[...] jednej porcji zaw: % ZDS Wartość energetyczna: 130 kcal Kalorie z tłuszczy 10 kcal Tłuszcz 1 g 2% - w tym nasycone 0,5 g 3% - w tym trans 0 g Cholesterol 20 mg 7% Sód 90 mg 4% Potas 190 mg 5% Węglowodany 3 g 1% - w tym cukier 1 g Błonnik 0 g 0% Białko 25 g 50% Witamina A 0% Wapń 15% Magnez 6% Witamina C 0% Żelazo 4%
[...] makarony) i waga szła w górę. Dlatego nie wiem, jak teraz ma iść w dół. Wątpliwości budzą też niektóre przekaski (snikers, 400g melona - unikałam dotychczas tego, zeby cukier mi nie skakał, a teraz mam takie cuda w diecie). Mój mąż mówi, ze mam olać tego dietetyka, bo nie widać efektów. Tylko co potem? Innego dietetyka u nas nie ma. [...]
[...] nie ubolewałam nad tym ...:-) jednak krokieta od mamy bym zjadłaaaa:-))ja na co dzien uzywam slodziku tego z lidla , kupiłam specjalnie ksylitol do ciasta bo miał byc sypki cukier wiec zeby było sypkie to wziełam ksylitol. Mam tez stewie w tabletkach ale strasznie słaba jest .... nie wiem czy stewia generalnie jest slabsza ( bo nie uzywałam [...]
Własnie miałem pisać ze ten słodzik do ciast jest z malto :D Czyli co lepiej wrzucić biały cukier ?%-) Widzę, że z tymi batatami jest jak z borówkami. Raz za 14 zł a innego dnia za 6 :-D
nie no lepiej juz to niż cukier :D a batatów nigdy nawet nie jadłem :P kiedys musi być ten pierwszy raz :D A no widzisz- w dodatku raz na X czasu %-) Musisz w takim razie spróbować koniecznie. Jak dla mnie niebo w gębie. Frytki przede wszystkim.
otoz mieszkam w Szwecji a o to i tabelka owego masla: 623kcal, 48,9tz czego6,8g to nasycone, 16 ww, z czego 4 to cukier, blonnik 8,4 a bialko 25,6g 99,3% to orzeszki ziemne Zmieniony przez - Jagiellonczyk w dniu 2015-03-18 22:56:23
[...] i tłusty, to dobra opcja. Mało laktozy. Podlałbym go olejem lnianym i taką pastą kończyłbym dzień. Kiedyś. Domowe przetwory, biedronkowe pyszności mają wspólny mianownik: cukier dodany (pod postacią np. syropu g.-f. i/lub czystego cukru). To nie sprzyja metabolizmowi cukrów. W Biedronce pojawił się produkt nr 1 dla mnie: "Półgęski" Idealna [...]
[...] przed / po treningu. Wartości odżywcze SKŁADNIKI AKTYWNE Low Calorie Meal Replacement Porcja 50g Ilość porcji w opakowaniu 32 Opakowanie 1600g Zawartość jednej porcji zaw: % ZDS Wartość energetyczna: 202 kcal 10% Tłuszcze 4,1 g 6% - w tym nasycone 0,8 g 4% Węglowodany 20 g 8% - w tym cukier 15 g 17% Białko 19 g 38% Sód 0,5 g 8%
[...] trybu życia. Wartości odżywcze SKŁADNIKI AKTYWNE Protein Wafers Porcja 40g Ilość porcji w opakowaniu 10 Opakowanie 10x40g Zawartość jednej porcji zaw: % ZDS Wartość energetyczna: 194 kcal 10% Tłuszcz 9,0 g 13% - w tym nasycone 5,8 g 29% Węglowodany 13 g 5% - w tym cukier 6 g 7% Błonnik 0,4 g Białko 15 g 30% Sól 0,19 g 3%
[...] te podudzia indycze - jak zwykle się nie dopiekły.. Godzina w 175st + 30min w 200.. Ale apetyt mi przeszedł.. Marynata - słodka papryka, pieprz biały, cynamon, brązowy cukier i oliwa z oliwek. Zapach - jak ciasto!!! Poważnie - żona myślała, że jakieś ciasto piekę! Tyle, że w marynacie powinna być jeszcze musztarda, której zapomniałem [...]
[...] około , dieta ułożona ale nie idealnie i dokładnie i nie zamierzam dokładniej gdyż nie chcę zwariować , mniej więcej wychodzi mi 2000-2300kcal dziennie wykluczony całkowicie cukier , wcześniej były to już nie gramy , a kilogramy cukru.. Tłuszcze nasycone też staram się ograniczać . Codziennie biegam , oprócz tego staram się jakiś delikatny [...]
[...] przetworzony i o ile raz na czas nie zrobi Ci krzywdy, to raczej nie jest wskazane jedzenie go każdego dnia. Są bardziej wartościowe źródła węglowodanów. To już lepiej od czasu do czasu sięgnąć po ziemniaka ;-) No i z majonezem to też "taka sobie" historia. Zwykle mają różne wspomagacze, cukier i jakieś zagęstniki. Upewnij się na etykiecie.
Przy dużej redukcji takie objawy są ale skoro miało to miejsce dawno to bardziej prawdopodobne że masz namieszane w układzie hormonalnym. Na Twoim miejscu zbadałbym minimum tarczycę i skontrolował cukier
trzymania michy na 100% przy weglach max. 30-40g Tak ci się tylko wydaje. Realnie organizm dostaje ~150g węgli. Masz za dużo białka, a nadmiar białka jest zamieniany w glukozę. Organizm potrafi w procesie glukoneogenezy zamienić ~50% w cukier.