dużo w tym twoim jadłospisie cukrów prostych i białego pieczywa. Moja rada jest taka zostaw cukier(jak słodzisz to używaj miodu) uważaj czy nie jesz słodzonych produktów(wspomniany przez ciebie nektar) a białe pieczywo zastąp ciemnym żytnim. Ogólnie zwiększ ilość błonnika to może nie będzie ci się chciało tak żreć. A do wszystkich mam teorię, [...]
Wiesz, no nie bardzo te sosy, dlatego,że liczy się stężenie czystych weglowodanów. Fakt, że warzywka trochę neutralizują ten cukier, ale niestety, mają mniejsze stężenie tych węgli, niż sacharoza. Dlatego mnie się wydaje, że IG sałatki z cukrem jest wyższy. W fazie I lepiej więc zrezygnować z tego typu przypraw. Czytaj tez skład przypraw [...]
[...] (uprzednio umyte, namoczone w ciepłej wodzie i posiekane). oczywiście nie można zapomnieć o świeżych owocach - najlepszej z alternatywie fabrycznego cukru. Zawarty w nich cukier występuje w formie naturalnej, w odpowiedniej ilości i kombinacji wraz z substancjami witalnymi i balastowymi - ma dzia-łanie synergiczne, w przeciwieństwie do [...]
sztuczny miód robi się z cukru, tylko i wyłącznie.Otrzymywany przez hydrolizę kwasową z sacharozy (otrzymuje się wtedy cukier inwertowany-to jest na opakowaniu) oraz skrobi (syrop skrobiowy),do tego trochę miodowego, sztucznego smrodku i tyle Na procesie obróbki się nie znam, ale oglądałam ostatnio w sklepie słoiki smoczek
[...] że roczne spożycie miodu wśród plemiona Anbarra, zamieszkującego północną Australię, wynosi ok. 2 kg na osobę w ciągu roku. Należy jednak podkreślić, że jedzą oni również cukier rafinowany, co zapewne zmniejsza ich chęć do zdobywania miodu naturalnego. Zarówno dla ludzi epoki kamienia łupanego, jak i współczesnych plemion pierwotnych [...]
[...] 65 a 70% nie jest zbyt duża???(nie wiem może się mylę?) Poza tym chciałam się zapytać co sadzicie o tych WSZYSTKICH przyprawach, sosach i innych dodatkach , które zawierają w swoim składzie cukier???!!!!-ponieważ niemal każdy (chociażby sos sojowy ) go zawiera Nie jestem pewna czy dobrze robię stosując te dodatki do sałatk , mięs czy twarogu?
Flajek-do czego jest niezbędny ten cukier młodemu organizmowi?(hmm, może do stawiania grzywki na wodzie z cukrem )? I tak jest go dostatecznie dużo w produktach spożywczych.Moim zdaniem nei ma sensu słodzić. smoczek
W takim razie piszę. Na początku jednak trzeba zaznaczyć, że i tak nie jest to dieta na dni, kiedy się intensywnie ćwiczy - zalecany jest umiarkowany wysiłek (gimnastyka, szybkie spacerki), ale to chyba jasne. Ważna uwaga - powinno mieć się podczas diety dobre samopoczucie - jeśli zaczyna boleć głowa lub brzuch, należy dietę przerwać. Czas: 7 dni. [...]
do pkt. 35. a wiec rano a nie wieczorem (tym bardziej przed snem), poniewaz owoce zawieraja fruktoze (cukier prosty), a jak wiadomo ta moze zamienic sie w niechciany tluszczyk. owocow nie nalezy jesc po glownych posilkach (a takze podczas posilkow), poniewaz nie dosc, ze powoduje to tycie (fruktoza z owocow w polaczeniu np. z ryzem) to jeszcze [...]
Cukier Na pewno warto słodzić mniej albo wcale nie słodzić, gdyż cukier znajduje się w wielu produktach /np. bułkach, chlebie, napojach/. 100 g dostarcza ok 400 kcal tzw. pustych czyli pozbawionych wartościowych składników mineralnych. Lepiej do porannej kawy dodać łyżeczkę miodu, co prawda jest kaloryczny, ale pożyteczny dla zdrowia. Słowo [...]
[...] na kawalki dlugosci 3-4 cm, wlozyc je do butelki z wodka, odstawic do maceracji na 15-20 dni. 2. Po tym czasie nalew przelac do butelki, dodac rozpuszczony w 2 lyzkach wody cukier i wymieszac. Zakorkowac butelke i odstawic na 2-3 dni. 3. Gotowa wodke przefiltrowac i rozlac do butelek. Do kazdej butelki mozna wlozyc zdzblo trawy zubrowej dla [...]
Tak jak pisalem wczesniej jem 1 tabsa 30 minut przed 2 sniadaniem.Rano jem platki z mlekiem.Druga tura tabsow idzie na 1 godzine przed treningiem.Faktem jest ze wyrzucilem cukier ze swojego jadlospisu.Byc moze w tym jest problem.Sog dla Ciebie !
Wiesz, mam koleżankę chorą na cukrzycę i czasem pożyczam od niej glukometr. I tu dziwna kwestia, bo choć wino i gorzka czekolada zawierają cukier, to jego IG jest w znacznym stopniu obniżane przez duże stężenie kakao w czekoladzie, a w winie to nie wiem, może przez alkohol:). W każdym razie chciałam sprawdzić, czy p. Monti ma rację. Dlatego pół [...]
[...] się czuje(mimo, że nie mam żadnego spadku na wadze).Mimo wszystko mam wiele niejasności(chociażby wino czy czrna czekolada,którą Montignac poleca , a w której jest przecież cukier,którego jest on tak zagorzałym przeciwnikiem???? Tak samo nie wiem, jak zachować się w stosunku do suszonych owoców, pestek słonecznika czy dyni??? Problemem jest [...]
WItam , doczytaj dokladnie co jeszcze zawiera to mleko ... laktoza - cukier mleczny - 25-30g /100 tłuszcz - 10-25g /100 a poza tym cena takiego mleka jest nierównomiernie wyzsza w przypadku kupienia odzywki wysokobialkowej (et. 80-95%) Pozdrawiam.... "Życie jest przygodą dla odważnych .. -albo Niczym! "
gram alkoholu to ok 7kal + np cukier w piwie alkohol nigdy nikomu nie pomógł w osiągach sportowych wiec nie sprawdzaj Połączenie z kreatyna tez bardzo mocno sie nie sprawdzi Wojtas