[...] dzialu i pokaz jakie ci wyszlo zapotrzebowanie. Mysle ze 560 ww to duzo na wyrost. Lepiej zaczac od nizszej ilosci kcal, obserwowac pomiary i w razie potrzeby dokladac. Kakao puchatek won, to sam cukier, maslo roslinne zastap normalnym maslem extra. I daj jakaś ludzka porcje miesa, bo 80 g to na talerzu nie widac. Ryz wazysz przed gotowaniem?
Mnie tłukli, że nadmiar węgli zalewa, oczywiście nadmiar typu białe pieczywo itp oraz cukier... Nie sądzę, żeby zdrowe tłuszcze były tym co nam siedzi pod skórą
[...] badan na ten temat - to ze po pol roku traci na wlasciwosciach w sumie pierwsze slysze ale jak wiadomo roznie moze byc,jakby tak kazdy wiedzial ze po roku bedzie z tego cukier to by wiekoszosc nie kupowala na 'zaś' z podgrzewaniem bankowo - z tym ze po jakims czasie w temp. pokojowej traci wlasciwosci trzeba poszperac bardziej Zmieniony [...]
Koniu, na razie nie wyobrażam sobie menu bez czegoś słodkiego:) Cukier odstawiam, zostają owoce. Zobaczymy czy na +- 30g fruktozy dziennie to co ma iść pójdzie w dół. 7 sierpnia Posiłki zgodne z zapotrzebowaniem: 1. Kanapki z pieczywa wieloziarnistego, warzywa, 2 jajka, jabłka 200g 2. 200g piersi, 200g ziemniaków, warzywa, orzechy 3. Po [...]
[...] Ja kiełbacha, cebula, mleko (odrobinę), pomidory (już po ugotowaniu) Zaraz rozpoczyna się sezon na truskawki, więc dam wam przepis. Obierasz truskawki z tego zielonego czegoś. Wrzucasz do pojemnika. Dolewasz maślanki / kefiru / jogurtu naturalnego. Wrzucasz cukier (ewentualnie). Miksujesz wszystko. Ma mieć kolor lekko jasny. Niebo w mordzie
hehe danon ma wyplacic jakies odszkodowania czy cos ale to juz dawno o tym bylo - jak koniu pisal a ten cukier w koli to ciekawe,ciekawe jak ktos litre wypija - a tak jak Ty kilka chyba - to wpada niespodziewanie ~20g/1000ml jak wypijasz butle na dzien - to masz 40g i z ketozy wielkie gowno dorzucajac jeszcze resztke koljenych wegli a masz 'kołk [...]
[...] że tak się często dzieje, nie chciałabym żeby mi też urosła bo mam mnóstwo par ulubionych butów, szkoda jakbym juz nie mogła ich założyć :-( huda miałam sprawdzany cukier i wszystko ok, wogóle zawsze wszystkie wyniki miałam bardzo dobre :-) Słyszałam opinie, że często dzieci rodzą się z wagą i wymiarami podobnymi jak rodzice, a ja [...]
[...] liczenia i wyrabiania się w założeniach. Niewielkie wachnięcia w jedną czy drugą stronę są dopuszczalne. Taki bilans jaki wyszedł jest OK. A co do herbaty czy kawy to nie wiem co lepsze. Ja piję gorzkie i Tobie radzę się przyzwyczaić. Poza tym cukier zabija smak prawdziwej kawy. Jak się nauczysz pić gorzką to zobaczysz co tracisz słodząc
[...] pokarmem. Glukoza dostarcza głównej części energii do procesów życiowych. Jest także substratem w wielu reakcjach przemiany materii. Glukoza w organizmie człowieka to jedyny cukier prosty występujący w większej ilości, ponieważ wszystkie inne cukry, które zjadamy, są przekształcone w glukozę przez wątrobę. W organizmie człowieka jest jedyną formą [...]
Fruktoza, zwana także cukrem owocowym, to inny bardzo rozpowszechniony cukier prosty. Fruktoza jest ketozą. Ma taki sam wzór sumaryczny jak glukoza, ale inne wzajemne ułożenie atomów w cząsteczce. Fruktoza jest zatem izomerem 6 glukozy. W stanie wolnym występuje w wielu owocach i miodzie. Fruktoza stanowi łatwo przyswajalny składnik pożywienia. [...]
LAKTOZA , C12H22O11, cukier mleczny, disacharyd zbud. z reszt D-galaktozy i D-glukozy, występujący w mleku wszystkich ssaków (mleko ludzkie 6,7%, krowie 4,5%), otrzymywany jako produkt uboczny z serwatki w przemyśle serowarskim; laktoza jest białą krystal. substancją o słabo słodkim smaku (3 razy mniej słodka niż sacharoza); rozp. w wodzie, nie [...]
MALTOZA, cukier słodowy, C12H22O11, disacharyd zbudowany z dwóch cząsteczek D-glukozy; tworzy się ze skrobi i glikogenu pod działaniem enzymu diastazy lub amylazy albo jako produkt przejściowy kwaśnej hydrolizy; dalsza kwaśna hydroliza maltozy lub działanie enzymu maltazy prowadzi do D-glukozy; maltoza jest substancją białą, krystal., mniej słodką [...]
Jajkami to powinieneś się martwić, ale tymi zawartymi w placku z rabarbarem gdzie poleciała do nich mąka i cukier To nie jaja same w sobie są złe, tylko to co do nich dodajemy. Moim zdaniem zaczynasz od dziwnej strony- pasowałoby najpierw rozpisać dietę, zobaczyć ile wychodzi z tego kcal, ile bwt, i potem ewentualnie ją stosować (pozwalając [...]
paluszki surimi, to kraba na oczy nie widziały. Zerknij na sklad pierwszych lepszych: cukier, pomielone odpady z ryb, chemia. Syf jak stąd do Tokio :-D
Paraboiled ma niskie IG. Wiem że zaraz stado naukowców wyleic mi z badaniami że ig nie ma znaczenia, ale wyebane mam na to, chcecie to se wpyerdalajcie biały cukier skoro nie ma znaczenia %-) A co do żytnich to mi dużo bardziej smakują i nie nawalam aż takich bąków jak po owsianych %-)