[...] a Ty na dodatek w swoich wnioskach podałeś co innego niż autor %-). Chyba że ja inne fragmenty przeczytałem };-). Ale nigdzie nie znalazłem, że tłuszcz podbija insulinę/cukier ;-). Ogólnie ja jestem w stanie się zgodzić z autorem w niektórych kwestiach, bo wg mnie jego teza jest następująca. Społeczeństwo tyje przez nadmiar spożywanej [...]
[...] samemu zrobic: 0,5 l spiritusu, 0,5 kg cukru i sok wycisniety z 2 kg cytryn. Do duzego sloika czy cos podobnego, musi postac 4-5 dni i trzeba co jakis czas wymieszac, bo cukier sie szybko nie rozpusci. Potem przecedzic przez geste sito, lub gaze, chybaze komus nie przeszkadzaja farfocle z cytrym to nie trzeba. Za dlugo nie moze postac, bo [...]
[...] odjąć z gryfu jeżeli w ogóle pójdę na siłownię. Dodam tylko, że mądry program wyliczył mnie na brakujące 1000 kcal. Bez przesady. Zjadłem z Młodym czekoladę na spółkę. Tak. Mleczną z orzechami. W składzie cukier a nie syrop G-F. I wszystko w temacie w sumie. Lekko odlatuję. To był mocny dzień. Zmieniony przez - MaGor w dniu 2015-11-25 23:55:25
[...] No nie powiem. Trochę spięło. Za to czułem się bardzo dobrze. I jakoś się ożywiłem... Na pół godziny. Potem chlasnął mnie taki niż energetyczny, że myślałem o drzemce. Może cukier spadł? Skąd by się wziął :-D Na śniadanie zabrałem tylko pół pęta suszonej kiełbasy i "chleb" z wiórków kokosowych. Coś mi się widzi, że w domu też będzie lekkie [...]
[...] gdzieś w opiniach o tej książce wyczytałem. Ogólnie, lektura fajna. Innych jego nie czytałem. Każdy pisze zdroworozsądkowo, ale jak jeden pisze, że węgle podbijają insulinę/cukier we krwi, a drugi, że tłuszcz podbija, to coś jest nie tak. Takie rzeczy chyba da się sprawdzić.. A może każdy ma inaczej?? (piszę to, bo mi krzywa cukrowa wyszła w [...]
Strona 22: Cukrzycę powodują nie węglowodany, a mięso i tłuszcze. Nawet cukier jest nieogroźny, o ile nie spożywamy go w nadmiarze. Mięso powoduje insulinooporność i podwyższa poziom insuliny, co w konsekwencji prowadzi do cukrzycy i w znacznym stopniu przyczynia się do otyłości. Może lekkiej nadinterpretacji dokonałem, bo czytałem to jakiś czas [...]
[...] Nie można więc być lamą! Nie ma odpuszczania, nie ma lekkich treningów. Dieta? Dopracowana w każdym szczególe. (tak się przynajmniej wtedy wydaje). Cukierek? Zapomnij. Sam cukier i tłuszcze trans. Cukrzyca i otyłość murowana. Burger? Oszalałaś! Jeśli już to samo mięso i warzywa. Gluten zabija na miejscu. Dodatni bilans kaloryczny (w końcu [...]
[...] typowo aerobowym czy siłowym gdzie nie brakuje nam tlenu i nie ma potrzeby produkcji go z WW możemy trenować i 3h praktycznie nie naruszając zapasów glikogenu. Nawet mierząc cukier po 6h po posiłku w tym ciężkim treningu siłowym nie powinien on być niski bo organizm energie czerpię z kwasów tłuszczowych oszczędzając glikogen. Nawet badanie [...]
Tak, sa napady wilczego glodu na slodkie. Kiedys wstawalem w nocy i potrafilem pol sloika nutelli zjesc. Cukier nisko, organizm sie domaga, ale po zjedzeniu cukier skacze aby znow spasc jeszcze nizej. Moze nie klucie jest tu problemem ale tutaj w norwegii paski sa duzo drozsze bez recepty. W Pl bede musial ogarnac. Dodatkowo ciezko okreslic co [...]
Tak, sa napady wilczego glodu na slodkie. Kiedys wstawalem w nocy i potrafilem pol sloika nutelli zjesc. Cukier nisko, organizm sie domaga, ale po zjedzeniu cukier skacze aby znow spasc jeszcze nizej. Moze nie klucie jest tu problemem ale tutaj w norwegii paski sa duzo drozsze bez recepty. W Pl bede musial ogarnac. Dodatkowo ciezko okreslic co [...]
Tak, sa napady wilczego glodu na slodkie. Kiedys wstawalem w nocy i potrafilem pol sloika nutelli zjesc. Cukier nisko, organizm sie domaga, ale po zjedzeniu cukier skacze aby znow spasc jeszcze nizej. Moze nie klucie jest tu problemem ale tutaj w norwegii paski sa duzo drozsze bez recepty. W Pl bede musial ogarnac. Dodatkowo ciezko okreslic co [...]
[...] Krebsa pochodzenia tłuszczowego nie opuszczają go w postaci CO2, przy pierwszym obrocie, a robią to węgle ze szczawiooctanu pochodzenia cukrowego, to wszyscy myślą, że to cukier daje energię. Gdyby materiał energetyczny wędrownych ptaków (czytaj - mięśni!) był magazynowany w formie glikogenu, to ze względu na dużą masę nie byłyby one zdolne [...]
[...] Krebsa pochodzenia tłuszczowego nie opuszczają go w postaci CO2, przy pierwszym obrocie, a robią to węgle ze szczawiooctanu pochodzenia cukrowego, to wszyscy myślą, że to cukier daje energię. Gdyby materiał energetyczny wędrownych ptaków (czytaj - mięśni!) był magazynowany w formie glikogenu, to ze względu na dużą masę nie byłyby one zdolne [...]
nie wiem jak to jest u pro... za wyjątkiem Roberta pewnie nikt na tej diecie nie jest to raz a dwa GH nie zawsze musi wybijać cukier na tyle, żeby walic slin w innym wypadku to walic slin na tym zywieniu to raczej zabójstwo %-
[...] bylo cos kolo 300g tluszczu. A z tym obcieciem bialka to byl chyba strzal w dziesiatke Natan! Jak jest za go duzo to znow zachodzi glukonogeneza tak jak napisales i skacze cukier we krwi tak jak przy cukrach a przy mojej hipoglikemi to widac bardzo dobrze. Napisalem "chyba" bo musze sie przekonac w dluzszej perspektywie. Ale zaryzykowalem i [...]
[...] IG to jest dużo lepiej. Glukoza na czczo dobra więc lekarze mówią, ze nie ma problem itp. Krzywa cukrową by było lepiej zrobić i pewnie wtedy by pokazało, że po glukozie cukier skacze a potem spada nisko. Ale wątpię aby lekarze coś doradzili oprócz prowadzenia diety i wyeliminowania wszelkich cukrów prostych. Odstawiłem cukry łącznie z [...]
[...] IG to jest dużo lepiej. Glukoza na czczo dobra więc lekarze mówią, ze nie ma problem itp. Krzywa cukrową by było lepiej zrobić i pewnie wtedy by pokazało, że po glukozie cukier skacze a potem spada nisko. Ale wątpię aby lekarze coś doradzili oprócz prowadzenia diety i wyeliminowania wszelkich cukrów prostych. Odstawiłem cukry łącznie z [...]
Hipa reaktywana, Na nizszych tluszczach i wyzszych bialkach szybciej dojdziesz do siebie w kontekscie insulinoopornosci, wegle dalbym na zero Jak to? Przy wysokim białku i niskim tłuszczu organizm nie pójdzie na łatwizne i nie przerobi czasem białka na cukier? Jak powinno wyglądać b/t/w żeby maksymalnie poprawić wrażliwość na insulinę?