[...] ciężkie”, „toksyczne produkty w sklepach”, „glifosat (składnik Roundup)”. Nie należy demonizować cukru, a tym bardziej syropu glukozowo-fruktozowego, bo w praktyce niczym się nie różnią. Jednak we współczesnym świecie spożywamy i tak zdecydowanie za dużo węglowodanów o szybkiej kinetyce, dlatego cukier, miód i inne, podobne do nich [...]
[...] Jacek Poreda Zródło: http://www.wolfpunk.most.org.pl/lnat02.htm 1. Biada wam mordercy Współczesna nauka, a w jej części i medycyna, zabrnęła w śle-py zaułek. Zamiast leczyć - niszczy. Zamiast pomagać w cierpieniu zmusza przeciętnego człowieka do niszczenia swojego zdrowia, za-rabiając na tym kolosalne pieniądze. Medycyna, przemysł produkcji [...]
[...] nie powinno się także podgrzewać i słodzić nim gorących napojów ponieważ w temperaturze powyżej 40 stopni traci swoje właściwości. Wspomniałem o ewentualnych (nie wiem, czy rzeczywistych) zanieczyszczeniach ponieważ miód uchodzi w oczach wielu osób za oazę czystości. Nie wiem ile oksydantow ma np. gryczany czy spadziowy ale nie sądzę że są [...]
[...] przetworzona żywność, to dwie różne bajki - nie dla każdego fruktoza w umiarkowanych ilościach, pochodząca z dobrych źródeł, jak owoce i miód, jest "zła". Nie istotne jest, czy fruktoza jest "przetworzona" (nie bardzo nawet rozumiem co ten termin do końca oznacza...), ale czy jest w "stanie wolnym" czy w stanie "związanym z jakimś buforem jak [...]