[...] zyskujesz tu kilka dodatków .notabene bardzo -pozytecznych jesli chodzi o redukcyjne własciwosci tłuszczu: -chrom(chromeMate)-polinikotynian chromu-stabilizator poziomu cukru -arginine i ornityne -bezposrednio aktywizujacA metabolizm tkanki tluszczowej. Pozatym....ten smak::))) pozdrawiam. ps .Zdecydowanie nie polecam zas korzystania z [...]
[...] Jest to dosyć ważne gdyż dziś propaguje sie np słodzenie herbaty,kawy,ciast itp własnie fruktozą.Twierdzac ze dzieki niskiemu IG jest "bzkarna" i lepsza od cukru. Zgadzam sie to moze miec Bardzo Duże znaczenie zwłaszcza dla cukrzyków (unikanie huśtawki insulinowej). Jeśli jednak ktoś nie jest cukrzykiem i akurat chce sie [...]
[...] serwatki jest prosta jak budowa cepa. W skaldzie serwatki nie ma zadnej filozofii. To o co mi chodzi w tym miejscu to wlasnie o ten sklad. Czyli stosunek procentowy bialka, cukru i tluszczu. Wlasnie to decyduje o jej jakosci i dobrze o tym wiesz. To okresla jej jakosc a nie bzdury typu: serwatka wzmacnia uklad immunologiczny itd. Tego wlasnie [...]
Dziekuje bardzo za odpowiedz Weroniko!Czy jogurt owocowy ale bez cukru jest dozwolony?mam miliony pytan:)))Czy mam calkiem z chleba zrezygnowac?zobacz wyzej w moich wypowiedziach napisalam jakie sa skladniki tego chlebusia ktory ja jem.Mysle ze on jest w porzadku.Acha, czym wlasciwie mozna sie opychac do woli? Pozdrowionka:))) Martolina
[...] bo zamierzam im udowodnic ze schudne wcale nie glodujac:))).Jak zwykle mam pytanko:czy np.jogurt z muesli z owocami na sniadanko a pozniej chlebus (wiadomo jaki) z marmoladka bez cukru moze byc?czy powinnam zrobic jakis odstep czasowy? jakich produktów nie mozna łączyc?Dopiero zaczynam wiec prosze o odpowiedz.Thx i pozdrawiam!!!! Martolina
[...] jest opisany np. na stronie lakmy. Najbardziej kosztownym procesem jest pozbywanie sie laktozy. Czyli wzbogacanie ostatecznej suchej masy serwatki w bialko a eliminowanie cukru, ktory dorosly czlowiek bardzo ciezko przyswaja. Miedzy innymi dlatego mleka nie powinni pic dorosli ludzie poniewaz sa pozbawieni enzymow trawiacych to scierwo. Poza [...]
Witam wszystkich i od razu proszę o poradę! Co myślicie o takiej przekąsce:serek Danio Straciatella + 3 łyżeczki "prawdziwego" kakao???? Czy ten serek nie zawiera zbyt dużo cukru i sztucznych substancji? Jaki polecilibyście ser 0% tłuszczu do smarowania chleba? Z góry thx Galaretka
[...] za odpowiedz Rożek:)Jesli jeszcze ktos by mogl sie wypowiedziec na temat tego chleba to bede wdzieczna(co z tym ekstraktem słodowym?).Czy jogurt naturalny 0%z muesli bez cukru ale za to z kawaleczkami suchych owocow na sniadanko jest ok?Jak sobie radzic ze spożywaniem obiadku wg Montiego gdy sie pracuje w biurze tak jak ja do g.17.? Kupujecie [...]
[...] (cukier prosty - stolowy) cukry w obojetnie jakiej formie sa w organizmie zamieniane do cukrow prostych, czyli nie ma znaczenia (w koncowym efekcie) czy zjesz 0,5 kg cukru z torebki, czy w postaci ~0,7 kg makaronu, ilosc dostarczonego cukru bedzie podobna, wiec powienies nie tylko odpuscic sobie 'slodkie', ale rowniez pokarmy wysokoww [...]
[...] po spożyciu mleka krowiego. Izolat białka serwatkowego, mimo, że zaliczany do produktów mlecznych zawiera tylko około 1% laktozy, a spotykane są typy nie zawierające tego cukru (80% koncentrat białka zawiera 5-6% laktozy). Tak niska zawartość tego węglowodanu nie powoduje negatywnych reakcji w organizmie. Ponieważ główne białko powodujące [...]
[...] dnia, niedopilnowanie jego skladu lub wrecz zapomnienie o nim grozi przejazdzka na sygnale do szpitala spowodowana hipoglikemia. Hipoglikemia najprosciej mowiac to niedobor cukru w mozgu - brak jakiejkolwiek reakcji z twojej strony na jego widoczne objawy latwo spowoduje utrate przytomnosci a w nastepstwie spiaczke, jesli pomoc nie zostanie [...]
[...] Jeśli faktycznie chce rozłozyć to w czasie ja proponowałabym mniej więcej taki "algorytm";) żywieniowy: Sniadanko-spokojnie może zjeść nawet szklankę musli, bez cukru, wysokobłonnikowego(np musli plus dr Oetker) z odrobina ciepłego(!)(ciepłe lepiej syci) mleka 0.5 procent,tak żeby nie było za suche. Do tego witaminki, i jakiś owoc. [...]
[...] po spożyciu mleka krowiego. Izolat białka serwatkowego, mimo, że zaliczany do produktów mlecznych zawiera tylko około 1% laktozy, a spotykane są typy nie zawierające tego cukru (80% koncentrat białka zawiera 5-6% laktozy). Tak niska zawartość tego węglowodanu nie powoduje negatywnych reakcji w organizmie. Ponieważ główne białko powodujące [...]
wysoki poziom cukru we krwi jest sognalem aby zabrac sie za swoja diete (w porozumieniu z lekarzem oczywisice) -polecam ten dzial nie wiem jednak ja to sie ma do pocenia sie Pytaj gdy uslyszales za malo!! Fakty, nie mity 'Alternatywna Droga'
[...] na trening. Znam dobrze te symptomy, gdyż starając się uzyskać sylwetkę zawodowca, sam przez wiele lat przestrzegałem diety niskowęglowodanowej. Często miewałem niski poziom cukru we krwi, czułem się ospale. Oznaką tego, że przyjmuje się za mało węglowodanów, jest niemożność „napakowania mięśni" podczas treningu. Obecnie, zamiast ograniczać ilość [...]
[...] ze słodyczy jeszcze nie odłozylem i moze ta dieta troche sie wacha ale staram sie nie jesc duzo tego badziewa np jeden Kler albo Babeczka albo kawalek placka na dzien a to chyba dopuszczalna rzecz ?? moze lepiej zebym zmienil cos z dietą a co do cukru to postanowilem sie go pozbyc i mysle ze mi sie uda... siła tkwi w psychice...kasta ;>
Witam! JA mam dokladnie to samo i tez nie wiem jak temu zapobiec... ale czy moze to byc przez cukier ktorego mam za duzo we krwi ? nie mam cukrzycy podono tylko wysoki poziom cukru. Jeszcze w normie (100 a norma jest do 105...) Prosze o odpowiedz... Pozdrawiam
[...] w takich ilościach ale tutaj skutki są bardziej opłakane tj. zamiast do wątroby i mięśni , wszystko wyląduje w tkance tłuszczowej.Przez to ciężko byłoby uzyskać stały poziom cukru we krwi,którego utrzymanie może pomóc chociażby w kontroli poziomu cholesterolu. Stały poziom cukru we krwi zapobiega także skokom poziomu insuliny, które wzmagają [...]
[...] ogląd na podstawowe założenia tej dietki. Polecam "jesc aby chudnac" M. Montignac. Acha, a najwazniejszego nie napisalam Rzecz w tym, ze tyje sie od skokow insuliny ktore umowzliwiaja rozwoj komorek tluszczowych. Trzustka produkuje insuline gdy wzrasta poziom cukru we krwi, a ten wzrasta po spozyciu produktow owysokim IG. Powodzenia!
[...] tylko tlumaczeniem. Nie w tym problem i najwazniejsze to przekonac o tym samego siebie. Slodycze sa generalnie niedobre, i o ile oczywiscie lepiej jest jesc miod zamiast cukru, a owoce zamiast czekolady, to i tak miod, zwlaszcza w polaczeniu z orzechami (tluszcze) i banan (wysoki IG) nie jest najlepszym pomyslem dla sylwetki. Ale oczywiscie [...]