Ugotuj ryż z dodatkiem curry albo kurkumy ewentualnie vegety, zawsze to jakiś inny smak niż ciągła monotonność. Zmieniony przez - daw117 w dniu 2017-07-29 20:46:17
jak nie można jak można... tylko ograniczyć trza sól bo zatrzymuje wodę w organiźmie w wielu przyprawach są węglowodany ale bez przesady... jak nie będziesz żarł kilograma curry dziennie np to nic się nie stanie
Omlet z ryżem/ makaronem, mięso i ryż gotowany z odrobiną curry, mięso i ryż/makaron polane sosem jogurtowym z przyprawami, zrób chili con carne i polej ryż. A tak ogólnie to przejrzyj dział Kuchnia, ja większość stosowanych przepisów brałem stamtąd właśnie. a szybkość gotowania zależy od Twoich umiejętności, są tacy co umieją posiłki na cały [...]
ja od roku robię pierś z kurczaka tak: kroję w kosteczkę, dodaję cebulę też w kostkę, do tego trochę czosnku, papryka w proszku ostra i słodka, trochę curry i trochę musztardy i wrzucam wszystko do garka wlewając na dno troszkę wody (z 2-3 łyżki) i duszę pod przykryciem od czasu do czasu mieszając. to jest moja ulubiona opcja :) oczywiście za [...]
[...] wytrzymac przy takich samych bezsmakowych potrawach dłuzej niz kilka tyg:) nie uzywam tylko soli(zatrzymuje wode w org.) i wegety(chemia) za to stosuje: pieprz cayenski curry pieprz zwykły lisc laurowy ziele angielskie czosnek oregano majeranek przyprawa do ryb(no niestety tu jest sol i troche chemi) przyprawa do kurczaka(to samo) przyprawa [...]
[...] ryż. To co ryż taki tylko ugotowany mam jeść ? Tak. Patrz: Okrutne nauki Mistrza Pai Mei. Smak to iluzja, oszustwo, matrix... Żartuję. Jak możesz jeść sól to sypnij sobie curry. Bardzo fajne mieszanki to zioła prowansalskie albo różne pieprze. A jak chcesz dać sobie kopa i rozgrzać kichy to chili. Lekki sos zrobisz na bazie odrobiny mleka z [...]
a co za problem osolić ryż? Posól wodę dodaj zioła, bazylię oregano i w tym ugotuj ryż możesz zmieszać z curry. Ja mam dzisiaj np, pierś, awokado, pomidor, szpinak i olej rzepakowy.
zerknij w dział kucnia jest wiele przepisów, zwykła pierś kurczaka można zrobić na mnóstwo sposobów, to samo np ryż do wody dodać jakieś dodatku, curry, bazylia, oregano, czy inne przyprawy.
sprawa indywidualna, tylko musiałbyś oprócz orzechów resztę posiłków opierać na tych samych produktach żeby mieć punkt odniesienia czy to faktycznie mogło coś się pojawić od orzechów czy czegoś innego, u mnie zazwyczaj pojawia się po słodyczach, a od znajomych słyszę, że po kakao, curry itp.