[...] to też cukrzyca czy niedoczynność tarczycy – Laktuloza powstaje z laktozy w procesie pasteryzacji i podgrzewania – Śliwki, jabłka czy gruszki zawieraja w sobie sorbitol – cukier o działaniu przeczyszczającym. Sorbitol nie powoduje wzdęć tak jak laktuloza – Za dobór słów odpowiada obszar mózgu powyżej skroni – Bakteria l.rhamnosus obniża [...]
[...] robic zebym sie nie czuł źle na diecie nisko ww. Dieta jest nisko ww bo jak zjem dużo wegli to czuje sie ociezaly i czasem mam takie "zjazdy", łapie mnie osłabienie jakby cukier za nisko spadał. Makro: białko okolo 210, T 80, WW 145. Jak widać nie za dużo węgli. Waga poczatkowo spadla ze 2 kg, z pasa zeszlo troszeczke i fajnie widzialem [...]
No właśnie też mnie to dziwi... A może od witaminy B6? 300mg codziennie podaje. Z tego co się orientuję podwyższony cukier moze powodować swędzenie ale mogę się mylić.
No właśnie też mnie to dziwi... A może od witaminy B6? 300mg codziennie podaje. Z tego co się orientuję podwyższony cukier moze powodować swędzenie ale mogę się mylić. Beta alaniny gdzieś nie pijesz w jakiejś porzedtreningowce? Ona powoduje może nie swędzenie, ale lekkie gryzienie skóry.
No właśnie też mnie to dziwi... A może od witaminy B6? 300mg codziennie podaje. Z tego co się orientuję podwyższony cukier moze powodować swędzenie ale mogę się mylić. Beta alaniny gdzieś nie pijesz w jakiejś porzedtreningowce? Ona powoduje może nie swędzenie, ale lekkie gryzienie skóry. Nie jadam żądnych przedtreningowek, nie mam pojęcia z czego [...]
A ja na masie byłem od września 2020 do końca marca. MK szlo od listopada. Na koniec masy cukier na czczo zawsze koło 70, 2h po posiłku 140g WW z 500mg berberyny już w granicach 80. Więc jak ze wszystkim - kwestia organizmu ;-)
[...] przy tej firmie, bralem wtedy EPI, i ATD to robily robote. Atakuj tylko sprawdzone. Mi wlasnie przyszlo GW z androchemu, jeszcze cieple :) zdam relacje, jako ze z powodu trybu zmianowego i ciezkiej pracy walcze z insulinoopornoscia takze bede wiedzial jak obniza cukier, te gw z fusion obnizalo i czuc bylo ze wegle "wchodza" tam gdzie powinny
[...] oliwę smazymy tofu, aż się zrumieni w tracie smażenia obracamy je kika razy tofu zdejmujemy z patelni, na patelnię wklewamy sos sojowy, coś słoskiego (miód, syrp klonowy, cukier, erytrytytol), starty imbir, odrobinę wody, sok z cytryny można dodać też czosnek podgrzewamy, jak się zacznie gotować, dodajemy na patlenie tofu i mieszamy [...]
Rano jeszcze badania swoje i Asa na cukier, insulinę i glikowaną. U mnie wszystko ładnie, Młodemu dieta w ciągu 3 tygodni obniżyła insulinę z ok 20 do 12, ale ciągle jeszcze dwucyfrowa...
[...] zmiana strony i jest ok... Dieta - mam juz doswiadczenie z Mamą - ale As ma inny problem. Babcia ma za wysoki poziom cukru bo trzustka sfatygowana, insuliny mało robi; As ma cukier zawsze w normie, ale osiąga to szalonymi poziomami insuliny - przegrzeje tą trzustkę. Zero cukru, mąka owsiana, migdałowa, orzechowa; ziemniaki i makaron - mało, [...]
[...] razy przy maszynie pokrecilem kluczem to mi odcielo reke, taka pompa ze niedowlad w dloni i przedramieniu, po martwym to spac nie moge bo pospinany, GW od andro i z rana cukier 79 gdzie przed tak jak pisalem walka z insulinoopornoscia nabyta nocnymi znamiami zbilo ze 100-104, no i jak pojem wegli na redikcji to czuc te nabicie a nie jak [...]
[...] itd. No i tak jak shooto piszę unikam przetworzonej żywności. Nam profesorka z mikrobiologii mówiła, żeby np. unikać syropu glukozowo-fruktozowego, ale ogólnie ograniczam cukier, no i wspominała jeszcze o dobroczynnych właściwościach kapusty kiszonej, ogórków, jakichś maślanek itd, że to jest dobre dla mikroflory jelit. Ogólnie warto włączyć [...]
Nie lepki a znalezienie przyczyny, widocznie u ciebie cukier to powoduje, i to normalna sprawa że po tym mogą wyskoczyć pryszcze, w zależności od organizmu.
[...] kurkumina, kwercytyna i pterostilben moga byc uzywane – W teorii mTOR stymuluje histamine a histamina mTOR – Ksenoestrogeny z plastiku, czynniki wzrostu w jedzeniu, cukier nakreca insuline, wszystko to stymuluje mTOR – Pole elektromagnetyczne powoduje stan zapalny niskiego poziomu i stymuluje komórki tuczne – Geny kanalów wapniowych [...]
Mega szama :-) też tak chcę tylko mi się nie chce :-D ps jak ktoś robi normalna pizze i daje cukru do drożdży to jest idiotą bo mąka to też dla drożdży cukier :-)
Mega szama :-) też tak chcę tylko mi się nie chce :-D ps jak ktoś robi normalna pizze i daje cukru do drożdży to jest idiotą bo mąka to też dla drożdży cukier :-) Takie przekonanie w 99% że do drożdży muszą być te dwie łyżeczki cukru aby dać "pokarm" stąd ten wpis. Tak czy siak bardzo trafna uwaga :-)