłkowego fermentowanego -olej kokosowy do wysmarowania formy Wykonanie suche składniki mieszmy. dodajemy starta cukinie (jesli puscila duzo wody, odsączamy). dodadajemy jajka i ocet jablkowy, Dokladnie mieszamy. Przekladamy mase do formy (keksowka) wysmarowanej olejem kokosowym Pieczemy 60 min w 180st termoobieg. [...]
[...] (u mnie bezglutenowy) łyżka octu jabłkowego fermentowanego pół średniej cukini utartej olej koko do smażenia krem pół banan dużego łyżka kakao 100g upieczonej dyni odrobina wody WYKONANIE omlet wszytskie składniki mieszamy dokładnie, odstwiamy na 5 min smażymy pod przykryciem, po około 2 min na każdej stronie krem blendujemy wszytskie składniki [...]
[...] Frużelina to inaczej owoce w gęstym syropie. Owoce w garnuszku podgrzewamy (z ksylitolem), aż zmiękną i puszczą sok. W kubeczku mieszam mąkę ziemniaczaną z dwiema łyżeczkami wody. Mieszankę wlewam na gorące owoce, zmniejszam gaz i gotuję jeszcze chwilkę, aż frużelina stanie się gęsta, coś jak kisiel. Lekko przestudzoną frużelinę wykładam na [...]
Dziękuję za możliwość udziału w teście. Wszystkie smaki przygotowane w ilości 30g/200 ml wody. Bardzo dobra rozpuszczalność. białek. Dużym plusem każdego smaku jest brak chemicznego posmaku. 1. Brzoskwinia. Bardzo dobry smak, czuć brzoskwinie. Brak chemicznego posmaku. Osoby lubiące owocowe smaki na pewno się nie zawiodą. 10/10 2. Banan z [...]