Zargum-Spojrz lepiej co jest napisane w tym art. Aby uniknąć charakterystycznego oliwkowego smaku najlepiej smażyć w zwykłej rafinowanej oliwie z oliwek, która jest całkowicie neutralna. Nadaje sie do zrozbienia czegos szybkiego np.jajecznicy,ale na pewno nie jakis panierek Zmieniony przez - Hihihehe w dniu 2009-02-15 08:41:57
[...] czosnek, ser, majonez Ugotować 5-7 dojrzałych gruszek o średnim wymiarze w lekko słonej wodzie. 5 cebul natrzeć na drobnej tarce i zmieszać z drobno porąbanym czosnkiem. Podsmażyć ze śmietaną pociętą w słomkę marchewkę. Zmieszać razem, marchewkę, cebule i zasypać tym pokrajane na kawałki gruszki. Dobrze wymieszać, dodać majonez a z góry posypać [...]
[...] że rozkładamy go miarę po równo do wszystkich posiłków, tłuszcz z jaja, masła i jeszcze jak dodasz fetę to już absolutnie wystarczająco Na margarynie nie tylko nienależy smażyć, ale w ogóle do kosza z nią. Roślinne tłuszcze utwardzane to najgorsze cholerstwo, szkodliwe i paskudne. Z łatwością znajdziesz tony artów o tym Smażymy do nasyconych [...]
A teraz cos czego zrobilem se wczoraj poł gara i bede jadl to zas przez 2 dni.Za***iste!!!!!!!!! FASOLA PO MESKYKAŃSKU: Piers z kurczaka 400g Cebula 200g Fasola konserwowa Pudliszki(puszka ciemnej i jasnej co w sumie daje 440g) Fix Knorra(kurczak po meksykansku) Kostka ta mala z Knorra(rosolowa czy jakos tak Oliwa z oliwek(to do podsmazenia takze [...]
[...] i działają rakotwórczo. Masła używaj do smażenia jajek, bo to jest proces krótkotrwały i nie powoduje negatywnych zmian. Jednak jesli chcesz wydłużyć proces smażenia albo smażyć w wysokiej temp. (np. do zrumienienia mięsa), używaj smalcu lub oleju kokosowego. Jeśli chodzi o problemy trawienne to raczej mam częste biegunki i dlatego też nie [...]
[...] np. olejem. Warto tu dodać, że oliwa z oliwek jako jeden z bardzo niewielu tłuszczów nie jest tucząca, ale tylko „na surowo”! Gdy zaczynamy coś na niej smażyć zmienia się w równie tuczący tłuszcz jak każdy rodzaj oleju czy smalec. Jeśli chodzi o I posiłek to kulturyści najczęściej spożywają go w następujący sposób: zamiast [...]
Po 2 latach przerwy i zatraceniu wszystkich efektów wcześniejszych redukcji po rekonstrukcji ACL chciałbym znowu wrócić do ćwiczen i diety. Kilka pytań: 1) Na czym smażyć kurczaka/jajka/ryby i inne? - wiem, że smażonych najlepiej unikać, ale kiedyś pamiętam smażyłem na oliwe z oliwek i kg leciały. Ostatnio słyszałem, że na oliwie nie powinno się [...]
Koniu: to znaczy ze moge na slonince jajko sobie smazyc i bedzie lepiej niz maslo oczywiscie w granicach zdrowego rozsadku a inne zrodla tluszczo niz oliwa mowisz o oliwie z oliwek tak ze tylko ja mam??? czyli twarog poltlusty np i troche wiecej orzechow czy pestek zeby inne tluszcze wprowadzic??? jezeli chodzi o wegle to tak sie staralem ale co [...]
Na oleju rzepakowym nie smażymy :) Rzepakowy zawiera średnio ~30% tłuszczy wielonienasyconych co moim zdaniem jest już ilością zbyt dużą, by na nim smażyć. Do krótkiego smażenia nadają się imo jedynie oleje poniżej 20% zawartości tłuszczy wielonienasyconych, a optymalnie jeśli jest to ~10% jak w oliwie z oliwek. Lepsze to niż smażenie na oleju [...]
[...] nie korzystne substancje dla naszego organizmu. Ewentualnie jeśli się decydujesz na smażenie to smaż na tłuszczu nasyconym, najlepszym do tego jest smalec. Nie powinno się smażyć w ogóle na tłuszczu wielonienasyconym, do krótkcih obróbek tłuszcz zawart w oliwie z oliwek może być. Rano oraz po treningu organizm jest w stanie katabolizmu. Po nocy [...]
jestem endo i mam problem.....strasznie ninawidze gotowanego kurczaka ale oczywiscie jem na chama ale juz dochodzi do odruchow wymiotnych ....i moje pytanie brzmi moge smazyc kurczaka na zwyczajnej patelni w oliwie z oliwek ? (normalnym sposobem czyli kurak maczany w jajku i w bulce tartej ) czy nie straci na wartosci ?? i bedzie tak samo bogaty w [...]
[...] B:183g T:84g WW:373g Kcal:3006 Ustalone dzienne zapotrzebowanie: B:171g T:90g WW:342g Kcal:2860 Dostarczana ilość na kgmc: 2,0/0,8/4,1 Kilka pytań: 1. Czy kurczaka mogę smażyć na oliwie czy musi być gotowany? 2. Czy stosująć odżywki zastępuje się niektóre składniki np. Śniadania czy stosuje dodatkowo? 3. Mógłbym zamieniać drugie danie z [...]
Na oleju rzepakowym nie smażymy :) Rzepakowy zawiera średnio ~30% tłuszczy wielonienasyconych co moim zdaniem jest już ilością zbyt dużą, by na nim smażyć. Do krótkiego smażenia nadają się imo jedynie oleje poniżej 20% zawartości tłuszczy wielonienasyconych, a optymalnie jeśli jest to ~10% jak w oliwie z oliwek. Lepsze to niż smażenie na oleju [...]
Jak dla mnie na odibad powinnas starac sie nie smazyc tego miesa a jesli juz to na teflonie i oliwie z oliwek.W domu z tego co polecę na rzeźbę to plan aerobowy Joe Weidera 6.Ladnie potrafi wyrzezbic miesnie brzucha , mozesz jeszcze zaczac uprawiac jogging oraz zalatwic sobie jakies sztangietki nie zbyty ciezkie i nimi wykonywac podstawowe [...]
Z tego co wiem to nie powinno się smażyć na oliwie ja kuraka uwielbiam z porcją ryżu i przyprawami typu curry, gyros, do potraw chińskich itp do tego jakaś porcja surówki warzywnej, a jeżeli brak tłuszczu w diecie, dodatkowo oliwa oliwek mięso drobiowe rulz
[...] i tlenu. Wyniki badań potwierdzają, że oliwa może być używana do smażenia https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20678538 Oczywiście to nie oznacza, że można bezkarnie sobie smażyć do woli, gdyż samo w sobie smażenie nie należy do najzdrowszych form obróbki termicznej dlatego trzeba unikać agresywnego smażenia i również wziąć pod uwagę inne [...]
Na oleju rzepakowym nie smażymy :) Rzepakowy zawiera średnio ~30% tłuszczy wielonienasyconych co moim zdaniem jest już ilością zbyt dużą, by na nim smażyć. Do krótkiego smażenia nadają się imo jedynie oleje poniżej 20% zawartości tłuszczy wielonienasyconych, a optymalnie jeśli jest to ~10% jak w oliwie z oliwek. Lepsze to niż smażenie na oleju [...]
Nic nie stoi na przeszkodzie aby smażyć na dobrej jakości oliwie z oliwek. Bardziej obawiam się o Twoje podejście do diety. Tak jak Deja zauważyła - demonizujesz lipidy, być może Twoja dieta jest odtłuszczona co jest ogromnym błędem.
[...] czerwone, papryki, mąka, olej, śmietana lub jogurt naturalny, sól, papryka słodka w proszku. Papryki sparzyć wodą, zdjąć skórkę i pokroić w paski. Filety obtoczyć w mące i usmażyć na złoty kolor. Rybę przełożyć do naczynia żaroodpornego, posypać pokrojoną papryką. 3/4 szklanki śmietany wymieszać z solą i papryką słodką (według gustu) i polać [...]
Każda zdrowa dieta powinna bazować na źródłach tłuszczów w zalecanej ilości minimum 1 g/kg masy ciała. Źródła te, powinny wchodzi w skład pełnowartościowych posiłków. Tłuszcze w naszej diecie mają bardzo istotne znaczenie. Odpowiadają one bowiem między innymi za utrzymanie odpowiedniej regulacji hormonalnej organizmu. Jednym z takich hormonów jest [...]