[...] mówisz? Czyli dobrze rozumiem: rano organizm wytwarza sporo insuliny, a jedząc wtedy węgle, „zmuszam” go do wytwarzania tej insuliny w jeszcze większych ilościach, żeby zbić cukier? Więc lepiej zjeść B+T, żeby oszczędzić trzustce pracy, si? (Znalazłam tutaj, że więcej insuliny wytwarzamy 6.00-8.00 i 18.00-20.00, a także 16.00-18.00 i 20.00-22.00 [...]
[...] może upośledzać funkcjonowanie naczyń włosowatych. 54/Cukier może powodować problemy ze ścięgnami. 55/Cukier powoduje bóle głowy, włączając w to migreny. 56/Rafinowany cukier w diecie obniża wydajność uczenia się, niekorzystnie wpływa na wyniki w nauce oraz może przyczyniać się do powstawania trudności w nauce. 57/Cukier może powodować [...]
Fruktoza - niebezpieczny cukier Fruktoza, cukier używany najczęściej do produkcji napojów gazowanych, jest bardzo niebezpieczna - tak twierdzą brytyjscy naukowcy. Ich zdaniem fruktoza jest odpowiedzialna za przyrost tkanki tłuszczowej. Cukier - biała śmierć! O zgubnych skutkach cukru wiadomo od dawna. Najnowsze badania przeprowadzone na Wyspach [...]
[...] + pomidory z puszki + przyprawy i super szama , jeszcze jak sypne na wierzch trochę ryzu brązowego to już mega w ogole , wyszedł caly wok z 6kg wszystkiego... jedynie na cukier trochę ciśnie ale to przewaznie w weekendy bo za dużo czasu mam na myslenie o tym hehe wypatruje srody , trening pelcow czyli mega p******niecie 8-) suplementy HI TEC [...]
W tym kalkulatorze coś nie mogę wpisać tak jak chcę tych składników. Podeślę Wam jak mam to rozpisane tutaj jeśli to nie jest większy problem. Dzień 1; 7:00 JAJKO SADZONE NA BUŁCE Z WARZYWAMI 10 minut SKŁADNIKI Bułka pszenna - 160 g Jajka - 2 sztuki Oliwa z oliwek - 5 g Pomidor - 50 g Ser mozzarella - 30 g 10;00 GÓRALSKI TALERZ 5 minut SKŁADNIKI [...]
[...] jest zawarta w nim fruktoza. W podobnym duchu biochemicy wypowiadają się od dawna, choć rzadko publicznie. Lustig mówi o tym, że w porównaniu z innymi węglowodanami cukier jest “izokaloryczny ale nie izometaboliczny” (w oryg. “isocaloric but not isometabolic”). Jak to rozumieć? Oznacza to, że jeśli zjemy 100 kalorii glukozy (np. w [...]
[...] wzroście 178 waga 63 to trzeba zapomnieć o redukcji tylko właściwie się odżywiać, bo z deficytem kalorii nie urośniesz do zamierzonych 180 Banany nie, bo maja fruktozę, a to cukier prosty: http://www.sfd.pl/%5BArt%5D_Diabelska_fruktoza-t434974.html Z resztą aby udoskonalić Twoją właściwą drogę zdrowego odżywiania to zajrzyj tu: [...]
[...] dokładnie i bez filmów każdy kto stosuje IIFYm i przestrzega zasad o tym wie ale jakie wtedy IIFYm skoro je sie kurczaka z ryżem na sucho? wszystko co dobre ma w sobie i cukier i fat to co najbardziej smaczne - ale też kaloryczne i najmniej syci! inaczej organizm zareaguje jedzac na sniadanie ww zlozone a inaczej jedzac slodkiego batona [...]
[...] niz chwilowym spowolnieniem spalania tluszczu. Po trzecie bcaa i glukoza podnosza poziom insuliny czyli ograniczaja lipoluze ale reakcjacorganizmu jest inna. Co innego cukier a co innego aminokwasy. W przypadku tych drugich tez podniesie sie poziom insy ale upchna cukier z krwi i tym samym pozniej nasili uwalnianie kqwasow tluszczowych [...]
Akurat te kilka godzin po treningu faktycznie nie ma znaczenia. Bezsensem jest jeść cukier-cukier. Ale mozna a nawet warto zjeść cos co się lubi. Niekoniecznie musi to być fast food czy snickersy. Ale ladowanie w siebie przez cały dzień 100% węgli w postaci ww złożonych. Zmieniony przez - solaros w dniu 2014-12-09 00:12:44
Pytanie za 100pkt. Co lepiej rano (obok burgera i frytek) 1-Zwykła cola 2-Milkshake 3-Szejk owocowy Kola to tylko cukier. Milkshake cukier (laktoza) + fat Owocowy shake - fruktoza i glukoza Optuje za opcją 3.
Na fotkach nadal wyglądasz modelowo jak z okładki :) az sie chyba zarumienilem };-) Solaros cukier musi mieścić się w jakimś przedziale czy wystarczy ze cukier podskoczy po posiłku i juz wiadomo ze insulina działa ? u zdrowej osoby sa normy ile powinien wynosic poziom cukru rano na czczo godzine po posilku a zwlaszcza 2 godziny po posilku [...]
[...] polifenoli. Gdyby pili zieloną herbatę, jedli surowe warzywa - nie mieliby takiego dużego parcia na piwo, od którego się w końcu uzależniają... (...)owoc to taki naturalny cukierek nie rozumiem dlaczego ludzie na reduckji unikaja jak rzeczy najgorszej ze wszystkiego mozna zrezygnowac ale z owocow i tej chwili przyjemnosci/sklodkosci - nigdy do [...]
Natan jakieś 400g mąki 400ml.mleka 1,5% (lub 259ml i reszta wody) proszek Cukier waniliowy cukier 1 jajko (lub dwa) wychodzi mi 6/7 gofrow tych normalnych makro to wegli ok 45g i 1,5-3g fatu zależy ile mleka i jajek to wszytsko przed nadzieniem Białko nie wiem ,że 5gram może Próbowałem na mleku u bialku jaj to odkleic nie mogłem Więc u [...]
[...] kcal , przy braku układu odpornościowego- to juz za dużo. ADAPTACJA. Wracając do mięśni i glikogenu. W mięśniach ( i wątrobie) jest glikogen. To paliwo. To zmagazynowany cukier. I teraz- stosując dietę LowCarb , cały czas pozbywasz się glikogenu z mięśni. Ale go nie uzupełniasz. Bo nie robisz ładowan. Tj. Cały czas się traci i uzupełnia [...]
[...] kcal , przy braku układu odpornościowego- to juz za dużo. ADAPTACJA. Wracając do mięśni i glikogenu. W mięśniach ( i wątrobie) jest glikogen. To paliwo. To zmagazynowany cukier. I teraz- stosując dietę LowCarb , cały czas pozbywasz się glikogenu z mięśni. Ale go nie uzupełniasz. Bo nie robisz ładowan. Tj. Cały czas się traci i uzupełnia [...]
Ja mam znajomych którzy kupują i wydają krocie na sól z końca świata, sól z potu nietoperza, cukier z buraka który rośnie w edenie... Jak się spotykamy to zawsze na stole fundują chipsy, pepisy bekonowe i delicje haha i zawsze wygłodniali zjedzą 90% tak się prześcigają, reszta 10 % inni goście. Trochę to komiczne bo właściwie każdemu z nas w [...]
....szkoda tylko, że to nie owoce czy orzechy. A kur#a w 99% baton, zapity słodkim napojem. Potem szlochy, że cukier jest be. Cukier sam w sosie nie jest be. Nadmiar może być (lecz nie musi, a na pewno u zdrowej o aktywnej osoby nie jest!) za to mix fatu i cukru każdego może sprowadzi na ziemię. I to szybko.