[...] przez organizm większej ilości wolnych rodników. Może to prowadzić do narastania stresu oksydacyjnego w komórkach. Ponadto ultraprzetworzona żywność często zawiera dużo cukru i/lub jest gotowana w niezdrowych olejach, które wytwarzają aldehydy. Promieniowanie Promieniowanie rentgenowskie jest potrzebne do diagnostyki, ale trzeba wiedzieć, że [...]
[...] stosowanie odpowiedniej diety hipoglikemicznej (obniżającej stężenie glukozy). Trzykrotnie zdarzyło się, że gdy spacerowała od 20 do 30 minut po centrum handlowym, stężenie cukru we krwi spadło u niej z 11,8 do 7,2 mmol/l (czyli z 212 mg/dl do 130 mg/dl). W innym badaniu dotyczącym diabetyków 10-minutowy spacer po każdym posiłku skutecznie [...]
Resweratrol to naturalny polifenol występujący w znacznych ilościach w orzeszkach ziemnych, skórkach winogron i czerwonym winie. Resweratrol od dawna stał się składnikiem rozmaitych suplementów, które mają za zadanie utrzymać organizm w stanie równowagi. Ponadto ma wpływ na stężenie glutationu, aktywność enzymów antyoksydacyjnych, osłabia [...]
[...] A dieta skoro taka ci leżę to na niej zostań dla mnie ta dieta to pomyłka No chyba że ktoś jest na saa i redukuje Posłuchaj. Wierz mi że jeżeli byś się oduzależnił od cukru,słodyczy to taka dieta tłuszczowo,białkowo,warzywna jest jaknajbardziej nie przetworzona ,jak to było za naszych przodków. Kiedyś ludzie tak nie chorowali jak dzisiaj. [...]
[...] _Knife_ przypomniał mi swoim artykułem o jednej wielkiej, ponadczasowej wartości spacerów - to jest łatwa i przyjemna aktywność, która po jedzeniu sprzyja obniżeniu poziomu cukru we krwi, przez co i zapobiegają cukrzycy i zmniejszają ryzyko tycia. Może taki krótki np.półgodzinny spacer po jedzeniu nie wpływa znacząco na dobowy bilans, ale to [...]
Dzisiaj machnęłam ten tort z ksylitolem. Zamiast 250g cukru wzięłam 150g ksylitolu słodkie jak cholera i kiepsko wyrósł. A to właśnie takie biszkoptowate - same jaja, masło i troszeczkę bułki tartej.
[...] przysiadów. Zacznijmy od tego, że problem z zawrotami głowy może być natury dietetycznej czyli mamy braki w diecie, które powodują iż mamy za mało energii lub spadki poziomu cukru. Treningowo może być problem z oddychaniem podczas przysiadów, jeśli za długo przytrzymamy powietrze w płucach może pojawić się problemy z ciśnieniem i zawroty głowy, a [...]
Jeszcze mam drugi pomysł, najpierw samo mk677 a zamiast gw501516, dać berberynę na poprawę lipidów i obniżenie cukru. A później samo gw501516 na redukcję. Zmieniony przez - mjk2000 w dniu 2022-12-27 22:20:58
Słyszałeś kiedyś o takim skrócie jak WHR? Jest to stosunek obwodu talii do bioder. Mówi on wiele o Twoim zdrowiu i ryzyku chorób, takich jak cukrzyca typu 2, niewydolność serca, nadciśnienia tętniczego, a nawet nowotworów. Okazuje się, że jest to istotniejszy wskaźnik, niż popularny wskaźnik masy ciała BMI. W przypadku BMI mamy do czynienia ze [...]
[...] logikę to się z tym zgadzam, to tak jak piszesz jest to mit. Owszem ma to znaczenie przy endogennym wytwarzaniu GH np w nocy. Gdzie gh jest wytwarzane przy niskim poziomie cukru we krwi, jak podajesz z zewnątrz to jesteś już król dalej i tak czy siak masz już GH dostarczone, więc warunki do jego endogennego wytworzenia nie muszą zaistniec. [...]
[...] typu 2? Przeprowadzono metaanalizę w celu oceny wpływu kwasów omega-3 na stężenie glukozy we krwi na czczo, insulinooporność i hemoglobinę glikowaną (mierzy stężenie cukru we krwi w ostatnich 2-3 miesiącach, czasu życia czerwonej krwinki). Do przeglądu włączono trzydzieści badań. Wyniki W prawie 70% eksperymentów wykazano wpływ [...]
Odchudzanie powinno interesować nawet połowę populacji niektórych krajów. W Polsce sytuacja wcale nie jest lepsza. Zgromadzony tłuszcz to nie jest tylko problem wizualny, ale przede wszystkim sprzyja poważnym chorobom, szczególnie jeśli występuje w głębszych warstwach w tułowiu. Tego rodzaju tkanka jest aktywna metabolicznie, sprzyja powstawaniu [...]
[...] na glukozę i fruktozę, więc wychodzi na to, że zjadamy dwa cukry proste. Czyli jest to bardziej kwestia nazewnictwa, niż praktyki. Zawsze trzeba mieć na uwadze, że połowa cukru stołowego to fruktoza, która szybko i w niedużych ilościach zaczyna szkodzić wątrobie. Ostatnio były o tym fajne artykuły. Szczególnie ten i przykład z colą: [...]
Badania zrobiłam. Żadnych cudów nie ma - spadł mi tylko HDL i ciutek więcej cukru (szacowany z hemoglobiny glikowanej średni dzienny 102). Lepsze były wyniki hjak jadłam mniej ww a więcej tłuszczy - ale tyle się działo w ostatnim roku, że czynników wpływających na zmiany mogło być znacznie więcej niż sama dieta. Generalnie ładnie w normach [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
DAY 99 , 100 , 101 W weekend zaczal sie ponownie festyn jedzenia , wpadlo duzo owocow morza miesa i oczywiscie cukru %-) Tesciowa kazala jesc to jadlem \-) Nowy rok nowy ja :)) nie no zartuje oczywiscie , cel mam ustawiony juz od 100 dni i pomimo przerw poprzez choroby i dni w ktorych nie dojadalem narazie wracam na dobry tor. Dzisiaj rano sie [...]
Skrobia występuje w makaronach, kukurydzy, kukurydzy woskowej, ziemniakach, kaszach (np. gryczanej), jęczmieniu jarym, ryżu (białym, brązowym), płatkach owsianych (muesli), mące (także ziemniaczanej), a nawet w niedojrzałych (zielonkawych) bananach. A czym jest oporna skrobia? Co warto zapamiętać? W badaniach naukowych wykazano, iż np. chłodzenie [...]
[...] tego typu produkt. Czy berberyna to placebo? Jak dla mjie zdecydownaie nie. Mam w domu glukometr i widac roznice po zastosownaiu do posilku berberyny, a bez jej udzialu. Druga sprawa to samopoczucie. Czlowiek nie jest tak zamulony po obfitych posilkach podczas suplementacji, bo nie ma takich wahan cukru we krwi. Wiec jak dla mnie spoko suplement
[...] glukometr i poobserwować co się dzieje po wrzuceniu berberyny danej firmy jak się glikemia zachowuje, u mnie poszła w dół zauważalnie wiadomo nie oceniamy po jednym czy dwóch pomiarach bo glukometr też ma margines błędu i dużo rzeczy również wpływa na poziom cukru we krwi ale tak jak pisałem ta z SFD działa tak samo jak ze swansona czy now foods
Poszukując idealnej dla siebie diety, często nadmiernie komplikuje się sprawy, próbując na przykład z różnymi manipulacjami zawartościami składników odżywczych o funkcjach energetycznych, czyli tłuszczy i węglowodanów, a przy tym zapomina się, że dla dobrego stanu odżywienia organizmu źródło energii ma drugorzędne znaczenie i że ważniejszą rolę [...]
[...] przez to zawierac wiecej bialka na 100G WPH - to hydrolizat bialek serwatkowych, czyli bialko serwatkowe zostaje poddane procesowi hyrozlizy, pociecia struktur bialkowych na mniejsze łańcuchy peptydowe. Powinno być szybciej strawne i powodowac szybszy wzrost aminokwasów we krwi po spożyciu. Ponad to podobnie jak WPI ma niewiele tluszczu i cukru