Kanarku większość tego anglojęzycznego tekstu pokrywa się z tym, co wcześniej pisałem. Nie wiem tylko skąd się wzięły te ilości produkowanego cholesterolu przez wątrobe... W książkach medycznych (tłumaczonych z angielskiego) podaje się, że organizm produkuje ok.700mg/dobę cholesterolu, a z czego 10%w wątrobie(dla pewności sprawdziłem). Ilość [...]
[...] chleba fitness: to jest zły chleb z mnóstwem sztucznych dodatków (jak wszystkie chleby schulstada). Odnośnie jajek to praktycznie nie mają one znaczenia jeżeli chodzi o cholesterol, był taki okres żejadłem 10-15 jajek dziennie i miałem cholesterol w normie. Nie mniej jednak powinieneś jeść raczej białka. Co do strączkowych to tak jak pisze [...]
są ludzi na forum, i nie tylko znam tez takich w realu, co jedzą po 10 jajek dziennie i cholesterol jest dobry. cholesterol z jajek nie jest szkodliwy, gdyż lecytyna zawarta w jajku obniza poziom ldl. nie ma sie czego bać za tamten text sory, jak co to pytaj
[...] primarily through the intracellular regions (9363373). These regions are made up highly ordered lipid bilayers, composed of various (non-polar) lipids -- ceramides, cholesterol, fatty acids, and triglycerides (8818988) -- stacked on top of each other, each bilayer separated from the others by a very thin water sheet associated with the [...]
[...] żrudłami białaka jest mięcho steki i całe jajka , poza tym nie powinieneś wybrzydzać że niby same białka z jaj , że niby bez skórki kurczaka czy be wiepszowina bo tam cholesterol - wszystko i to najlepiej i tłuste i ze skóra i dużo świnek na talez ładuj -- pamietaj że to własnie ten tłuszcz zwierzęcy i ten tzw. zły cholesterol powoduje [...]
[...] extensively studied for their ability to increase thyroid hormone output and metabolic rate in animals and humans. Guggulsterones also have recently been shown to reduce cholesterol levels by blocking a receptor in the liver called Farnesoid X, thus allowing more cholesterol to be excreted from the body in the form of bile salts. The [...]
nie chce mi sie przepisywac opracowan/ksiazek.. wiec tylko kilka ogoolnych rad..bez zaglebiania sie w szczegooly tych procesoow: jako takie stezenie cholesterolu wiele nie moowi..istotny jest stosoonek hdl /lipoproteiny o doozej gestosci/ do ldl /lipoproteiny o malej gestosci/ w doozym skroocie... ldl jest 'posrednikiem' przenoszacym cholesterol [...]
"Subjects who reported eating four or more eggs per week had a significantly lower mean serum cholesterol concentration than those who reported eating one or fewer eggs per week"- na Polski;]>>> Ludzie,ktorzy jedli 4 lub wiecej jajek na tydzien, mieli mniejszy poziom zlego holesterolu niz osoby ,ktore jadly jedno lub kilka jajek [...]
[...] Alzheimer’s disease symptoms.11 Zinc inhibits copper absorption. Copper deficiency can result in anemia, lower levels of HDL (“good”) cholesterol, or cardiac arrhythmias.12 13 14 Copper intake should be increased if zinc supplementation continues for more than a few days (except for people with [...]
[...] for those on a budget. Keep in mind that cheaper, inferior EFA capsules often contain a high percentage of saturated fats. Niacin is also highly effective at lowering cholesterol levels, however many people "can't stand the heat" so to speak, as at the proper dosages Niacin causes itching and flushing. If you can tolerate the [...]
Trzymają jak trzymają... Cholesterol rośnie powoli i działa podstępnie. Dorosły człowiek nie powinien jeść więcej niż 5-6 jajek tygodniowo. Dobra rada - zjadaj same białka, żółtka sobie daruj (to w nich zawarty jest cholesterol). Wtedy możesz szamać dużo jaj bez obawy o zdrowie.
no wiec tak... co za duzo to nie zdrowo... 10 jaj to dosc sporo jakby sie jadlo codziennie... wprawdzie cholesterol z jajek nie ma wplywu na cholesterol w krwi lepiej nie przesadzac... bialka mozemy jes duzo jest bardzo dobrze wchlanialne... od niedawna dietetycy uwazaja ze mozna spokojnie jesc 2 jajka dziennie... ele jesli zjesz codziennie 4 [...]
Jedno badanie nawet potwierdza, że przyjmowanie salbutamolu zmniejsza ryzyko chorób serca (mniejszy cholesterol, LDL, trójglicerydy, jednocześnie podnosząc HDL - dobry cholesterol). W powyższym badaniu użyto dziennej dawki 16 mg ( 8 mg dwa razy dziennie). Inne pozytywne cechy salbutamolu to: zwiększanie amoniaku we krwi w czasie treningu, [...]
[...] stanowi około 50% osłaniającej je wrażliwej warstwy mielinowej. Cholina razem z innymi związkami dba o zachowanie pożądanej lepkości krwi. Niedobór choliny powoduje, że cholesterol krąży we krwi, ale nie dociera do komórek. Następuje jego jełczenie, sklejanie się odpadów martwego białka, w wyniku czego ulegają one zeskorupieniu, nie [...]
Czarnuchok sorki że tak póżno ale lepiej póżno niż wcale :) Niemiałem kiedy odpisać..... Już zarzucam skład oryginalny (ang.) Nutrition Facts Serving size: 12 scoop (675) Serving per container: 8 Amount Per serving Calories---------2650 Calories from fat---54 ...................%Daily Value Total Fat.............6g....9% ......Saturated [...]
no strongzonk napisał: "Nie do końca jest z tym cholesterolem. Jeśli jesz jajka i popijasz czymś słodkim, np: colą, to wytworzy się zły cholesterol, jeśli jednak będziesz jadł same jajka lub ewentualnie z niewielką ilością chleba, to wytworzy się ten dobry cholesterol."
[...] testerów? praca krwi, która ukaże się w ich klocach. Jeśli I miałem rozmyślać co do czego mógłby najwięcej martwić się, to byłoby, jeśli Superdrol obniżyłby HDL (dobry cholesterol) poziomy do pojedynczych cyfr - coś czym M1T jest bardzo dobrym w robieniu. Co do hepatotoxicity, Superdrol jest oceniony, by być bardziej toksyczny niż M4OHN, [...]