Dodam też , że bardzo często chodzę do kibla się odlać . Higiena życia jest , tylko mało śpię i proawdzę dość aktywny tryb życia. Cukier w przedziale 70-100 to mam 93 . Do tego często się budzę w nocy ( nawet ze 3 razy) i ciężko zapsypiamDzięki Zmieniony przez - mrocznyy w dniu 2017-05-02 14:44:51
na 100g masz 32 g białka,a 52 g wegli w tym 36 g cukru czyli 300 ml coca coli. Ten szejk nie sprawił tego że chudniesz. Równie dobrze mozesz kupić izolat białkowy i sypnać do tego normalny cukier stołowy. Tu masz izolat http://www.sfd.pl/sklep/Trec_Soy_Protein_Isolate-opis25895.html do tego dodasz zblendowany ryż i będzie lepiej niż w/w herbal
miód jest tym samym co cukier= cukry proste, miód=cukier cukier=miód kwestia walorów smakowych.i tak i tak rozłoży się do glukozy. chyba że masz na mysli PRAWDZIWY MIOD OD PSZCZELARZA ten to ma chociaż jakieś minerały itd :)
[...] spożycia nabiału i glutenu, to po prostu nie zawracaj sobie głowy tymi bzdetami. Choć w kwestii nabiału, rzeczywiście należy zachować ostrożność ze względu na laktozę (dwucukier), który u większości ludzi powoduje dysfunkcje trawienne. Dzieje się tak dlatego, że produkcja laktazy - enzymu trawiącego ten cukier, rozbijającego go do galaktozy - [...]
[...] 35 minut Dzisiaj bez nóg - dałem odpocząć po wyjeździe. Od kolejnego razu znowu wyrzucam ćwiczenia na ręce - zastąpię czymś bardziej złożonym. Dieta To co w tabeli + 1 piwo + 1 szklanka domowej jerzynówki (robiona z jerzyn + wódka + cukier). /SFD/2017/5/3/700a824eb6c04501a58e05347f1732b7.jpg Zmieniony przez - Detoxik w dniu 2017-05-03 10:59:39
Izolat serwatkowy zdecydowanie lepszy. Praktycznie brak laktozy. Przy wyborze sugeruj się składem. Patrz czy nie ma zbędnych dodatków jak cukier typu fruktoza. Białko sojowe - nie... lepiej algi: chlorella, spirulina, a także białko konopne, drożdże odżywcze.
Niby czemu rodzynki to śmieciowe jedzenie? A proszę, wytłumacz mi, co tam się znajduje poza czystą fruktozą "owiniętą" w błonnik? To prawie jak cukier stołowy, tyle że cukier stołowy ma lepszy profil cukrów prostych :D A co do fruktozy... poczytaj sobie proszę, bo nie chce się powtarzać... a to tylko mały wycinek tego co fruktoza potrafi [...]
I beg to differ :D Nie ma czegoś takiego jak sztuczna lub naturalna fruktoza. Fruktoza to fruktoza, ten sam cukier, czy to w formie skrystalizowanego proszku, syropu czy w owocu - to ten sam związek chemiczny. Działa identycznie. Jedyna różnica to stężenie i błonnik, który łagodzi znacznie jej szkodliwe działanie. Tak naprawdę, błonnik to jedyna [...]
Nie zrozumiałeś mnie. :) Wiem o tym, że fruktoza to cukier prosty, monosacharyd który występuje zarówno w owocach, sokach owocowych, miodzie i.t.d Po prostu wrzucanie owoców do jednego wora z produktami zasobnymi w syrop glukozowo-fruktozowy to grube nieporozumienie. Przecież owoce są zasobne w witaminy, składniki mineralne oraz błonnik [...]
[...] na komórki mózgowe i potrafi doprowadzić do mutacji setek genów mózgowych. Problem z fruktozą (w przeciwieństwie do glukozy) jest taki, że dla naszego organizmu jest cukier "obcym" i nie bardzo potrafimy go skutecznie metabolizować, dlatego część niestrawionego cukru dostaje się do jelita grubego, gdzie jest pożywką dla bakterii [...]
[...] by się przydały, np. w postaci omletu. Komponuj posiłki tak, by było w nich minimum 20-25g białka, by próg leucynowy mógł zostać osiągnięty. Czy robiłeś kiedyś podstawowe badania ? Bo zanim zaczniesz redukcję - przydałyby się chociażby podstawy. Morfologia, mocz, pełny lipidogram, tsh, cukier, a prywatnie ft3, ft4, można też testosteron.
[...] (w tym od groma fruktozy) co stanowi równowartości jakichś 2,5 łyżeczki cukru stołowego... I mówimy o regularnym spożyciu. Dorzuć jeszcze utlenione PUFA z oleju słonecznikowego, cukier dodany do rodzynek (bo w sklepie znajdziesz na 95% dosładzane) i siarczany. Zupełne nieporozumienie dla mnie. Zmieniony przez - Arthass w dniu 2017-05-05 12:51:21
[...] nie będę nikomu wytykał w diecie. Wytykam to co jest jednoznacznie śmieciowym jedzeniem, a świeże owoce nie należą do tej grupy (ani też mrożone). Krówka to powinien być: cukier, mleko i tłuszcz tak ogólnikowo pisząc. Jako cukier używa się zwykle sacharozy i/lub glukozy. Problem w tym, że tłuszcz to zapewne będzie utwardzony roślinny... ale to [...]
miód jest tym samym co cukier= cukry proste, miód=cukier cukier=miód kwestia walorów smakowych.i tak i tak rozłoży się do glukozy. chyba że masz na mysli PRAWDZIWY MIOD OD PSZCZELARZA ten to ma chociaż jakieś minerały itd :) Nie powiedziałbym, że ma jakieś sensowne ilości minerałów. Wszystko w granicach 1-2% w łyżce, a cukru sporo, bo aż 80% [...]
[...] A co jeśli jesz za mało białka? Takim sposobem z wagą tracisz mięśnie. Szukasz porad, no to jedziemy: 1. odstawiasz fast foody, słodzone napoje, suszone owoce 2. ograniczasz cukier albo eliminujesz, w razie potrzeby słodzisz stewią/erytrytolem/ksylitolem - do wyboru 3. odpadają wędliny, za to przyzwyczajasz się do mięcha, rybek 4. zaczynasz lubić [...]
Z ztym tłuszczem przy insie to też średnia teoria... Kiedyś też się bałem, ale za namową Lukiego zacząłem dodawać niewielkie ilośći tłuszczy do posiłków z insą. Tłuszcz przecież stabilizuje cukier. A na insie potrafię być suchy jak inni na środkach jakościowych :-P
Na mleko nei mam alergii napewno bo pijam codziennie do kawy , nabiał tez wcinam nieraz 150g naraz .jogurty codziennie . . Gdyby nie to ze jestem na redu to wciągnąłbym z przyjemności a tabliczke czekolady o zrobił foto twarzy hehe . widac mozliwe taka moja uroda. Cukier moge zjesc 50g naraz i nic a batony czy czekoady i pot mnie zalewa . [...]
[...] składnik, może być inaczej "opakowany" - z jednych pokarmów jest łatwiej dostępny, z innych - trudniej... Podobnie w otoczce innych składników nasilających alergię (jak cukier) - może działać silniej uczulająco, niż w otoczce składników hamujących reakcje alergiczne, jak np. jakieś składniki przeciwzapalne z roślin... Ludzie inaczej reagują [...]