[...] . wszystko fajnie wyglada na papierze, czy monitorze a potem wychodzi z tego kupa. Musisz dopasować diete do zajec szkolnych ogolnie. i nie musisz wpisywac tutaj '500 ml wody ' bo to jest cyrk jakiś "Posiłek II 12.35 Ryż 100g + sok z bananem " - to wywal w cholere, i do posiłku o 11:40 daj wiecej wgeli, np 150 g razowca Jak da [...]
[...] z tym przemianami chemicznymi w organizmie uciekają się do mieszania diet, czyli obniżania lub okresowego zwiększania węgli, by szybciej spalać, pozbyć się nadmiaru wody z mięśni i dojść do wymarzonej sylwetki. Jest o tym sporo w tematach podwieszonych. No ale diety niskowęglowodanowe często spotykają się z dużą krytyką. Ja jestem [...]
[...] miesiące to i tak w połowie mięśnie pewnie. Nie próbuj w Twoim wieku żadnych prawdziwych diet, dużo ruchu + zacznij dostarczać białko organizmowi, bo go nie masz (tuńczyk z wody, ryby, pierś z kurczaka, jajka). Jedz częściej. Pij dużo wody. Przestań jeść smażone i mocno przetworzone produkty, dodaj więcej warzyw do diety. Koniec z fast foodami, [...]
Zapotrzebowanie organizmu na wodę zmienia się pod wpływem różnych czynników. Przede wszystkim na to, ile powinniśmy jej pić, ma wpływ nasz stan fizjologiczny .Przedawkowanie wody grozi nam w momencie, gdy dostarczymy do organizmu jej nadmiar w dość krótkim czasie Aby uniknąć nadmiernego nawodnienia organizmu, które wiąże się z nagłym spadkiem [...]
[...] w odzywianiu i samego odzywiania , a nie tam od rodzaju kreatyny, owsze monohydrat powoduje może trochę większą (ale to i tak sa malo istotne roznice) retencje wody, ale przy odpowiednim treningu , a przede wszystkim odzywianiu to nie ma znaczenia nawet jak ktos ma duza tendencje do 'trzymania' wody, przyjelo sie iz przy sportach [...]
samuray oczywiscie nie ma racji z tymi podwojnymi dawkami i piciem wody w ilosci "musisz wychlać więcej wody niż jesteś w stanie sobie wyobrazić ... " a reste napisalem pare postow wyzej (mianowicie kwestia rodzaju kreatyny), moglbym sie rozpisac na ten temat sporo ,ale nie ma to sensu, wszystko jest na forum tak samo jak nie ma czegos [...]
[...] wodą, dusimy. Jak warzywa zmiękną blendujemy (uwaga bo pryska marchewką) - można na całkiem gładki krem lub zostawić trochę wiórków żeby było czuć pod zębem. Ogólnie zamiast wody z warzywami mamy dostać gęsty sos. Do sosu dorzucamy paprykę i pomidora skrojone w kostkę, chwilę smażymy i dorzucamy mięso z pieczarkami. Doprawiamy jak lubimy (chilli, [...]
[...] 30dag płatków migdałów 30dag miękkiego masła łyżeczka kakao ew.cynamon (tym razem bez, bo "wyszedł" ;) ale polecam ) Co robimy? Płatki zalewamy niewielką ilością ciepłej wody (tak żeby wchłonęły, ale żeby nie zrobić zbyt luźnej papki). Mak gotujemy 20 min (można potem zmielić-ja tego nie zrobiłam, bo nie miałam czym i wyszło ok). Płatki [...]
[...] że można dodać więcej składników wedle uznania. Ja zrobiłam tak: Cebule pokroiłam w kostkę i podsmażyłam na części masła. Dodałam wątróbkę i dusiłam do wyparowania wody. Później całość przemieliłam przez maszynkę do mięsa, dodając pozostałą część masła. Wszystko wrzuciłam do lodówki by ładnie stężało i rzeczywiście powstała stała i [...]
[...] 120 gram , oczywiście przyprawy wg uznania i smaku,(ale następnym razem dam po 200 gram bo mało tego farszu wyszło), podsmażyłam na maśle klarowanym, do wyparowania nadmiaru wody. Następnie wyłożyłam farsz na placek z piersi i zwinęłam w rolade i obwiązałam sznurkiem. Potem do piekarnika 180 stopni na 50 minut, jeśli ktoś woli mniej suchego to [...]
[...] 20min w temp. 180'C (jeśli jest niedopieczone, a od góry się przypala, to przykrywamy folią aluminiową). Polewa: jogurt grecki miksujemy z 20g wheya, można dodać odrobinkę wody. Osobiście uważam, że zamiast jogurtu lepiej dać 2 żółtka, które nam zostały - zdrowiej, no i nie marnujemy niczego. ;-) Polewę nakładamy na upieczone już ciacho i [...]
[...] i blendujemy na gładką masę 3. W osobnej miseczce mieszamy łyżeczką kazeinę z rozpuszczoną żelatyną; dążymy do konsystencji gęstego kremu (można na koniec dodać trochę wody) 4. Kładziemy zmiksowane płatki owsiane na spód miski, przykrywamy kremem, sypiemy z wierzchu borówkami i odstawiamy na ok. 30-40min do lodówki. Smacznego! B/T/W [...]
[...] - 1 łyżka oleju sezamowego - sok z cytryny (wystarczy połówka) - maleńki ząbek czosnku - 250 g ugotowanej ciecierzycy (najlepiej przestudzonej) - 80 ml przegotowanej, zimnej wody - 1 łyżka olej sezamowego (ja nie miałam, a i bez niego wyszło ok ;-)) Sezam delikatnie prażymy na patelni. Ostudzony mieszamy blenderem. Dodajemy oliwę i wszystko [...]
[...] to przepis odkrywczy, ale zawsze jakaś odmiana :-) Co: - 35g mąki żytniej 2000 (robiłam też z owsianej i jest super) - 2 jajka - odrobina proszku do pieczenia - odrobina wody (opcjonalnie) - olej do natłuszczenia patelni Wszystko mieszamy i chwilkę smażymy. Placek fajnie wyrasta :-) można w nim spróbować zatopić cienkie plasterki banana czy [...]
[...] wrzucamy do miski, polewamy łyżka oliwy, 1 łyżeczka curry, pół łyżeczki soli, szczypta pieprzu, odstawiamy na 20 minut, później obsmażamy na patelni, dolewamy 2-3 łyzki wody lub bulionu, dusimy pod przykrywka 10 minut seler naciowym kroimy w kostke, sałatę lodowa kroimy, mandarynki filetujemy i kroimy w kostkę, wszystko wrzucamy do miski, [...]
[...] TORTILLA BEZGLUTENOWA SKŁADNIKI NA 2 GRUBE TORTILLE LUB 3 CIENKIE: • 55g mąki bezglutenowej • 55g mąki kukurydzianej • roztrzepane jajo • sczypta soli • 250ml wody WYKONANIE: Połączyć w misce suche składniki, dodaĆ jajko i wodę. Masa ma być dość rzadka. Przelać do miarki kuchennej. Wylać na małą, nieprzywierającą patelnię i [...]
[...] na pół gryka i quinoa. Wyjdzie zawsze niezależnie od proporcji i rodzajów mąk (trzeba sobie tylko wtedy przeliczyć BTW) 2. 25 g drożdży świeżych 3. 3/4 łyżki soli 4. 550 ml wody lekko ciepłej Wykonanie: Wszystkie składniki po prostu mieszamy w misce i odstawiamy w ciepłe miejsce przykryte ściereczką na 20 min. Po tym czasie przekładamy ciasto do [...]
[...] podsmażamy razem cebulę z pieczarkami (na oleju/maśle lub bez). Dodajemy do żołądków, zalewamy wodą tak, żeby tylko przykryło, dodajemy przyprawy i dusimy 60min. Dolewamy wody w razie potrzeby. Pod koniec dodajemy śmietanę. Podajemy z kaszą i najlepiej posypane koperkiem ;-) SMACZNEGO! [...]